Thailand visa vraag Nr 070/20: Jaarverlenging

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
1 april 2020

Vraagsteller: Danny

Ik kom al ongeveer 10 jaar in Thailand met een visum multiple entry. Dus kan 9 maand in Thailand blijven als je het een beetje bekijkt met je visum. Ik ben belg. Nu is mijn vraag, hoe kom je aan een jaarvisum? Ja 800.000 baht op een rekening storten. Maar als toerist wil geen bank mij een rekening openen. Misschien stomme vraag maar hoe doe je dit?


Reactie RonnyLatYa

Gezien je zegt 9 maand te kunnen blijven, verblijf je hier met een METV (Multiple Entry Tourist Visa)

Wil je een jaarverlenging zal je eerst moeten overschakelen van een Tourist status naar een Non-immigrant status, want enkel als je hier verblijft als Non-immigrant kan je een jaarverlenging bekomen.

Dat kan via je immigratiekantoor. Wel opletten dat je minstens nog 2 weken verblijf resten op het moment van je aanvraag. Je krijgt dat dus net meteen. Dat duurt even en daarom die 2 weken. Best eens langs je immigratiekantoor gaan voordien zodat je precies weet welke documenten ze juist willen zien. Natuurlijk zal men financiële eisen stellen en die zijn normaal dezelfde als wanneer je een jaarverlenging zou vragen. Alleen hoeft het geld dan niet 2 maand op de rekening te staan. Misschien wordt de inkomstenverklaring aanvaard in je immigratiekantoren en is dat ook een oplossing. Maar wil je een bankbedrag gebruiken, zal je dus eerst moeten zien dat je ergens een bankrekening kan openen. Je zal dus eens moeten rondkijken en verschillende filialen langsgaan. Of eens informeren in je kennissenkring. De vraag stellen bij immigratie helpt soms ook. Ik weet niet waar je verblijft, maar in Bangkok is het simpel. Al die kantoren in het Governcomplex waar immigratie is gevestigd weten waarvoor je komt en een rekening openen is daar meestal geen probleem. Misschien anders eens aan je immigratiekantoor vragen. Je hebt er ook wel bij die willen meewerken…

Indien je aanvraag aanvaard wordt zal je eerst een verblijfsperiode van 90 dagen bekomen. Net alsof je met een Non-immigrant visum Thailand zou zijn binnengekomen. Die 90 dagen kan je dan weer gaan verlengen met een jaar. Gebruik je dan een bankbedrag moet dat er wel 2 maanden opstaan bij de aanvraag.

Succes.

Vriendelijke groeten,

Ronny


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website