Vraagsteller: Jacob

Ik heb nu al 4 jaar een retirement visum aangevraagd in Hua Hin en m.b.v. mijn visumondersteuningsbrief, gele boekje en het aanvraagformulier was dit voldoende voor een visum. Nu wilden ze ook zien wat ik per maand stort op mijn Thaise rekening, gelukkig had ik mijn bankboekje bij me en dat was voldoende.

De ambtenaar zei dat dit alleen voor Nederland, Frankrijk en Rusland gevraagd werd.

Geen idee waarom dit nu moest, wellicht voor de nieuwe belastingregels in Thailand. Wat is de reden hiervoor?


Reactie RonnyLatYa

Er zijn wel meer immigratiekantoren die naast enkel een bewijs van inkomen (o.a Affidavit, visumondersteuningsbrief) ook je bankboekje willen zien. Dat is dan meestal om te zien van welk geld je leeft. Je hoeft daarom niet die volledige 65 000 Baht te storten, maar wel een aannemelijk bedrag om maandelijks van te leven. Mogelijk hebben ze dat nu ook in Hua Hin ingevoerd. Dat dit enkel voor Nederland, Frankrijk en Rusland zou gelden lijkt me sterk. Denk dat die gewoon enkele voorbeelden heeft gegeven.

Die nieuwe belastingregels hebben daar op zich niets mee te maken. Dat is iets tussen de buitenlander en de belastingdienst in Thailand. Niet met immigratie, die kijkt enkel of je voldoet aan de financiële eisen voor een verblijf.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website