Thailand visum: Wat kost een visum voor 90 dagen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
17 augustus 2016

Beste redactie,

Wij gaan 3 december tot en met 26 februar met vakantie naar Cha am, dit is uiteraard langer dan 60 dagen en dienen ook hiervoor een visum aan te vragen voor 90 dagen. Ik was op zoek de kosten hiervan op te zoeken, maar kom er niet uit.

Lees over single entry ,multi visum,salaris stroken en bank saldo. Is dit nu ingewikkelde dan wat we voorheen hadden 60 dagen, maar gaan nu bijna 3 maanden. Hoe zit het nu echt in elkaar, dus gewoon een beetje overwinteren tickets al in huis, condo geregeld

Wat nu te doen? Zelfde visum aanvraag als voorheen voor 60 dagen? Ad Euro 30 .00

Wie kan het juiste antwoord geven?

Alvast bedankt

Joop en Wil, gezegende leeftijd 78 respectievelijk 84


Beste Joop,

Om de periode 3 december – 26 februari te overbruggen heb je twee mogelijkheden:

1. Je kan een Non-immigrant “O” Single entry aanschaffen. Hiermee bekom je bij binnenkomst een verblijfsperiode van 90 dagen. Kost 60 Euro.

Wat je moet voorleggen kan je terugvinden op de website van het Thaise Consulaat in Amsterdam: http://www.royalthaiconsulateamsterdam.nl/ U dient 50 jaar of ouder te zijn om in aanmerking te komen voor dit visum (zijn jullie natuurlijk).

De volgende formulieren/documenten zijn hiervoor benodigd:

  • Uw paspoort.
  • Kopie van uw paspoort.
  • Kopie van de vliegticket/vluchtgegevens.
  • Twee recente dezelfde pasfoto’s.
  • Volledig ingevuld en ondertekend aanvraagformulier.
  • Kopie van uw bankafschrift met uw inkomstengegevens van de laatste 2 maanden, positief saldo (minimaal € 600,- per maand per persoon aan inkomsten of €20.000 op een spaarrekening),*
  • Bent u officieel gehuwd en heeft 1 van de partners geen inkomsten dan dient het maandbedrag 1200,- per maand te zijn. U dient dan een kopie van het trouwboekje/huwelijksakte bij te voegen.

* Financieel overzicht
Dit overzicht moet aantonen dat U over voldoende middelen beschikt om geen financiële problemen te krijgen gedurende uw verblijf in Thailand. Aanvaard:
– bankafschriften van de laatste 2 maanden met uw naam, huidig positief saldo , alle bij- en afschrijvingen en inkomen
Niet aanvaard:
– jaaropgave
– alleen bij- en afschrijving
– bankafschrift zonder naam
– bankafschrift zonder huidig positief saldo
– bank afschrift met zwarte strepen

2. Je kan er ook voor kiezen om opnieuw een “Toerist visum” aan te vragen zoals voordien. De 60 dagen die je hiermee bekomt kan je in Thailand bij immigratie verlengen met maximaal 30 dagen. Zulk een verlenging kost 1900 Baht.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website