Vraagsteller: Joop

Mijn vraag gaat over mijn retirement visum. Ik heb gezocht in dossier maar ik heb nog niks kunnen vinden aangaande mijn vraag. Op dit moment ben ik in Nederland, hier aangekomen op 29 januari 2020. Ik had terugvlucht geboekt op 7 april 2020 met EVA Air. Dit ticket is geannuleerd door EVA Air door de huidige crisis. Mijn NON RE visum moet vernieuwd worden voor 13 mei 2020 en ook mijn Re-entry is geldig tot 13 mei 2020.

Mijn vraag: Is er al bekend hoe er met dit geval wordt omgegaan door de Immigratiedienst wanneer ik te laat in Thailand kom? Ik woon op Koh Chang en immigratie kantoor is in Leam Ngob in Trat. Ik had een afspraak gemaakt bij het consulaat van de Nederlandse ambassade voor het verkrijgen van een visum ondersteuningsbrief. Ik hoor graag of er al iets bekend is zoals coulance, ik bewaar mijn geannuleerde ticket.

Bedankt alvast, groet en blijf gezond zorg goed voor uzelf


Reactie RonnyLatYa

Ik heb daarover niets vernomen, maar ik vrees dat als je niet in Thailand bent voor het verlengen van je verblijfsperiode, die verblijfsperiode komt te vervallen op 13 mei 20.

Ze gaan ervan uit dat als je een jaarverlenging vraagt, je dan ook in Thailand blijft.  Verlaat je Thailand om welke reden ook dan kan dat en daarvoor dient die re-entry, maar dat is volledig op eigen verantwoordelijkheid en je moet zelf zorgen dat je tijdig terug bent.

Ik begrijp je bezorgdheid en dat het allemaal buiten je wil gebeurt, maar ik vrees dat men daar geen rekening mee zal houden en je dan terug van het begin moet starten met een Non-immigrant O visum.

Ik hou het in het oog en als ik er wat van verneem dan laat ik het zeker wel weten via TB, maar ik vrees ervoor.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website