Lezersvraag: Non-immigrant visa die verloopt als ik in Nederland ben

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
24 maart 2018

Beste lezers,

Ik ben getrouwd met een Thaise en verblijf al ruim 3 jaar in Thailand met een z.g. non-immigrant visa. Dit visum verloopt in juli 2018. Nu moet ik volgende week (28 maart) terug naar Nederland voor een speciaal project (werk dus) en kan niet eerder dan januari 2019 terug naar Thailand, maar dan is mijn visum al verlopen.

Hoe kan ik dit regelen met de Immigratiedienst in Thailand of met de Thaise ambassade in Nederland?

Groet,

Evert


» Laat een reactie achter


12 reacties op “Lezersvraag: Non-immigrant visa die verloopt als ik in Nederland ben”

  1. RonnyLatPhrao zegt op

    Als je niet in Thailand bent om je verblijfsperiode te verlengen, vervalt je verblijfsperiode op zijn einddatum.
    Je zal dus in januari opnieuw moeten starten met een Non-immigrant “O” visum.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
    • RonnyLatPhrao zegt op

      Ik zal het wat correcter formuleren.

      Een bekomen verblijfsperiode (gelijke welke) vervalt wanneer je Thailand verlaat.
      Om dit te voorkomen bestaat de re-entry. Het doel van een re-entry is een eerder bekomen verblijfsperiode behouden bij het terug binnenkomen.

      Een verblijfsperiode, en ook een re-entry, vervalt altijd op de einddatum van die verblijfsperiode m.a.w. je kan geen re-entry meer inroepen na de einddatum van je eerder bekomen verblijfsperiode.

      Je zal dus in januari opnieuw moeten starten met een Non-immigrant “O” visum.
      Daarmee bekom je dan weer 90 dagen bij binnenkomst, die je vervolgens weer kan gaan verlengen met een jaar, etc… maar die procedure zal je ondertussen wel kennen.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
      • Evert zegt op

        Ik ben gisteren naar de immigratiedienst in Chiang Mai geweest. Daar wist een Immigratie Officier mij te verteleen dat ik voordat de het visum verloopt naar de Thaise Ambassade in Nederland kan gaan voor verlenging. ……. Geheel tegenstrijdig met het bericht van RonnyLatPhrao en Nicole

        VA:F [1.9.22_1171]
        Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
        • RonnyLatPhrao zegt op

          1. Een visum kan je niet verlengen, enkel een verblijfsperiode kan je verlengen..
          2. Een verblijfsperiode kan je enkel verlengen als je in Thailand bent.
          3. In Nederland zal je een nieuw visum(Non-immigrant “O” moeten aanvragen.

          Maar u doet maar….. geen probleem wat mij betreft.

          VA:F [1.9.22_1171]
          Waardering: +7 (obv 7 stemmen)
  2. nicole zegt op

    Je moet inderdaad opnieuw beginnen. Heb ik vorig jaar ook gehad. Terug een 3 maandvisa aanvragen in Nederland of Belgie en dan in Thailand weer opnieuw beginnen met de aanvraag van een Extensionvisa
    Geen andere mogelijkheid

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  3. bob zegt op

    Gewoon eerder verlengen? Valt meestal wel te regelen in Soi 5 Jomtien.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
    • Ko zegt op

      Natuurlijk zal er ergens iets te regelen zijn, maar het is wel tegen de wet. En wie wordt het land uitgezet? Niet de ambtenaar die het wel even voor je geregeld heeft, denk ik zo!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
    • Evert zegt op

      Had ik inderdaad ook aan gedacht en gevraagd bij de Immigatiedienst in Chiang Mai, maar formeel mag dit pas 45 dagen voor de verloopdatum

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
      • john zegt op

        In Chiang Mai en een aantal andere kantoren 45 dagen ervoor. Op de meeste echter pas 30 dagen ervoor.

        VA:F [1.9.22_1171]
        Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • RonnyLatPhrao zegt op

      30 dagen is de officiële periode, maar de meeste kijken niet zo strikt. Alhoewel…
      Tot 45 dagen wordt het meestal nog wel aanvaard.
      Vergeet het maar als je drie maand voordien komt.
      Ja, als je hun voldoende geld toestopt… maar met geld is alles te koop.
      En zo heeft iedereen dan wel gelijk, maar dan heeft het niks meer met een advies te maken.
      Zoals ik al eerder reageerde, hij doet maar….
      .

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
      • Joan zegt op

        Mijn ervaring is dat een 1-jaar extension onder normale omstandigheden vanaf 30 dagen voor verval datum verlengd kan worden. Als je een vliegtuig ticket kunt laten zien waaruit blijkt dat je tijdens die periode niet in Thailand bent, kun je het verlengen vanaf 42 dagen voor de verval datum.

        VA:F [1.9.22_1171]
        Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
        • RonnyLatPhrao zegt op

          Heeft op zich niks met het al dan niet in Thailand zijn te maken.
          Dat zijn gewoon lokale regels die per immigratiekantoor kunnen verschillen.
          Indien 45 dagen de norm is in dat immigratiekantoor, dan kan iedereen zijn aanvragen indienen vanaf 45 voor de vervaldatum. Of je nu een vliegticket kan tonen of niet maakt daarbij niets uit.
          Bij immigratiekantoren waar 30 dagen de norm is, kan het vliegticket misschien helpen om ze te overhalen de aanvraag wat vroeger te behandelen. Maar dat is dan de beslissing van de IMO.

          Waar je plotseling die 42 dagen vandaan haalt is mij een raadsel.
          Het is 30 of 45 dagen voor vervaldatum. Ik heb nog nooit gelezen dat het ergens 42 dagen was.

          VA:F [1.9.22_1171]
          Waardering: +2 (obv 2 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website