Visum Thailand: Van Thailand naar Laos, moet ik de terugreis datum aangeven?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
7 januari 2016

Beste redactie,

Mijn zoon wil in februari naar Thailand en Laos. We snappen nog niet helemaal hoe het werkt met de visa.

In Thailand moet je kunnen aantonen dat je binnen maand doorreist of teruggaat (met een ticket). Hij wil daarom een ticket boeken naar Laos. Op jullie site lees ik dat hij daar dan een visum op het vliegveld kan kopen. Tot zover helder.

Maar dient hij dan ook in Laos al aan te geven dat en wanneer hij weer teruggaat/doorreist?

Hij wil daar eigenlijk nu nog niet over beslissen..

Hopelijk kunnen jullie helpen?

Groeten,

Leeuwe


Beste Leeuwe,

Wanneer je zonder visum naar Thailand vertrekt kunnen vliegtuigmaatschappijen een bewijs vragen dat je Thailand binnen de 30 dagen zal verlaten. Heeft te maken met de “Visa Exemption” van 30 dagen die je bij immigratie bekomt bij aankomst in Thailand.

Wanneer je bij aankomst in Thailand de intentie hebt om langer dan 30 dagen te blijven, moet je in het bezit zijn van een visum voor je in Thailand toekomt. Die controle gebeurt aan de check-in bij vertrek uit o.a. Amsterdam/Brussel. In andere landen buiten Europa hoor ik het weinig. Niet alle maatschappijen controleren dit nog of vragen nog een bewijs, en je kan best vooraf eens contact nemen met de maatschappijen hierover. Misschien zeggen ze dat ze dit niet meer hoeft voor hun, en indien wel vraag dan welk bewijs ze dan wel aanvaarden. Doe dit bij voorkeur via mail zodat je de antwoorden van de maatschappij altijd kan laten zien bij de check-in in geval van discussie.

Wat Laos betreft. Neen, hij hoeft niet aan te geven wanneer hij terugkomt of doorreist. Voor Laos zal hij trouwens een visum hebben. Geen probleem.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website