Beste redactie,

In augustus moet ik mijn retirement visa opnieuw aanvragen. De afgelopen twee jaar had ik daar geen problemen mee, maar nu door de lage waarde van de Euro kan ik niet aan de 800.000 baht voorwaarde voldoen. Ik heb de afgelopen twee jaar ook al 800 Euro op mijn pensioen ingeleverd. Kom ik hierdoor in de problemen dit jaar?

Hoe zit het met die nieuwe regeling van minimaal twee maanden waarbij je moet kunnen aantonen dat er 65.000 Bath is overgemaakt op je Thaise bankrekening?

Groet,

Joop


Beste Joop,

Je hebt drie opties om aan de financiële voorwaarden te voldoen (verlenging op basis van “retirement”):
1. Een totaaltegoed bij een Thaise bank van tenminste 800.000 Baht.
2. Een maandinkomen van tenminste 65.000 Baht.
3. Een combinatie van banktegoed en 12 x een maandinkomen, samen tenminste 800.000 Baht.

Indien u aan geen enkele van deze opties kan voldoen zal u geen verlenging kunnen bekomen op “retirement” basis.

Wat betreft je vraag “En is die nieuwe regeling van minimaal twee maanden dat je moet kunnen aantonen dat er 65.000 Bath is overgemaakt op je Thaise bankrekening.“  Voor zover ik weet is het aantonen dat daadwerkelijk een inkomen van 65 000 Baht wordt overgemaakt geen vereiste voor het bekomen van een verlenging. Wat u wel moet tonen, indien u een inkomen wil gebruiken als bewijs, is een “income statement”.
Gebruikt u een bankbedrag dan moet het minimaal 3 maanden op de rekening staan (voor een eerste aanvraag 2 maanden maar in dit geval niet van toepassing voor u).

Over dat daadwerkelijk overmaken van een inkomen naar een Thaise bankrekening heb ik enkele maanden terug een mail ontvangen. Ik ben echter vergeten over welk immigratiekantoor het hier ging (Udon dacht ik maar ik kan mis zijn). Aanvragers van een verlenging kregen daar een nota onder hun neus geduwd die ze moesten onderteken ter kennisname. Het kwam er op neer dat ze bij een volgende aanvraag tot verlenging een bankbewijs diende te voegen. Dit bewijs moet aantonen dat het inkomen daadwerkelijk maandelijks werd overmaakt.

Of dat nu werkelijk ingevoerd werd weet ik niet want ik heb er verder niets meer over gehoord. Ook van andere immigratiekantoren komen hierover geen meldingen. Indien zo mag men het altijd melden natuurlijk. Ik sta van niks meer verbaasd.

Meer info kan u vinden www.thailandblog.nl/wp-content/uploads/TB-2014-12-27-Dossier-Visum-Thailand-volledige-versie.pdf

Succes.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website