Visumvraag: Single Re-Entry Permit in Khon Kaen of Mukdahan

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
10 december 2015

Beste redactie,

Enkele vragen ivm een Single Re-Entry Permit, waarop ik het antwoord niet zo direct vind op Thailandblog. Ik heb een Multiple Entry OA jaarvisum en heb in januari een Single Re-Entry Permit (1000 THB) nodig.

Heeft iemand ervaring met de aanvraag van dergelijke permit in Khon Kaen? Aangezien dit een “eerste keer” is voor mij, graag informatie over waar/hoe (welk kantoor/evt openingsuren)?

Krijgt men de permit onmiddellijk of duurt het enkele dagen? Welke documenten moet men voorleggen?

Kan dergelijke Permit ook verkregen worden in Mukdahan (aan de Friendship-bridge)?

Alvast dank voor de reacties.

Guy


Beste Guy,

Een “Re-entry” kan u normaal in elk immigratiekantoor bekomen, of op de luchthaven (kost daar 1200 Baht). Aan de grensposten (overgangen) kan u dit normaal niet verkrijgen (maar dit onder voorbehoud). U moet naar het immigratiekantoor zelf gaan.

Het aanvragen van een Re-entry is eenvoudig. Normaal gaat dit vrij snel, afhankelijk natuurlijk van het aantal aanvragers. Wat u nodig hebt is meestal:

 • Ingevuld TM8 formulier (zie bijlage).
 • Pasfoto.
 • Kopie van uw paspoort hoofdpagina, pagina met laatst toegestane verblijfsperiode.

Hierbij wat informatie van Mukadhan: www.thai-visas.com/thai-immigration-in-mukdahan.html en Khon Kaen: www.khonkaensearch.com/khon-kaen-immigration-office/

Misschien dat er lezers zijn die ervaring hebben met deze immigratiekantoren en dit verder kunnen aanvullen? Zij kunnen u dan vertellen of er eventueel nog andere formulieren/kopieën gevraagd worden en over de eventuele wachttijden in deze immigratiekantoren

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.

6 reacties op “Visumvraag: Single Re-Entry Permit in Khon Kaen of Mukdahan”

 1. RonnyLatPhrao zegt op

  Opvolgen

  • Guy zegt op

   Beste Ronny,
   dank voor deze reactie. Ik zal U na onze uitstap naar Laos (voorzien half Januari) laten weten hoe het is verlopen.
   Grts,
   Guy

 2. Michel zegt op

  Hoi Guy

  Eigelijk heb ik het zelfde probleem
  aangevraagt in nederland Category 0 entry H mag verbijf tot 27 sept 2016

  binnenkomst thailand tot 11 jan 2016; dus stempelen er voor
  wel vlieg ik terug op 16 mei 2016 voor vier maanden nederland; daarna 8 maanden thailand en 4 maanden nederland

  mischien kunnen we samen heen . zelf heb ik hier niet zoveel verstand van deze zaken Guy

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Uw situatie is wel anders dan die van Guy de vraagsteller.

   Allereerst, Entry “H” dat moet “M” zijn veronderstel ik van “Multiple Entry”.
   “H” ken ik niet en bestaat ook niet volgens mij.
   Kijk even goed op je visasticker bij No of entry.

   Indien je een Non-immigrant “O” Multiple entry hebt dat geldig is tot 27 september 2016, dan mag je Thailand zo dikwijls binnen en buiten als je wil binnen die geldigheidsperiode, m.a.w. tot 26 september 2016. Bij elke nieuwe binnenkomst zal je 90 dagen verblijf bekomen.

   Je laatst bekomen verblijfsperiode met dat visum is momenteel geldig tot 11 januari 2016.
   Voor 11 januari 2016 moet je dus een “borderrun” uitvoeren om opnieuw een periode van 90 dagen te bekomen, en dat zal je minstens nog een keer moeten doen als je maar op 16 mei teruggaat.
   Omdat je Non-immigrant “O” Multiple entry nog geldig is heeft hoef je geen “Re-entry” te halen zoals Guy. Jij zal de normale 90 dagen bekomen en je geldige visum volstaat hier.

   Bij Guy ligt het anders.
   Guy zijn non-immigrant “O” (of “O-A”, maakt niet echt uit) Multiple entry verloopt. Hij heeft nog wel eerst een nieuwe verblijfsperiode bekomen voor zijn visum verliep.
   Indien hij Thailand verlaat in januari, verliest hij normaal zijn verblijfsperiode zoals iedereen die Thailand verlaat. Normaal geen probleem want met een nog geldig visa zou hij bij binnenkomst opnieuw een nieuwe verblijfsperiode bekomen.
   Hij kan echter geen nieuwe verblijfsperiode bekomen omdat zijn visum verlopen is. Om toch zijn verblijfsperiode te behouden wanneer hij Thailand verlaat neemt hij eerst een “Re-entry”.
   Bij terug binnenkomst zal hij dan geen volledige nieuwe verblijfsperiode bekomen maar de einddatum van zijn laatste verblijfsperiode terugkrijgen
   Het is een manier om Thailand te verlaten, en toch je verblijfsperiode te behouden.
   Mensen met een jaarverlenging moeten dit ook doen indien ze Thailand willen verlaten tijdens hun verlenging of anders verliezen ze hun verlenging.

   • michel zegt op

    Beste Ronny
    Met bril op van mijn schoonvader is het een H of M nauw lijkt toch H maar je zegt zelf H bestaat niet dus houden we het maar op een M.
    Oke dus voor 11 jan gewoon stempelen 3mnd verder is +/- 1 mei. 16 vertrek ik naar nl moet daar 4 mnd verblijven i.v.m nederland schap toch als ik het goed heb.
    {hoef ik dan niks te doen Ronny}
    17 sept weer in thailand Ring khon kaen en dan voor 28 sept 20.000.00 batt op rekening met nog meer.weet allen nog niet wat zij van mij willen heben voor papier

    • RonnyLatPhrao zegt op

     Beste Michel,

     Je zal inderdaad dan rond 1 mei (afhankelijk van je einddatum) nog eens terug moeten gaan stempelen aan de grens al je 16 mei teruggaat, want die 90 dagen in januari zullen te weinig zijn.
     Je Non-immigrant “O” Multiple entry is geldig tot 27 september 2016.
     Dat wil zeggen dat je VOOR 27 september 2016 terug in Thailand moet zijn wil je dit visum nog gebruiken. 17 september 2016 zoals je gepland hebt is dus prima.
     Bij binnenkomst zal je dan 90 dagen verblijf bekomen.
     30 dagen voor einddatum van die 90 dagen kan je de aanvraag voor een jaarverlenging starten. Zal dus ergens midden november zijn.
     Betreft het een “Retirement” dan zal je 800 000 Baht op een Thaise bank, een maandelijks inkomen van 65 000 Baht of een combinatie van beide met een totaal van 800 000 Baht moeten bewijzen.
     Betreft het een “Thai Marriage” dan is het 400 000 Baht op de bank of een maandelijks inkomen van 40 000 Baht. Hier geen combinatie toegestaan.
     Denk er aan dat het geld minstens 2 maand, bij een eerste aanvraag, en 3 maanden bij vervolgaanvragen op een Thaise bankrekening moet staan en dit op de dag van de aanvraag. Hou hier rekening mee wanneer je de aanvraag gaat indienen.
     Bij binnenkomst op 17 september is het dus aan te raden om het bedrag op je rekening te hebben of te zorgen dat het er zo snel mogelijk opkomt.

     Je kan alles nalezen in het dossier.
     https://www.thailandblog.nl/wp-content/uploads/TB-2014-12-27-Dossier-Visum-Thailand-volledige-versie.pdf
     Zie pagina 23 (en verder) – Het aanvragen van een jaarvisum voor 50 jarige en ouder
     en verder.

     Het is nog ver weg, dus lees het Dossier eens rustig door en als je bijkomende vragen hebt of iets niet duidelijk is voor je, mag je me altijd contacteren. Je kan je vraag naar de redactie sturen.

     Nu gaan we het hier bij laten want anders zou het ons te ver weg leiden van de oorspronkelijke vraag.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website