Beste redactie,

Ik heb een vraagje over een Non-immigrant O visum mutiple entry. Ik ben 50 jaar oud en zal binnenkort zo een visum laten maken in het Thaise Consulaat te Antwerpen. Ik kan dan dus 89 dagen blijven zonder Thailand uit te moeten. Maar wat moet of mag ik nu doen na 89 dagen? Moet ik het land uit of moet ik me gewoon eens aanmelden bij een Immigration Bureau?

Of kan ik beter een retirement visum aanvragen? Dan weet ik dat ik na 89 dagen me gewoon eens moet aanmelden bij een Immigration Bureau. Ik heb wel geen vast verblijfadres in Thailand en ben nog geadresseerd in België dus ik weet niet als ik een retirement visum zal krijgen.

Alvast bedankt.

Groeten,

Geanni


Beste Geanni,

Je kan in Antwerpen een Non-immigrant O aanvragen. Single of Multiple entry. Je kan de verblijfsperiode van 90 dagen die je bekomt laten verlengen voor een jaar bij het immigratiekantoor. Je hoeft dan enkel elke 90 dagen je adres te bevestigen bij immigratie.

Heb je een Multiple entry dan kan je er ook voor kiezen om  “borderruns” maken. Dit moet dan minstens elke 90 dagen. Bij elke binnenkomst zal je een nieuwe verblijfsperiode van 90 dagen bekomen. Je kan “borderruns” maken zoveel je wil en dit binnen de geldigheidsperiode van je visum.  Een nieuwe verblijfsperiode van 90 dagen kan je enkel bekomen met “borderruns” en niet op het immigratiekantoor.

Een Non-immigrant O-A kan je enkel in de Ambassade te Brussel aanvragen. Volgens mijn laatste gegevens is het niet enkel voldoende om 50 jaar te zijn, maar zal je ook moeten aantonen dat je op pensioen bent. Ze zijn daar dus blijkbaar extra streng.

Wat betreft het aanvragen van visum en/of verlenging ga ik niet alles opnieuw hier herhalen. Je kan informatie hierover terugvinden in het Dossier Visum.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website