Oproep: Help mee om het visumdossier 2016 aan te vullen

Door Ronny LatYa
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
20 november 2015

Beste lezers,

Onlangs heb ik een oproep gedaan om jullie ervaringen (informatie) over te maken met het immigratiekantoor of grenspost. Deze informatie zou dan opgenomen worden in het Dossier 2016 (bij voldoende reacties): www.thailandblog.nl/visumvraag/oproep-nieuwe-visumdossier/

Om alles wat duidelijker te maken over wat ik precies bedoel, heb ik twee standaard formulieren opgemaakt. De informatie die op deze formulieren staat geven jullie al een idee waar ik naartoe wil met het dossier in de toekomst.

Het is een eerste ontwerp en ze kunnen altijd aangepast worden. Geef jullie mening er maar over. U mag ze ook aanvullen. Misschien heb ik wat over het hoofd gezien. U kan ze hier downloaden, invullen terugsturen naar de redactie info@thailandblog.nl

 • Formulier 1 – Immigratie informatieblad
 • Formulier 2 – Grens informatieblad

Bedankt bij voorbaat.

RonnyLatPhrao

16 reacties op “Oproep: Help mee om het visumdossier 2016 aan te vullen”

 1. RonnyLatPhrao zegt op

  (reacties opvolgen)

 2. weleid zegt op

  Ik moet me altijd melden op immigratiekantoor Pattaya, Soi 5.
  Voorheen kon een en ander nog wel eens wat lang duren, maar sinds de automatisering die ze daar hebben ingevoerd, loop je bij wijze van spreken in en uit.
  Bij mijn laatste 90 dagen bezoek stond ik echt na 5 minuten weer buiten; mijn jaarvisum is vorige week verlengd en ook dat was binnen een half uur gepiept. Niets te klagen. Integendeel.
  Alle lof…!!!

  Willem

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Mooi.
   Kan je ook het formulier invullen ?

 3. nico zegt op

  Heeft er misschien niets mee te maken,

  Maar bij het immigratiekantoor aan de Chiang Watthana Road, Lak-Si Bangkok. Kan je terecht voor een 90 dagen visum, loket C1 en voor een jaar visum loket L, dan krijg je wel een jaar visum, maar met een enkele entry, wil je een multi entry dan moet je weer van voorafaan beginnen bij loket C2.

  En de luch is van 12.00 tot 13.00, dus iedereen eruit.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Natuurlijk heeft dit ermee te maken Nico.
   Vul het formulier in AUB.
   Ik ken nu toevallig Lak Si ook wel, maar andere komen er misschien voor de eerste keer mee in aanraking en dan is dit een voorbeeld van informatie waar ik naar op zoek ben voor de lezers.
   En dan bedoel ik ook de info dat ze de boel stilleggen met de lunch.
   Langs de andere kant kon ik ook al ondervinden dat ze ook doorwerken na de officiële openingsuren.

   Bedankt alvast.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Graag wel de juiste termen gebruiken. Visums kan je niet bekomen bij immigratie. Verlengingen en “Re-entries” wel.

 4. tonymarony zegt op

  Beste Ronny ik heb het voorafgaande niet gelezen maar is het ook voor HH Immigratie van toepassing om dit formulier te moeten in vullen want ik kom hier al 10 jaar en nog nooit problemen met de betreffende dames en heren gehad en word altijd keurig geholpen , ben gisteren nog voor de 90 dagen geweest alleen paspoort laten zien en klaar is kees uitstekend.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Tonymarony,Elke ervaring is welkom – doe maar

 5. RonnyLatPhrao zegt op

  Beste lezers,

  Of er nu problemen zijn of niet is niet echt het doel van de vraag.
  Mijn vraag gaat verder dan “geen probleem” en “het ging goed”.
  Dat is allemaal heel leuk om lezen, maar daar heb ik niks en andere lezers weinig aan.
  Hoe is je dag daar verlopen? Welke documenten heb je moeten aanleveren, wat was je indruk ?
  Dat is de eigenlijke vraag zodat andere weten wat ze mogen verwachten indien ze ook daar langskomen
  Maar goed, ik ben tevreden met elke reactie. Ik respecteer dat de u de moeite nam om te reageren.

 6. RonnyLatPhrao zegt op

  Corretje,

  Ik wil u danken voor de reactie want ik ben het eens met wat je schrijft in je reactie.
  Zoals ik al eerder zei ben ik op zoek naar zulke ervaringen
  (Alleen “wat een lof ” ben ik niet mee want ik wil ervaringen en reacties,
  Geen loftrompetten of klaagformulieren).

  Toch even dit (en dat is ook de bedoeling van het dossier – mensen infomeren)
  Iedereen die getrouwd is kan ook een jaarverlenging bekomen op basis van “Retirement” indien hij minstens 50 jaar is.
  Het is niet omdat je getrouwd bent dat je verplicht een “Thai Women Visa” moet aanvragen.
  Je hoeft maar enkel die 8 ton op de Thaise bank te hebben ( ja ik weet het minstens 3 maanden of 65000 inkomen maandelijks of combi is ook goed etc… ik zal het maar vermelden of anders krijg ik weer gans het blog over me heen).
  Het enige is de verblijfplaats die je nog moet bewijzen.
  Heb je een Tambien Baan (geel ) kan dit geen probleem zijn.
  Heb je dat niet is een blauwe Tambien Baan (+kopie Thai id) van de huis verantwoordelijke voldoende.

  Toch bedankt Corretje en laat meer van je horen.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Corretje,

   Daarom dat ik ook zeg dat je ook een “retirement” kan aanvragen en dat je niet verplicht een “Thai women” moet vragen als je getrouwd bent.
   De stukken die je moet voorleggen voor een “Thai women” staan ook in het Dossier.
   Het is niet echt nieuw maar misschien moest dat daarvoor in Nonthaburi allemaal niet.

   In je eerste reactie schrijf je iets wat ik niet echt begrijp.

   “Wij zijn gister voor mijn vrouw bij de Immi geweest”
   Waarom heeft je vrouw een verlenging nodig? Ze heeft toch de Thaise nationaliteit want ze heeft een Thaise ID kaart.

 7. martin zegt op

  beste iedereen !ik wil graag laten weten dat bij mijn laatste vernieuwing non (o) de inkomsten verklaring van de oostenrijksche consulaat niet meer werd geaccepteerd dit terwijl alle voorgaande jaren geen probleem was !paniek alles was ok tot ik gebeld werd door soi 5 .new rule foreigners have to showe income statement from country the come from .en ja die had ik niet omdat nergens dat staat aangegeven ook degene die een fiat had gegeven dat alles ok was.mn visa data was op. dus ik heb beleefd gevraagd waar dat staat aan gegeven ,nergens dus ,beleeft gebleven en gevraagd om een week verlenging dit wered er twee geen probleem.ik naar bkk NL embassy en volgende dag meteen weer terug wat blijkt ze wilde kijken of die twee inkomens wel het zelfde waren en dat was godzei dank zo .ze belde haar superieur waar ik bij zat en vertelde hem dat de bedragen hetzelfde waren .gevolg mn nieuwe no o verkregen en ze lachte nog nice day !pas op er zijn nieuwe regels zo ook tm 30 formulier dit is voor degene die geen eigen huis hebben en huren.tm30 formulier kopie bleu book en id card eigenaar en de zelfde naam moet op het huurcontract staan met hantekening op desbetreffende formulieren.Let op dit is ook verplicht als je verhuisd!!! meteen doen en doorgeven eerste verdieping lingks de trap op in soi 5.er zijn steek proeven en men komt onverwachts langs .voor degene onder ons die zeggen dat het zon vaart niet loopt zeg ik een gewaarschuwd mens telt voor twee.ps bij 2 van mijn kennissen zijn er huiscontroles geweest voor adresverrificatie dus zorg dat je woont met de juiste papieren en vermelding in de computer bij fraude geen visa !!!! fijne dag allemaal.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Eerste maal dat ik hoor dat het “income statement” van de Oostenrijkse consul niet aanvaard wordt.
   Dit is iets om op te volgen.
   Indien dit niet voldoende blijkt dan heeft het ook geen zin meer om dat bij hem te halen en kan je beter meteen dat van de ambassade gebruiken.

   Van het formulier TM30 (+kopie Blue boek en handtekening) had ik al eens melding gemaakt. Het wordt wel in meer immigratiekantoren gevraagd en het lijkt meer een regel dan uitzondering te worden bij aanvragen van een verlenging.

   Ook wat huisbezoeken betreft.
   Voor een “Retirement” werd het zelden gedaan maar nu toch ook meer als ik het zo hoor.
   Voor een “Thai women” krijg je bijna zeker controle. Daarom dat je meestal ook een “under consideration” stempel krijgt voor je de definitieve verlenging krijgt. Toch meestal bij de eerste aanvraag.

   Bedankt.

  • Alex zegt op

   Vreemd! Ik heb vorige maand een nieuw jaarvisum aangevraagd, ook in Jomtien, Soi 5, en daar werd mijn inkomensverklaring van het Oostenrijkse Consulaat, gewoon geaccepteerd…

 8. Geert zegt op

  Ik was deze week in Mukdahan en deed een visarun on my own naar Savanakhet LAOS. Ik heb non iimmigrant o visum multiple entry voor Thailand. Ik nam de Thai international bus voor enkele reis aan 50 baht, die stopt net voorbij de Thaise immigration checkpost waar ik eerst mijn stempel kreeg om Thailand te verlaten. Busritten elk uur en duurt max 10 minuten om over friendshipbridge two te rijden. Afstappen van de bus en naar loket visa on arrival om formulier in te vullen samen met arrival departure card. Drie minuten later en 1500 baht kosten heb ik visa Laos voor 1 maand. Ik wandel rechts om de hoek nadat Laos immigration arrival mijn visa aftekend als used en arrivalcard afscheurt. Om de hoek Laos immigration departure en net daarachter koop ik een nieuw busticket voor 50 baht terugreis over de Meklng river. Beetje wachten. Bus op over de brug en stop vlak aan Thaise immigration. Daar nieuwe arrival departure card Thai invullen… ik had er reeds een ingevuld… nieuwe toelating voor Thailand voor 90 dagen… alles bij elkaar in anderhalf uur en niemand heeft een woord gezegd tegen me. Let alleen op dat je de speciale bus naar de casino niet instapt… kost je wsl meer… ik hoop dat dit anderen helpt bij hun visarun… verzonden van mijn smartphone…

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Geen pasfoto nodig gehad voor het Laos visum ?

   Bedankt


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website