Geachte redactie,

Op dit moment woon ik met mijn Nederlandse man in Thailand. Ik heb van augustus 2004 tot maart 2012 in Nederland gewoond. Ik er gehuwd, en heb maart 2006 het “Certificaat Inburgering” behaald (art 13, Wet Inburgering Nieuwkomers).

In april 2010 ontving ik bij DUO het “Inburgeringsdiploma”. Tot maart 2014 ik in het bezit van een IND-Verblijfsdocument.

Mijn man wil vanwege familie-omstandigheden namelijk terug naar Nederland. Wij hebben in Nederland een woning. Uiteraard wil hij (en ik zelf) dat ik hem vergezel. Dat betekent dat ik een MVV moet gaan aanvragen om naar Nederland te kunnen.

Moet ik nu eerst in Thailand opnieuw een inburgeringsexamen gaan doen op de Nederlandse Ambassade te Bangkok, of zijn genoemde certificaat en het diploma nog steeds geldig?

Alvast dank en vriendelijke groet,

Nok


Beste Nok,

Het A2 niveau inburgeringsexamen dat je in Nederland behaald heb (wet inburgering, WI) blijft geldig. Je hoeft dus geen A1 niveau inburgerinsexamen buitenland (WIB) meer te doen op de ambassade. Bij het invullen van de TEV aanvraag formulieren kun je aangeven dat je vrijgesteld bent van dit examen op basis van het behaalde diploma. Uiteraard wil de IND hier wel bewijs van zien door het bijvoegen van een kopie van dit diploma.

Eenmaal in Nederland zou je ook vrijgesteld zijn zal je ook vrijgesteld zijn van verdere examens daar je het hele inburgeringstraject al eens met succes hebt afgerond.

Ter info: het WIB examen dat kandidaten op de ambassade afleggen heeft wel een beperkte geldigheid van 1 jaar. Iemand met alleen dat papiertje moet hier dus wel rekening mee houden. Gelukkig is deze situatie niet op jou van toepassing.

Met vriendelijke groet,

Rob V.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website