Thailand visa vraag Nr 073/20: Non-immigrant O visum

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
8 april 2020

Vraagsteller: Joan

Gaarne had ik graag wat info over het visa voor een half jaar o. Is het nog steeds mogelijk die met een half jaar te verlengen na een betaling van 1.800 baht op het immigratiekantoor?

Bijvoorbaat bedankt voor de moeite.


Reactie RonnyLatYa

Een Non-immigrant O visum voor een half jaar bestaat niet. Ofwel heeft het een geldigheidsperiode van 3 maand met een Single entry, ofwel een geldigheidsperiode van een jaar en dan heeft het Multiple entry.

Maar of je nu een Single entry of Multiple entry hebt, je zal bij binnenkomst altijd maximum 90 dagen verblijf bekomen. Om een volgende periode van 90 dagen te bekomen zal je een “borderrun” moeten uitvoeren. Tenminste als je een Multiple entry hebt en die “borderrun” binnen de geldigheidsperiode van het visum valt.

Je verblijfsperiode van 90 dagen kan je binnen Thailand wel verlengen. Met maximum een jaar maar dat kan je dan jaarlijks herhalen en kost 1900 Baht. Zal je natuurlijk aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen.

Momenteel is het mogelijk om in de Corona periode, en gezien de grenzen dicht zijn, een verlenging van 30 dagen te bekomen bij immigratie. Men zal dan mogelijk ook een ondersteuningsbrief van de ambassade vragen.

Er zijn onderhandelingen aan de gang om eventueel langere periode toe te staan, maar zolang die niet officieel verschenen zijn is niet duidelijk wat die precies zullen inhouden en op welk soort visumhouders ze van toepassing zullen zijn.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Thailand visa vraag Nr 073/20: Non-immigrant O visum”

 1. Martin zegt op

  Mijn Non-O retirement alle 90 dagen op het immigratie kantoor. Enkel visa burotjes willen je voor de poen telkens laten reizen. Trap die kaalplukkers beter buiten en regel het zelf op jou immigratie kantoor. ieder district kent haar eigen afwijkingen.
  Zonnige groet uit Sarutthani,
  Martin

  • RonnyLatYa zegt op

   Dat zijn geen afwijkingen.
   Een nieuwe verblijfsperiode van 90 dagen kan je officieel enkel bekomen door Thailand te verlaten en terug binnen te komen.
   Een immigratie kantoor dat een nieuwe 90 dagen verblijf geeft is zelf corrupt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website