Vraagsteller: Tom

Ik heb een single entry aangevraagd en gekregen, maar nu mijn planning veranderd is en ik twee keer wil binnenkomen had ik eigenlijk een multiple entry nodig, of kan ik gewoon na de eerste binnenkomst weer een single entry aanvragen.


Reactie RonnyLatYa

1. Wil je een nieuwe verblijfsperiode? Dan zal je een nieuw visum moeten aanvragen, want met dit visum bekom je maar één binnenkomst. Kan je daarna niet meer mee binnen. Non-O Multiple entry zou volgens de gegevens van de ambassade niet meer bestaan.

2. Heb je al een verblijfsperiode bekomen en wil je Thailand nu even verlaten, maar zou je graag de einddatum daarvan behouden bij terug binnenkomst? Je zou dan een re-entry kunnen vragen voor je Thailand verlaat. Je krijgt dan bij terugkomst dezelfde einddatum als die je voordien bekomen hebt. Maar dat heeft enkel zin als er nog veel dagen resten.

Anders kan je beter gewoon op Visa exemption terug binnenkomen. Krijg je 30 dagen en die kan je nog eens verlengen met 30 dagen, wat bij je verblijfsperiode van 90 dagen trouwens niet kan (verlengen met 30 dagen).

Aanvulling

Na ontvangst van bovenstaande reactie liet de vraagsteller mij weten dat hij eigenlijk een jaarverlenging heeft. In dat geval is bovenstaande reactie natuurlijk niet van toepassing. Het betreft dan ook geen Single entry, maar een Single re-entry. Bij “Entry” gaat het altijd over binnenkomsten met een visum, waarmee men dan een nieuwe verblijfsperiode bekomt.

Bij “Re-entry” heeft men reeds eerder een verblijfsperiode bekomen en wil men die eerder verkregen einddatum behouden. Meestal gaat het dan over jaarverlengingen, maar in principe zou je dat op elke eerder bekomen verblijfsperiode kunnen aanvragen.

De vraag had dan bijvoorbeeld kunnen zijn:

“Ik heb een jaarverlenging en heb een Single re-entry aangevraagd omdat ik Thailand wil verlaten. Ik plan om nadien Thailand nogmaals te verlaten. Kan ik na terugkomst opnieuw een Single re-entry aanvragen?

Mijn antwoord is dan:

Ja dat kan. Je kan zoveel Single re-entry aanvragen als je wil. Kost je dan telkens 1000 Baht. Alleen zal je, indien je op voorhand al weet hoe dikwijls je Thailand gaat verlaten, vanaf 4 keer financieel beter af zijn met een Multiple re-entry. Wel altijd zorgen dat je terug in Thailand bent voor de einddatum van die verblijfsperiode. Ben je te laat dan zal ook een re-entry niet helpen.

Ik heb beide vragen nu samengehouden als voorbeeld. Niet als persoonlijk verwijt naar de vraagsteller, maar om iedereen die (visum)vragen stelt er op te wijzen dat het belangrijk is om je vragen duidelijk te omschrijven en de juiste terminologie te gebruiken.

Indien niet loop je de kans dat de vraag verkeerd begrepen wordt en je dan geen antwoord krijgt op je eigenlijke probleem.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website