Vraagsteller: Marjon

In juli ga ik met mijn gezin van 4 voor 34 dagen naar Thailand, nu was het oorspronkelijke plan om ook Cambodja te bezoeken, maar we blijven nu toch in Thailand. Een visum kost 89,95 euro, is er een andere goedkopere manier om ons visum te verlengen?

Ik lees in andere reacties dat er een mogelijkheid is om het 30 dagen visum met 30 dagen te verlengen? Wat kost dat en hoe regel ik dat?


Reactie RonnyLatYa

1. Hoe kom je aan informatie dat een visum 89,50 Euro zou kosten. Een Tourist visa kost 35 Euro in Den Haag en 40 Euro in Brussel. Voor 4 personen is dat dan 140 Euro of 160 Euro.

2. Met dat Tourist visum mag je 60 dagen in Thailand blijven.

3. Je zou ook op Visa Exemption kunnen vertrekken, maar op zich doe je daar geen winst mee. Je eerste 30 dagen is dan wel gratis, maar een verlenging van 30 dagen bij immigratie kost 1900 Baht (pakweg 50 Euro). Zou je dan in totaal 200 Euro kosten. Bovendien moet je, omdat je vertrekt zonder visum en langer dan 30 dagen gaat, rekening houden je dan nog problemen kan krijgen bij vertrek. Men eist dan niet zelden een bewijs dat je de intentie hebt om Thailand te verlaten binnen de 30 dagen.

4. Als die prijs zo doorslaggevend is, zou je misschien moeten overwegen om gewoon 30 dagen gaan. Of die 4 dagen extra zijn natuurlijk zo belangrijk dat ze je 140, 160 of 200 Euro waard zijn.

Kan dan volledig op Visa exemption en dat kost je dan niets aan visum of verlenging. Maar dat is iets dat jullie zelf moeten beslissen natuurlijk.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website