Visum Thailand: Over land Thailand binnenkomen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
30 oktober 2016

Beste redactie,

Wij zijn op dit moment aan het fietsen in Laos en gaan binnenkort de grens over naar Thailand. Ons vliegtuig vertrekt 8 december vanuit Bangkok. We willen graag een week of drie in Thailand fietsen maar krijgen bij de grens (pakse-Buntharik) alleen een visum voor 15 dagen.

Het was onze bedoeling om bij Aranya/Poipet de grens even over te gaan, maar nu lees ik dat dit niet meer zo makkelijk gaat. Een andere oplossing zou een verlenging via een immigration Office zijn, maar ik kan niet vinden of zo’n Office in Buntharik aanwezig is.

Is er nog een andere mogelijkheid om deze tijd in Thailand te kunnen zijn?

Alvast bedankt voor het antwoord.

Met vriendelijke groet,

Marie-Jeanne


Beste Marie-Jeanne,

Bij binnenkomst over land zal je, als Nederlander of Belg, inderdaad maar 15 dagen “Visa Exemption” bekomen. Enkel via een luchthaven is het 30 dagen.

Die 15 dagen kan je vervolgens wel nog met 30 dagen verlengen in een immigratie kantoor. Kost 1900 Baht. Meestal kan je de aanvraag voor verlenging maar indienen de week voor einddatum van je “Visa Exemption. Zulk een verlenging kan je aanvragen in elk immigratiekantoor. Ik weet niet of er ergens in het Buntharik district een immigratiekantoor is. Mogelijk moet je hiervoor naar Ubon Rachaithani immigration

Ubon Rachaithani Immigration
189 Moo 10 Tambon Nikhom Sang Ton-eng Lam Dom Noi
Amphoe Sirindhorn, Ubon Ratchaithni 34350
ตม.จว. อุบลราชธานี
189 ม.10 ต.นิดมสร้างตนเองลำ โดมน้อย
อ.สิรินธร จ.อุบล 34350
New phone number is 045-366000

Misschien zijn er lezers die meer vertrouwd zijn met die omgeving en er een immigratiekantoor weten dat dichterbij ligt.

Andere oplossing die je kan overwegen. Haal eerst een Tourist visa in Savannakhet (Laos) of eventueel Vientiane. Ik weet niet waar jullie nu zijn, maar misschien moet je er toch langs. Met dat Tourist visa bekom je bij binnenkomst 60 dagen wat ruim voldoende is. Een Tourist visa kost ook slechts 1000 Baht en je hoeft dan geen verlenging te vragen in Thailand hetwelke 1900 Baht kost.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.


» Laat een reactie achter


1 reactie op “Visum Thailand: Over land Thailand binnenkomen”

 1. Jan Lao zegt op

  mochten jullie het visum voor Thailand in Savannakhet aanvragen. dan kunnen jullie bij ons eeb kopje koffie komen halen . wij wonen daar. geef dan even een reactie op deze mail zodat we een manier kunnen vinden om elkaar te bereiken.
  komen jullie niet door SVK dan een goede reis verder.
  Groet
  Jan Noi en JanPeter

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website