Vanaf 13 november 2015 is het zestig (60) dagen “Tourist visa” met “Double” en “Triple” entry niet langer verkrijgbaar. 

Toeristen die Thailand willen binnenkomen om toeristische redenen kunnen het volgende aanvragen:

 1. “Single Entry Tourist Visa” (SETV). Kost 30 Euro en heeft een geldigheidsduur van zes (6) maanden. De verblijfsduur is 60 dagen.
  “Multiple Entry Tourist Visa” (METV). Kost 150 Euro en heeft een geldigheidsduur van zes (6) maanden. De verblijfsduur is 60 dagen per binnenkomst.

Het METV is beschikbaar vanaf 13 november 2015, en dit voor toeristen van alle nationaliteiten. De volgende documenten moeten worden voorgelegd, samen met een ingevuld visum aanvraagformulier:

 • Paspoort met een geldigheidsduur van niet minder dan zes (6) maanden.
 • Een bankafschrift met een minimum bedrag van tweehonderdduizend (200 000 )Baht. (ongeveer 5000 Euro).
 • Bewijs van werk (brief).
 • Retourvlucht reservatie of ticket (minstens voor de eerste binnenkomst).
 • Bevestiging van een hotel reservatie (minstens voor de eerste binnenkomst).
 • Verblijfsvergunning, of bewijs van woonst (voor aanvragers die niet de Nederlandse nationaliteit hebben).

Consulaire ambtenaren behouden het recht om bijkomende documenten te vragen indien dit noodzakelijk wordt geacht (wie had anders verwacht).

Het lijkt er dus op dat het METV alleen in het land verkrijgbaar zal zijn waar je de nationaliteit van hebt, of waar je officieel ingeschreven bent. Dit was ergens te verwachten. Het was ook al verschenen op websites van Thaise consulaten en ambassades in andere landen. Uitzonderlijk is dit niet, want dit is voor het “Non-immigrant “O-A” ook zo.

Waarom men eigenlijk een “bewijs van werk” nodig heeft is mij nu nog een raadsel. Bewijs van inkomen lijkt me juister. Hotel reservatie? Wat indien je niet op een hotel verblijft maar bij privé personen?

Misschien wordt het één en ander wel duidelijker in de toekomst wanneer de eerste ervaringen met dit “METV” er zijn.

Wat het SETV betreft lijkt het dat, volgens deze informatie, de standaard geldigheidsduur werd opgetrokken van drie (3) naar zes (6) maanden. En natuurlijk “Consulaire ambtenaren behouden het recht om bijkomende documenten te vragen indien dit noodzakelijk wordt geacht” Wie had anders verwacht, en dat zal weer afwachten worden wat ze erbij gaan vragen.

U kan het originele bericht hier lezen: royalthaiconsulateamsterdam.nl/

Benieuwd wat de lezer denkt van dit nieuwe “METV” aan de hand van de nu beschikbare informatie. Laat het ons weten in een reactie.

RonnyLatPhrao


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

30 reacties op “Nieuwe Multiple Entry Tourist Visa voor Thailand vanaf 13 november verkrijgbaar!”

 1. fernand zegt op

  Tijd dat ze eens wat leren van de visa die d e omringende landen verschaffen wat betreft geldigheidsduur en kost.

 2. Leo zegt op

  Ik denk dat de aanvrager van een METV er rekening mee moet houden dat de verschillende documenten die verlangd worden, gelegaliseerd moeten worden door het Ministerie van Buitenlandse Zaken (in Nederland op de Bezuidenhoutseweg 67 in Den Haag). Legalisatiekosten: euro 10,- per document. Op maandag tot en met vrijdag mogelijk tussen 09.00 en 12.00 uur.
  Ook de Thaise Ambassade vraagt een vergoeding voor legalisatie. In het geval van mijn aanvraag O-A visum was dit euro 90,-. Dit is dus buiten de kosten voor de visumverstrekking.
  Met betrekking tot een inkomensverklaring en een werkgeversverklaring is het daarbij heel goed mogelijk dat beide verklaringen gelegaliseerd moeten worden door de KvK in de stad waar de werkgever staat ingeschreven.
  Indien daar prijs op wordt gesteld wil ik met plezier mijn ervaringen hier op dit forum delen met betrekking tot mijn visum aanvraag O-A, mulitple entry.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Ik ben er zeer benieuwd naar. Ik heb in het verleden ook een Non-immigrant O-A gehad in Belgie. Nooit iets moeten legaliseren of extra moeten betalen bovenop de normale visakosten. Misschien gaat het er in Den Haag anders aan toe. Je ervaringen zijn welkom.

   • NicoB zegt op

    Ronny, hierbij mijn ervaringen:
    Voor het Non-Immigrant O-A visa moest voor de Thai Embassy in Den Haag e.e.a. gelegaliseerd worden.
    3 st.Gezondheidsverklaring huisarts, Big register/Min. van Volksgezondheid, Buza en Thai Emb.
    5 st. Banksaldo verklaring, Notaris, Rechtbank, Ministerie van Justitie, Buza,Thai Emb.
    2 st. Verklaring Omtrent Gedrag via Woon Gemeente, Buza, Thai Emb.
    2 st. Uittreksel Basisadministratie Woon Gemeente, Buza, Thai Emb.
    2 st. Uittreksel Geboorteakte, gemeente van geboorte, Buza, Thai Emb.
    Inderdaad, dat gaat er in Belgie heel anders aan toe.
    Met Groet,
    NicoB

    • RonnyLatPhrao zegt op

     Bedankt. Ik zal dit zo opnemen in het dossier v.w.b Den Haag.
     Nederlanders kunnen spijtig genoeg niet even naar België komen om daar een “O-A” aan te vragen of ze zouden er officieel moeten ingeschreven staan
     Anderzijds heeft Brussel heeft ook wel zijn kantjes. Zo is 50 jaar o.a. niet voldoende. U mag ook niet meer werkzaam zijn m.a.w. u moet bewijzen dat u op pensioen bent of andere inkomsten hebt die niet uit werken mogen komen.
     Rare jongens die Thai 😉

     Kijk hier maar even.
     http://www2.thaiembassy.be/consular-services/visa/

     • NicoB zegt op

      Ronny, als ik op deze site kijk bij O-A visa, dan staat daar bij punt 5.4 dat je een jaarverlenging kunt krijgen bij een Immigration Office.
      Mijn ervaring was dat ik bij mijn lokaal Immigration Office een jaarverlenging kon krijgen van 1 week!!
      Ik moest, LET OP … binnen de geldigheidsperiode van mijn O-A visa ( dat is iets anders dan binnen 1 jaar na de eerste binnenkomst!!), Thailand verlaten, dezelfde dag kon ik terugkeren gezien O-A Multple is, en kreeg van de Immigration Officer aan de grenspost Poi Pet een jaar verlenging, zonder enig ander dokument aan te leveren dan mijn paspoort.
      De behulpzame runners aan de grens hadden nooit eerder een O-A klant gehad die geholpen moest worden. Hoe dan ook, voordat de Officer het stempel in mijn paspoort plaatste heb ik eerst met hem overlegd wat voor stempel hij mij ging geven, dat was uiteraard best een spannend moment, alles in afwijking van de regels, maar goed …. ja hoor, zoals bij mijn lokaal Immigration Office was aangekondigd, ik kreeg aldus een stempel voor een jaarverleniging. Dit moest aldus eenmalig gebeuren, aan het einde van het 2e jaar kon ik met 1 jaar verlengen bij mijn lokaal Immigration Office.
      NERGENS, niet op de genoemde site en ook niet bij de Thai Embassy in Den Haag, staat dat de procedure aldus is, integendeel, een ieder met een O=A visa raadt ik ten strengste aan de eerste jaar verlening en de eisen daarom heen, tijdig!!, na te vragen bij je lokale Immigration.
      Waarom aldus was mijn vraag bij Immgration Office?
      U hebt een speciaal visa, O-A Multiple, dus krijg je gedurende de geldigheidsperiode van je visa telkens een jaar verblijf toegestaan bij elke binnenkomst, dat is dus niet alleen een recht maar kennelijk ook een plicht, althans eenmalig.
      Succes.
      NicoB

      • RonnyLatPhrao zegt op

       NicoB,

       Ik heb het hier in het verleden al dikwijls geschreven.
       U kan geen verlenging krijgen indien u nog de mogelijkheid hebt om door een borderrun een nieuwe verblijfsperiode te bekomen, m.a.w u moet uw visum volledig opgebruiken alvorens u een verlenging kan vragen. Dit geldt voor alle visum met een Multiple entry.
       Als u dus een jaarverlenging wil aanvragen van uw Non-Immigrant “O” of “O-A kan dit ten vroegste na minstens een jaar vermits de geldigheidsperiode van deze een jaar is.
       In uw geval bent u dus te vroeg naar immigratie gegaan, want de geldigheidsperiode van uw visum was nog actief toen u zich aanbieden voor een verlenging, maar dat heb ik u in het verleden al geschreven.
       Vervolgens hebt u dus een “Borderrun” gemaakt met als gevolg dat, omdat het een “O-A” is, u opnieuw een jaar kreeg. Op zich is dat niet erg. Zou u een “O” gehad hebben dan had u 90 dagen gehad en kon de verlenging al ingaan na die 90 dagen.
       Gewoon wachten tot de geldigheidsperiode van uw visum verlopen is als u naar immigratie gaat voor een verlenging.
       Wel zorgen natuurlijk dat u over een geldige verblijfsperiode beschikt als u een verlenging vraagt

       • NicoB zegt op

        Helemaal duidelijk Ronny. Ik heb mijn verhaal van 11.27 geschreven om anderen hierop te wijzen, zodat ze niet schrikken net als ik. Het heeft mij wel verrast dat de Immigration Officer mij niet meldde wat jij hier meldt:
        ” Gewoon wachten tot de geldigheidsperiode van uw visum verlopen is als u naar immigratie gaat voor een verlenging.
        Wel zorgen natuurlijk dat u over een geldige verblijfsperiode beschikt als u een verlenging vraagt “.
        Dat zou mij een voorbarige en onnodige Borderrun hebben bespaard.
        NicoB

        • RonnyLatPhrao zegt op

         NicoB

         We kennen mekaar wel. (Even voor de lezers)
         In het volgende dossier zal zeker veel van je informatie opgenomen worden.
         Weinige kunnen het weten , maar ik krijg dikwijls heel bruikbare informatie van je
         Ik wil het maar even aanhalen voor de lezers.
         Tks

 3. Frank van Wijk zegt op

  Moet je dan nog steeds na twee maanden naar de immigratie en de derde maand de grens over???
  Snapte eerst al weinig en hier ook niks van.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Het is een multiple entry. Per entry bekom je 60 dagen verblijf. U moet dus minstens elke 60 dagen een borderrun maken. De laatste entry zou je eventueel kunnen laten verlengen met 30 dagen. In theorie zou je met dit visum een periode van bijna 9 maand kunnen overbruggen als je het een beetje goed uitrekend.

   • Khun Martin zegt op

    Hallo Ronny,
    Hoe kom je nou aan 9 maanden? Ik kom maar tot 210 dagen (3×60 dagen en een verlenging van 30 dagen.

    • RonnyLatPhrao zegt op

     Hallo Martin,

     Je rekening is niet geheel juist.

     Het “METV” heeft een Multiple entry.
     Dat wil zeggen dat je zoveel “entries” kan maken als je wil binnen de geldigheidsperiode van het visum. Veel meer dus dan de 3 x 60 dagen die jij telt. Alleen zorgen dat je de laatste “borderrun” maakt net voor het verlopen van de geldigheidsperiode van 6 maand. Je zal dan nog een laatste maal een verblijfsperiode van 60 dagen bekomen, die je vervolgens dan nog eens kan verlengen met 30 dagen. Je verblijft dan nog bijna 90 dagen na het verlopen van de geldigheidsperiode. Ruw geschat kan je dus 6 + 3 maand, of bijna een periode van 9 maand overbruggen.
     (in theorie natuurlijk want in de praktijk zal het iets minder zijn door o.a. reisdagen tussen uitreiken van het visum en aankomsten in Thailand, borderruns en de verlenging)

     Het is hetzelfde als bijvoorbeeld met het “Non-immigrant “O” Multiple entry dat een geldigheidsperiode van een jaar heeft, maar waarmee je in theorie 15 maanden kan blijven. Alleen zorgen dat je de laatste “borderrun” maakt voor de geldigheidsperiode van het visum om is en je zal dan nog een verblijfsperiode van 90 dagen bekomen of 12 + 3 is 15 maand in dit geval (wederom in theorie natuurlijk want in de praktijk zal het iets minder zijn )

     • Khun Martin zegt op

      Ja natuurlijk! Je hebt, zoals gewoonlijk, weer helemaal gelijk. Nooit aan die laatste entry gedacht!

      • RonnyLatPhrao zegt op

       Geloof maar niet dat ik altijd en helemaal gelijk heb. De persoon die de laatste ervaring heeft kan vertellen hoe het is. Toch bedank voor deze respectvolle reactie 😉

 4. Jacques zegt op

  Wat een bedrag voor een 6 maanden visa. In vergelijk met een non immigrant multi entry 0 jaarvisum (VOOR DE 50 PLUSSERS), met een bedrag van 140 euro en de ruimte op drie maanden te verblijven , steekt dit toch wel erg negatief af. Dus als je boven de 50 bent gewoon ipv 6 maanden het jaarvisum aanvragen. In Amsterdam kon worden volstaan met de inlevering van drie recente salarisstaten, waaruit blijk dat je voldoende inkomsten hebt en geen vragen over geld op de bank.

 5. NicoB zegt op

  Mag aannemen, dat dit geheel los staat van de visa exemption on arrival voor 30 dagen?
  Dat kun je nog maximaal eenmalig aansluitend verlengen met 30 dagen bij immigration voor een bedrag van THB 1.900?
  Hoor dat voor de zekerheid graag.
  NicoB

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Een “Visa Exemption” staat los van gelijk welk visum, net zoals elke visum los staat van elkaar.

 6. Roy zegt op

  Die nieuwe visumregels lijken wel heel hard op het schengenvisum.Als je al die papieren dan ook nog
  moet laten legaliseren dan wordt het wel een dure bedoening en nog meer zinloze verplaatsingen.
  Zou dit visum het toerisme moet stimuleren ?
  Wat dan wel belangrijk zou kunnen zijn en dat hebben ze vergeten. een verplichte ziektepolis of kan
  bewijzen dat je verzekerd bent.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Voorlopig blijft het rond reis- of ziekteverzekering nog stil, maar uw wens zou wel eens werkelijkheid kunnen worden in de toekomst. Hou er dan ook maar rekening mee dat dit dan voor elk visum of verlenging zou kunnen gelden.

 7. Richard zegt op

  Beste Ronny

  Ik heb voor 12 november gepland om een touristvisa met 3 entry’s aan te vragen in den haag.
  Dit jaar vliegen we met een enkele reis we willen onze retoerticket in Thailand kopen dan zijn we wat flexibeler met de datum van vertrek.
  Verwacht jij dat ik hier problemen mee ga krijgen ivm het nieuwe visum.
  Graag je reaktie m.vr.gr.richard

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Beste Richard,

   Dat is een vraag waar ik ook het antwoord niet op weet.

   Tot en met 12 november blijven de “Double” en “Triple” beschikbaar.
   Vanaf 13 november zijn ze niet meer beschikbaar, en worden ze vervangen door het METV.

   Je plant nu om op 12 november je aanvraag in te dienen voor een “Tourist visa Triple entry”.
   Het valt nu te bekijken hoe de Ambassade zal omgaan met die overgang.
   Telt de aanvraagdatum als referentie, dan zal men u nog wel die “Triple” afleveren zoals u gevraagd hebt, zelfs als het uitgereikt wordt na 12 november.
   Kijkt men echter naar de afleveringsdatum, en wordt die na 12 november uitgereikt dan vrees ik dat men u het “METV” al zal aanrekenen bij de aanvraag.

   Eenvoudigste lijkt me dat men op 12 november al de aanvragen die nog werden ingediend, eenmalig ook nog diezelfde dag verwerkt.

   Ik kan u echter ot mijn spijt niet verder helpen. Dit is een beslissing van de ambassade.
   Neem voor het zekere eens contact voor u gaat zodat er u geen verrassingen te wachten staan.
   Tel : (3170) 345-9703, 345-0766
   Email : thaiembassy.thehague@gmail.com
   .

 8. rob joppe zegt op

  Nou moe dus als ik het goed begrijp dan moet ik volgend jaar 2 inplaats van een keer het land uit , nou dan wordt het wel een hele dure grap om hier te komen.
  We zijn nu al met z,n tweetjes ruim €300 kwijt als we straks minder betalen voor een 6 maanden visum leveren we dat weer in omdat we een keer extra een borderrun moeten maken of “jawel , korter blijven dus minder uitgeven wat zijn die mensen toch dom.
  Dat wordt huur opzeggen en dan maar niet meer Thailand pffffff helaas maar het wordt zo moeilijk gemaakt om hier naar toe te komen dat ik er nu bijna van overtuigd ben dat ze niet zo op ons zitten te wachten jammer na 9 jaar Thailand.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Je kan er ook voor kiezen om een “Tourist visum Single entry” te nemen in Nederland en na 90 dagen ipv een borderrun een nieuw “Toerist visum te halen in ambassade/consulaat in de regio hier. Vientiane of zo. Kost je dan wel twee dagen.

   Misschien valt voor jullie een Non-immigrant “O” Multiple entry te overwegen als je aan de voorwaarden voldoet
   Kost je ook 150 Euro, je mag er 90 dagen per entry mee blijven en dan hoef je ook maar éénmaal een borderrun te maken, of als je toch zolang gaat, is zelfs een jaarverlenging te overwegen.

 9. geert zegt op

  Hoe komt het nu met die mensen die in een buurland van thailand een toeristen visum aanvragen dat zijn vaak al mensen die al lange tijd in thailand verblijven en de meesten hebben vast niet 5000 euro op de bank en een beweis van werk kunnen die mensen thailand nu wel vergeten.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Die kunnen nog altijd een “Tourist visa” aanvragen in de regio.
   Alleen zal het beperkt zijn tot een “Single entry” i.p.v. een “Double” of “Triple” entry.
   Daarmee kunnen ze dan 60 dagen verblijven, wat ze nog altijd éénmalig kunnen verlengen met 30 dagen.
   Nadien zullen ze opnieuw naar een Ambassade/Consulaat moeten om een nieuw “Tourist Single entry” te halen. Dat wordt dan elke 90 dagen naar een ambassade of consulaat i.p.v.gewone “borderruns” om hun tweede of derde “entry” te activeren.
   Ze zullen trouwens af en toe moeten afwisselen van Ambassade of Consulaat, want meestal kan je maar 2, 3 of 4 “Tourist visums” na elkaar verkrijgen op dezelfde locatie (hangt af van dat consulaat of ambassade)
   Ze kunnen dan misschien ook eens afwisselen met een “Visa Exemption” ertussen.
   Een “METV” zal trouwens toch niet te verkrijgen zijn indien je niet inwoner van dat land bent. Dat wordt dan toch altijd terug naar Nederland of België indien je dat “METV” wil.

   Wat die 200 000 Baht (5000 Euro) betreft.
   Personen die lang in Thailand willen blijven, maar die geen reserve hebben van 5000 Euro ?
   Als je dan weet dat je met dit visum, in theorie, bijna 9 maand in Thailand kan blijven, dan wil dit zeggen dat dit een reserve van pakweg 600 Euro per maand is dat men vraagt.
   Ieder doet nu wat hij wil natuurlijk, want ieder zijn leven, maar volgens mij is dat geen gezonde financiële basis om dan naar Thailand te trekken indien je die reserve niet kan voorleggen. Er moet dan niet veel mis gaan in Thailand om in de financiële problemen te komen.

 10. Eduard zegt op

  Even een vraagje over het bewijs van werk. Ik wil in maart voor een aantal maanden naar Thailand (e.o) Ik ben flexer en werkzaam in de hulpverlening. Ik ga juist na het einde van mijn 3 jaar contracten op reis. Ik heb dus geen werk of uitkering meer. (Wel genoeg geld op mijn bankrekening) Hoe zouden ze daar op reageren? En toch nog een tweede vraag 🙂 Ik zou graag een enkele ticket willen kopen omdat ik niet precies weet wanneer ik terug kom. Weet iemand of dat een probleem wordt? Groet, Eduard

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Even een vraagje…. sorry maar ik heb ook mijn grenzen.

   • Jef zegt op

    Moderator: Niet chatten svp

 11. Moderator zegt op

  We sluiten dit onderwerp, bedankt voor de reacties.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website