Buitenlanders die een verlenging vragen, of de 90 dagen melding maken bij immigratie, worden sinds 22 maart gevraagd een extra formulier in te vullen met de naam: “Record of foreigner information”.

Het formulier bestaat uit drie bladzijden en er wordt o.a. gevraagd welk voertuig/motorbike de buitenlander heeft, welke bankrekening(en) hij gebruikt, welke sociale media hij gebruikt, welke plaatsen hij dikwijls bezoekt (club, restaurant, shop, hospitaal of andere plaatsen), wie hij contacteert als hij problemen of hulp nodig heeft, etc… Allemaal toch vrij persoonlijke informatie.

Chatchawan Wachirapaneekhun, “deputy commissioner of the Immigration Bureau’s crime suppression unit”, zei dat het verstrekken van de informatie niet verplicht was. “We zullen niemand dwingen om het in te vullen” zei hij….

Het is allemaal nog vrij recent, meer informatie is er niet. In ieder geval, indien je een verlenging gaat aanvragen of een 90 dagen melding gaat maken, moet je alvast niet verbaasd zijn dat dit formulier onder je neus wordt geduwd. Misschien is het nog niet overal van toepassing, maar er zijn toch meldingen dat het toegepast zou worden in Bangkok (Immigration Division 1).

Bron: Khaosod English – http://www.khaosodenglish.com

Met dank aan RonnyLatPhrao


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

28 reacties op “Nieuwe formulieren bij immigratie: Thaise Big brother is watching you!”

 1. RonnyLatPhrao zegt op

  Een navolgend artikel betreffende de nieuwe formulieren.

  http://www.khaosodenglish.com/detail.php?newsid=1461064735&typecate=06%C2%A7ion=

 2. Rens zegt op

  Slechts één divisie van de immigratiedienst hanteert op twee plaatsen dit formulier wat uit welgeteld drie! pagina`s met vragen bestaat; Divisie 1 en het One Stop service Center voor visa en workpermits te Chamchuri in Bangkok. Ik heb alle vragen gezien en het is volkomen belachelijk waar dit over gaat. Het hoofd van de immigratie in Phuket heeft al verklaard dat dit niet kan, het `moeten` geven van zoveel privé informatie heeft geen wettelijke basis volgens hem en gaat bij hem ook niet gehanteerd worden. Indien men zo hoopt boeven te vangen dan laat men ook wel erg veel ruimte om alle antwoorden zo te geven dat er van het totale plaatje niets klopt. Het is weer eens “zo een uitvinding” zullen we maar weer denken.

 3. Jan zegt op

  Ben vandaag bij Imm Sakaeo geweest voor melding 90 dg.Was binnen 15 min klaar paspoort tonen en formulier gegevens standaard.
  Niks bijzonders of ondervragingen.

 4. wibar zegt op

  Lijkt mij erg makkelijk in te vullen. “NON OFF YOUR BUSINESS” op elk in te vullen plekje lijkt me wel volstaan.

 5. Berthy zegt op

  Hier in Chiang mai is het vandaag in iedergeval niet van toepassing.

 6. Valentine zegt op

  Mocht iemand ze willen. Ik heb het volledige 3 paginas document.

  • ton rombouts zegt op

   Gaarne wil ik van je aanbod gebruik maken. Kun je de 3 pagina’s naar me mailen? Groet, Ton

  • NicoB zegt op

   Zeker, die wil ik wel hebben, kun je die mailen naar: voorextracontact@gmail.com?
   Dankjewel.
   NicoB

 7. blomme eddy zegt op

  Hebben ze weer iets nieuws voor de farangs al wat ze vragen is prive ze moeten het niet vragen aan ons maar hun eigen mensen dan komen ze wel VEEL te weten nog wat tijd en dan komen er nog wat minder farangs en wie gaan ze dan pesten?? ik woon 10 jaar in het land van de ????? en elk jaar hebben ze iets nieuw niet moeilijk dat er zo veel farangs naar de buurlanden trekken daar worden ze niet zo gepest ze zijn al bij mij thuis geweest en buurtmensen moesten getuigen dat ik een goed en braaf persoon ben en ook natuurlijk het nodige —– geven voor dat ik een nieuwe jaarvisum kreeg wat zijn ze aan het doen de farangs aan het weg jagen om te kunnen zagen dat de economie niet goed gaat en het toerisme naar beneden gaat wie is daar de schuld van je mag 1 keer raden [juist] een farang moed niet behandeld worden zoals hun eigen volk dat wel gebeurt met de Thaise mensen in farang land maar de farangs moeten niet behandeld worden als criminelen wij dat is ik en mijn vrouw doen elke maand +- 70 000 thai bhat op niet genoeg !! wat zal het volgende zijn??

 8. eugeen zegt op

  Vreemd, Ik ben maandag naar de immigratie in Jomtien geweest voor de 90 dagen. Paspoort afgegeven en paspoort terug gekregen. Niets exra formulier moeten invullen.

 9. Renévan zegt op

  Ben vandaag bij immigratie geweest voor de 90 dagen melding op Samui en geen formulier gezien.

 10. Cees zegt op

  Vandaag voor 90 dagen naar immigratie Chiangmai geweest. Maar geen formulier hoeven invullen. Zal misschien wel komen. En dan word het toch echt wel Big Brother is watching. Dan word het gewoon link om waar dan ook maar ergens kritiek te leveren. Zoals nu op dit blog.!!!

 11. Leo zegt op

  Ik was op 11 april bij immigration in Udon Thani voor de 90 dagen melding. Geen vragen, geen extra formulier hoeven in te vullen. Ging allemaal heel soepel en ik stond binnen 15-20 minuten weer buiten

 12. Loeng Johnny zegt op

  Van mij mogen ze dat allemaal weten!! Ik heb niks te verbergen!!!! Hier niet en in het thuisland ook niet!!!!

  Als ze mij dat vragen, zal ik het met plezier invullen!

  We zijn nog altijd GASTEN! En degene die ons ontvangt wil graag weten, welk vlees er in zijn kuip komt. Dat is toch normaal! Dat RECHT hebben zij!

  Als jullie iemand op bezoek krijgen, weet je toch ook graag of die OK is?

  Zeker ook, WAAR de Farang verblijft! Dat moet de huiseigenaar of hoteleigenaar melden binnen de 2 dagen na je aankomst! Niet vergeten!

  Natuurlijk zullen ze door deze vragenlijst het krapuul niet tegenhouden.

  Maar voor mij telt: Sabaai!!!! Een formuliertje meer of minder invullen, SO WHAT!

  Genieten maar van dit mooie land!!!! is mijn devies!

  • PietJan zegt op

   Als je niets te verbergen hebt, waarom zou je dan je hebben en houden blootleggen? Al er niets aan het handje is, en er niets te vrezen is van je, waarom dan 3 formulieren invullen met controle-vragen? Wat is de volgende stap: een kasboek bijhouden? of een reeks selfies op plaatsen waar je bent geweest? Of een quotum van het aantal km dat je in een periode van 90 dagen mag rijden?

  • Cees1 zegt op

   Behandel jij je gasten zelf ook zo ? Als je denkt dat zoiets normaal is heb je echt een probleem. De volgende keer zetten ze je uit omdat je het verkeerde merk bier of koffie drinkt. Straks vragen je nog of je weet wat je buurman zegt over de regering. Zelfs Erdogan vraagt zulke dingen niet.

 13. marc965 zegt op

  als ze geen verstand hebben kunnen ze het ook niet gebruiken ! en van een ezel kun je geen koerspaard maken, right?
  Ik kom hier al meer dan 30jaar (vakantie) en nu woon ik hier al een tijdje, een paar jaar als gepensioneerde, ondertussen hadden we al een huis in Bkk en hebben een paar jaar geleden een nieuw laten bouwen aan zee ,(nooit zoveel onkunde gezien).
  Nu ter zake, het is een hemels verschil op vakantie komen of hier pertinent wonen, mede door deze stomme regels die opgelegd worden aan de mensen die hier, hun nogal dwaze economie ondersteunen, we hebben daarom besloten om alles op de markt aan te bieden, huizen, grond enz. wij gaan hier terug vertrekken.
  wat er hier bijzonder opvalt , althans bij mij is dat er graag veel genomen wordt van de buitenlanders en niets of zo weinig mogelijk wordt voor terug gegeven. of probeer hier maar eens iets in te voeren dan wordt je zalig, verder willen ze wel bij de wereld horen met hun export, maar anderen gunnen ze zo weinig mogelijk. ik noem dat puur egoisme.
  Ik als perfectionist heb het gehad met dit land (om vast te verblijven).., er zijn betere alternatieven en voor diegene die toch nog zouden willen besluiten om hier te komen wonen, een heel goede raad, bezint voor ge begint !!
  De groeten, ben volgende maand terug weg.

 14. Guus van Kan zegt op

  Beste lezer,

  Ik zie dat ik bij de volgende 90 dagen verklaring een 3 pagina vragenlijst moet invullen. Ik heb geprobeerd om via de immigratie website een kopie van dit formulier te downloaden maar de immigratie website geeft
  geen enkele informatie. Kan iemand mij vertellen waar ik zo’n formulier kan krijgen?
  Bij voorbaat hartelijke dank. Guus.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Je “moet” dat niet invullen.
   Momenteel lijkt het alleen nog maar in Bangkok van toepassing.
   Zoiets duurt altijd wel even voor het overal toegepast wordt.
   On-line staat het formulier (nog) niet.
   Je hoeft je geen zorgen te maken.

 15. Daniël zegt op

  Ik heb zo een beetje het vermoeden, dat er een lijstje van nationaliteiten bestaat, die wel alle vragen moeten beantwoorden. Net zoals voor de visa om Thailand binnen te mogen…

 16. simon borgers zegt op

  Ik zal dat ook wel invullen met onzin dan hebben ze toch ook iets.ik ben benieuwd in juli moet ik naar de immigratie in UdonThani .

 17. Jack G. zegt op

  Als ik zo dit verhaal lees dan krijg ik het idee dat er grote problemen in Thailand zijn met Farangs. Anders is het toch allemaal nutteloos papieren opstapelen in een grote schuur ergens in Bangkok? Aan de andere kant doen ze het wel openlijk door al die formulieren onder de neus te duwen en niet via een geheime dienst. Ik zelf wordt altijd een beetje kriegel van al die formulieren die je maar even moet invullen. Wel allemaal netjes invullen dat jullie veel op Thailandblog kijken.

 18. T zegt op

  mag ik weten wat de Thaise regering ermee te maken heeft welke social media ik gebruik en evt. onder welk account. Of waar ik graag een biertje drink of een steak ga eten. Ook in Thailand worden de gevolgen van een generaal als dictator met de dag meer zichtbaar zowel voor de bevolking als voor de toeristen. Ik vrees echter voor Thailand dat ze zichzelf steeds meer in de eigen voet aan het schieten zijn.

 19. janbeute zegt op

  ik las het gisteren al op Thai visa .com en vandaag weer in het nieuws , en kon het bijna haast niet geloven .
  Waar zijn ze hier dan toch mee bezig .
  Ik moest afgelopen maand , daar ik belastingplichtig ben in Thailand 2 cm ( ja 2 cm ) aan kopieen overleggen bij deze dienst in Lamphun en daarna het zelfde pakket getekend en al op elke pagina aan de Chatano road office te Maerim Chiangmai .
  Elke keer als ik bij de kopie shop kom in Pasang de eigenaares is zelfs verbaasd .
  Ben inmiddels een van haar beste klanten geworden , zij ze laatst tegen mijn ega .
  Kopieen weer , voor retirement afgelopen week , deze week weer maar nu voor de 90 dagen report eind deze maand .
  Thailand lijkt steeds meer te gaan lijken op de oude Sovjet Unie .
  Waarom moet ik elke 90 dagen al mijn bankrekeningen , motoren in eigendom , en wat ik zo al doe op het internet opgeven .
  Meer en meer papierwerk .
  Als ze daadwerkelijk wat willen controleren , laat ze dan bij mij thuis komen kijken .
  Werkt stukken beter , en misschien leer je dan ook nog iets .
  Maar sinds ik hier woon op Ret . voor alweer 11 jaar nog geen hond gezien .
  OK ,er zullen farangs zijn die de boel bedonderen ( plat Hollands gezegt misschien ) hier in Thailand .
  Maar het aantal Thais die de boel bedonderen hier in Thailand zijn vele malen groter geloof me .
  Doe daar dan eerst iets aan grote leider .
  Ik vraag mij nu al af waar lijdt dit naar toe ???
  Elke keer weer een stapje verder .
  Het doet mij namelijk denken aan een tijd lang geleden , dat er in Nederland een volk leefde .
  Die zich later kenbaar moesten maken met het dragen van een gele ster op straat , namelijk de ster van David .
  Ik ben bang dat vele farangs waaronder ik zelf , op dit moment om te overwegen om naar elders te gaan .
  Voor mij geld echter vanaf vandaag dat ik mijn geplande toekomstige investeringen op dit moment stop heb gezet hier in Thailand .

  Jan Beute

 20. NicoB zegt op

  Het is onaangenaam zoveel vragen inzake prive zaken te krijgen, speciaal van een beperkte doelgroep.
  Als dat allemaal gevraagd wordt van een Falang met een Visa lijkt het mij, dat dit ook aan elke Thai gevraagd zou moeten worden, bv. bij uitgifte van een ID card.
  Hier en daar wat invullen en men is tevreden, de poging het kaf van het koren te scheiden is helaas gedoemd om te mislukken.
  NicoB

 21. Jacques zegt op

  Wellicht is het zinnig om eens na te gaan waarom de autoriteiten deze informatie willen hebben en men dit nodig vindt. Ik zou hier best wat meer van willen weten. Ik heb begrip voor sommige vragen. Ik zie het causale verband niet van enkele vragen in relaas tot veiligheid en wat daar mee samen gaat. Daar zou het toch om te doen moeten zijn. Om het koren van het kaf te kunnen scheiden ( de goeden en de kwade mensen) zijn extra maatregelen nodig. Een onderzoek gaan instellen op plaatsen waar buitenlanders verblijven die om een of andere reden opvallen in negatieve zin, is iets dat ik zou toejuichen en zeker weten dat dit wat gaat opleveren. Op deze manier zullen niet de goede onder de kwaden gaan lijden. Als ex chef bij de vreemdelingenpolitie zit bij mij controle en toezicht ook in het bloed. Het is een noodzakelijk kwaad dat onmiskenbaar moet gebeuren wil je de veiligheid enigszins kunnen waarborgen. Er zijn nou eenmaal een aanzienlijk aantal gestoorden en criminelen op deze planeet. Iedereen kent er wel een paar en anders adviseer ik om goed om je heen te kijken en open te staan voor signalen.
  In Nederland is al een tijdje geleden de meldplicht afgeschaft voor de kort verblijvers als onderdeel van het EU beleid. Deze groep die zich netjes meldde gaf overigens vrijwel nooit problemen, dus waarom telkens die controle doen, dan kan je beter ander werk gaan doen dat wel bijdraagt tot verbetering en aanpak van illegaliteit en criminaliteit gepleegd door de vreemdeling. Een kleine risico groep krijgt nog wel een “meldplicht” hetgeen ze bij het visum wordt medegedeeld. De standaard drie maanden melding is wat mij betreft zoals het hier wordt gehanteerd onnodig, zeker zoals het nu wordt gehanteerd. Een vluchtige controle van het paspoort en het meldformulier aanpassen met het doorstrepen en vernieuwen van de datum en tot de volgende keer. Er zijn zelf groep chefs die dit stempelwerk doen??? Onbegrijpelijk.
  Ik denk ook dat de automatisering hopeloos achter loopt en al die kopieën echt onnodig en onzinnig.
  Vanuit sociaal oogpunt is het wel weer goed want levert extra administratief werk op voor velen. Dus wat dat betreft past het weer in het totaal plaatje van de Thaise economie en hoe men met werkverschaffing omgaat. Afwachten dus of dit formulier in de toekomst echt in de breedte wordt ingevoerd. Ik zou het echter anders aan gaan pakken want meer toezicht is wel gewenst.

 22. joskeshake zegt op

  Ja zet maar al je persoonlijke gegevens op die formulieren en als je voor je 89 dagen gaat, gebruiken ze een deel van de een of ander zijn formulier om achter in je paspoort te pinnen, let er maar eens op, achterzijde van dit blaadje is opgemaakt door andere farang met zijn gegevens.

 23. ruud zegt op

  Ik ga er vanuit, dat de vragen over de sociale netwerken bedoeld zijn om te kunnen controleren, of je je negatief uitlaat over Thailand.
  Dat zou je dan de volgende keer wel eens kunnen merken wanneer je je bij de immigratie meldt voor een nieuwe verlenging van een jaar.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website