Beste redactie,

Ik maak me ongerust over een gerucht. Men zou met een jaarvisum non immigrant o multiple entries, in de laatste dagen van geldigheid, Thailand niet meer kunnen verlaten. Om zo dan bij opnieuw binnen te komen voor het verstrijken van de geldigheid, een nieuwe toelating (visumperiode van drie maanden) voor Thailand te krijgen. Dus gebruik maken van vermelde visum voor verblijf in Thailand om maximaal 15 maanden weg te blijven.

Ik heb een jaarvisum non immigrant o multiple entries, geldig tot 19/02/2016. Kan ik verblijven in Thailand tot eind april 2016 mits voor het verstrijken van de geldigheidsdatum van 19/02/2016 nog een visarun te doen?

Zijn deze regels verandert of klopt het gerucht niet…

Hartelijk dank voor uw aandacht.

Geert


Beste Geert,

Ik weet niet waar u zoiets gehoord heeft, maar het slaat natuurlijk nergens op. Indien op uw visum staat “ENTER BEFORE 19/02/16” dan kan u Thailand binnen tot en met 18/02/16. Vanaf 19/02/216 vervalt de geldigheidsperiode van dat visum pas en niet vroeger.

Met dit visum kan u gerust de periode tot eind april 2016 overbruggen. Uw laatste visarun(borderrun) moet dan ergens gebeuren tussen 1 februari en 18 februari 2016. Reken het zelf maar even uit. Neem uw vertrekdatum in april 2016 en tel 90 dagen terug. Tussen die datum en 18 februari 2016 kan u uw visarun(borderrun) uitvoeren. U zal dan een nieuwe verblijfsperiode bekomen van 90 dagen en dat moet voldoende zijn om de vertrekdatum eind april te overlappen.

Maakt u zich niet ongerust (maar reken wel goed natuurlijk).

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website