Vraagsteller: HansB

Veel Nederlanders hebben in Thailand een visum waarbij men iedere drie maanden even het land uit moet. Dat wordt nu moeilijker. Ik denk dat informatie over hoe en waar dat nu nog kan erg nuttig is. Als in en uitreizen onmogelijk wordt, kan men dan naar immigration?

Vraagsteller: Lung Heng

Mijn non-O visum verloopt volgende maand en mijn terugvlucht naar Nederland is geannuleerd. Ik ga dus overstay oplopen. Volgens BKK Post zal Immigration hier soepel mee omgaan. Maar hoe soepel?


Reactie RonnyLatYa

1. Zoals je ziet heb ik twee vragen bij elkaar gevoegd omdat het onderwerp hetzelfde is en ook het antwoord dat ook is.

2. Momenteel (dat ik dit schrijf) heb ik geen enkele info van immigratie over hoe ze dit gaan aanpakken. Verder dan “men is er mee bezig” kom ik niet. Ik kan jullie dan ook niet zeggen wat ze gaan doen.

3. Eenvoudigste zou zijn dat men iedereen de mogelijkheid geeft om zijn verblijfperiode te verlengen met telkens 30 dagen. Wat mij betreft mogen zij die een multiple entry hebben zelfs een verblijfsperiode bekomen die overeenstemt met hun visa m.a.w METV met 60 dagen en Non-immigrant met 90 dagen. Ik heb trouwens nooit het nut van “borderruns” ingezien buiten dat het dan geld opbrengt (transport, visumkantoortjes, visums ander land, etc)

4. Jullie zullen ook wel gelezen hebben dat Phuket 30 dagen verlenging toestaat indien je een brief van de ambassade kan voorleggen. Voor zover je al aan die brief van de ambassade kan geraken, is dit eigenlijk een bestaande regel. Kan je terugvinden in deze documenten.

– Order of the immigration bureau No. 138/2557 Subject: Supporting documents for Consideration of an Alien’s Application for a Temporary Stay in the Kingdom of Thailand- Order of the ummigration bureau No. 327/2557 Subject: Criteria and Conditions for Consideration of an Alien’s Application for a Temporary Stay in the Kingdom of Thailand

2.28 In the case of necessity, with certification or request made by an embassy or consulate:

(1) In the case of necessity, each permission shall be granted for no more than 30 days.

5. Ik heb misschien nog een oplossing maar ik weet niet of ze uitvoerbaar is, maar ik geef ze toch maar mee.

Stel dat je een” borderrun” zou kunnen maken naar een land dat zijn grenzen nog open laat en je zou over de nodige verzekeringseisen beschikken (100 000 Dollar) om Thailand terug binnen te komen, is het misschien mogelijk om je te laten testen in Thailand en dan met dat bewijs een “borderrun” te maken binnen de 72 uur. Je hebt dan een Thais bewijs dat je “Corona vrij” bent.

Maar ik zeg het, het is niet meer dan een hersenkronkel voor mij en neemt het voor wat het waard is.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website