Vraagsteller: Gerard

Ik ben 15 januari Thailand binnengekomen met Non-immigrant O. Voor verlengen met een jaar heb ik 800.000 baht op mijn Thaise rekening gestort. Mijn vraag gaat over deze 800.000 Baht.

Ik wil deze vastzetten op een spaarrekening met telkens een periode van 1 jaar nadat ik mijn jaarverlenging heb gekregen. Ik wil dit omdat ik op mijn lopende rekening alleen geld wil hebben staan voor mijn betalingen voor o.a. huur, boodschappen etc.

Is het toegestaan om de 800.000 baht over te boeken naar een spaarrekening van dezelfde bank? Vooral omdat er altijd minimaal 400.000 baht aantoonbaar op moet blijven staan om een nieuw jaar verlenging aan te vragen.


Reactie RonnyLatYa

Niet alleen mag je niet zakken onder de 400 000 Baht, de eerste drie maand na toekenning van je jaarverlenging mag je ook niet zakken onder de 800 000 Baht.

Als je dan ter controle na drie maand dezelfde rekening moet tonen als diegene waarmee je de aanvraag hebt gemaakt, dan zal overzetten na het bekomen van je jaarverlenging normaal niet kunnen.

Maar waarom stel je die vraag niet als je de verlenging gaat vragen. Weet je direct of men het zal toestaan of niet en van wanneer je eventueel dat geld dan wel mag overmaken naar een spaarrekening. Tenslotte zijn zij het die daarover beslissen.

Maar er is misschien nog wel een optie.

Controleer het even, maar ik denk dat je eerste 90 dagen lopen tot 14 april. Als je maandag, we zijn dan 8 februari, dat geld op een spaarrekening zet dan ben je nog in orde wat duur betreft. Het bedrag moet immers minstens 2 maand voor (alvast de eerste) aanvraag op de rekening staan. 8 april is dan 2 maand verder en dat zou je nog de tijd geven om de aanvraag te maken met die spaarrekening. Hou wel rekening dat de week van 14 april Songkran is en je te maken kan hebben met sluitingen door feestdagen.

Maar voor je ook wat doet is er natuurlijk nog een heel belangrijk feit dat je lokaal eerst moet navragen.

Staat je immigratiekantoor spaarrekeningen wel toe? Tegenwoordig wordt dat meestal wel toegestaan door meerdere immigratiekantoren, maar er zijn er ook die dit weigeren.

Informeer je m.a.w. eerst goed hierover voor je nu of wanneer ook plant om een spaarrekening te gebruiken voor je jaarverlenging.

Succes.

– Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website