Vraagsteller: Rudi

Daar ik naar Thailand ga reizen vanuit België met een non immigrant visum O en daar ik 56 jaar ben en ik lees hier zoveel op deze website wat vermoed begint te worden, maar werd zeer professioneel beantwoord.

Ik wil mijn visum O na 60 dagen omzetten naar een jaarvisum. Ik weet dat ik 65.000 baht op mijn rekening moet storten vanuit België, daar er binnen kort geen affidavit meer afgeleverd word door de Belgische ambassade

  1. Maar moet deze storting enkel gebeuren 2 of 3 maanden voor de aanvraag en of verlenging of moet ik deze storting verder zetten zolang mijn jaar visum geldig is, tot ik mijn jaarvisum terug laat verlengen?
  2. Is er geen probleem als ik van die 65.000 baht maandelijks wat geld terug naar België, stuur daar ik in Isaan maar 20.000 baht nodig heb om goed te leven?
  3. Kasikorn verzekering inpatient gedekt voor 200.000 baht of moet ik die nemen van 500.000 baht en wordt deze verzekering van kasikorn aanvaard door immigratie?

Graag jullie ervaring en zeker de professionele antwoorden van Ronny.

PS, ik sta nog steeds vermeld bij de gemeente dat ik getrouwd ben met een Thaise vriendin, getrouwd in België, maar zij woont in Spanje en ik in België , kan ik dit bewijs van uittreksel gemeente in het Engels, ook gebruiken om over te gaan van visum O naar een jaarvisum in Thailand zo ja welke documenten heb ik nog nodig voor immigratie.

Ik zou hier in België ook een jaar visum kunnen verkrijgen, maar die vragen documenten die door mijn (ex ondertekend moet worden en ook haar Thais ID en dat kan ik niet voorleggen.


Reactie RonnyLatYa

1. Je bedoelt de 90 dagen die je met dat Non-immigrant O zal bekomen, dat je die wil verlengen met een jaar. De aanvraag kan je inderdaad al starten 60 dagen na binnenkomst.

2. Als je stortingen gebruikt kan je bij de eerste aanvraag tot verlenging in principe maar stortingen tonen vanaf binnenkomst. Normaal zullen dat er minstens 2 zijn. Dit geldt enkel voor de eerste aanvraag tot jaarverlenging. Nadien, bij de volgende jaarverlengingen zal je stortingen over een gans jaar moeten tonen.

3. Je doet met dat geld wat je wil nadat het gestort werd.

Maar laat ik toch een algemene tip meegeven voor iedereen en daar doet men dan mee wat men wil. Indien het vermoeden bestaat dat er geld wordt teruggestort naar het buitenland, om nadien als inkomen terug naar Thailand te storten om zo aan de maandelijkse som te voldoen, kan men wel eens een bewijs vragen van waar je inkomen komt. Het is niet omdat er geen Affidavit meer uitgegeven wordt, of gelijk welke andere “Proof of income van een ambassade/consulaat, dat immigratie niet de originele bewijsstukken van dat buitenlands inkomen kan opvragen. Dat recht hebben ze altijd. Dat is altijd zo geweest trouwens maar het gebeurde eerder zelden. In ieder geval denk nu echt niet dat immigratie niet weet dat dit gebeurt. Of ze erop reageren, of ze het zich aantrekken dat iemand dat doet is weer wat anders natuurlijk.

4. Voor een jaarverlenging van een verblijfsperiode bekomen met een Non-immigrant O wordt momenteel geen enkele soort verzekering gevraagd.

5. Voor een “Thai Marriage” verlenging zal je de nodige bewijzen moeten voorleggen dat jullie “de jure et de facto” samenleven, wat zoveel wil zeggen als dat jullie niet alleen wettelijk maar ook werkelijk moeten samenleven/wonen. In uw geval wordt dat moeilijk denk ik om te bewijzen en daarom waarschijnlijk dat je dat visum in België niet kan bekomen. Bij immigratie in Thailand zal dat niet anders zijn vermoed ik. Normaal zal je vrouw voor een “Thai Marriage” trouwens ook aanwezig moeten zijn bij je aanvraag.

– Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 4 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website