Thailand visum: Retirement visum aanvragen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
7 oktober 2015

Beste redactie,

Ik heb het visumdossier gelezen, doch kan eigenlijk niet vinden wat ik zoek. Ik woon vast in Thailand: Chiang Mai. Ik kom eind van oktober terug uit Europa (vakantie) en wil in Thailand mijn retirement visa aanvragen. De voorwaarden heb ik allemaal begrepen.

Doch, als ik Thailand binnenkom heb ik enkel maar mijn normale stempel. Dus geen visa, geen toeristenvisa, niks. Kan ik dan zo mijn retirement aanvragen?

Hoop snel op een antwoord.

Met vriendelijke groet,

Nicole


Beste Nicole,

Het antwoord staat nochtans in het Dossier Visum: www.thailandblog.nl/wp-content/uploads/TB-2014-12-27-Dossier-Visum-Thailand-volledige-versie.pdf Blz 23 – Vereisten voor een verlenging van 1 jaar op grond van leeftijd (50 jaar of ouder).

De eerste maal moet u een Non-Immigrant Visa hebben (aanvraag starten tegen het einde van de toegestane verblijfsperiode, dwz vanaf de laatste 30 dagen, niet eerder). Een Tourist Visa kan ook, maar dat dient dan eerst bij Immigration te worden omgezet naar een Non-Immigrant Visa O (kost 2000 Baht).
…..
Ik wil het nog aanvullen dat in sommige immigratiekantoren u dit al zou kunnen aanvragen vanaf 45 dagen voor einddatum van uw verblijfsperiode, maar met 30 dagen hebt u ook nog tijd zat (de nieuwe versie van het Dossier Visum zal het ook zo worden aangepast).
Blz 32 – Requirement to extend visa for senior citizens in case of over 50 years old
….
3. Passport and copy of ID page and current Non-Immigrant Visa. If you don’t have a current Non-Immigrant Visa, you can convert your Tourist Visa at the Immigration Bureau on a special form.
….
Samengevat: Om een jaarverlenging van uw verblijfsperiode te bekomen dient u in het bezit te zijn van een Non-Immigrant visum. Het best kan u een Non-Immigrant “O” Single entry aanvragen bij het Consulaat of Ambassade. Kost 60 Euro. Hiermee zal u bij binnenkomst 90 dagen verblijf bekomen. 30 dagen ( of 45) voor afloop van die verblijfsperiode zou al u al kunnen starten met de aanvraag van uw jaarverlenging. Wanneer u het juist aanvraagt is echter niet zo belangrijk.

De verlenging is altijd aansluitend op de laatste toegestane verblijfsperiode. U zal dus geen dagen winnen of verliezen door het vroeger of later aan te vragen. Zolang het maar voor de einddatum van laatst toegestane verblijfsperiode gebeurt. Toch geef ik advies om niet tot de laatste dag te wachten. Je weet maar nooit wat er tussenkomt (vb ziekte).

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website