Visum Thailand: ED visum van mijn Filipijnse vriendin

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
19 december 2015

Beste redactie,

Ik zit met een probleem, want ik heb een Filipijnse vriendin zei is hier met ED visa. Nu moet ze het land uit om het opnieuw aan te vragen. Dit is haar derde keer en de laatste keer zeggen ze. Maar haar school zegt dat er heel wat afgewezen worden en wat nu?

Een toeristenvisum van 6 maanden is ook geen optie denk ik? Wat is het beste te doen ik heb zelf non- immigrant o multiply.
Kan zei ook met mij visa mee of moet je dan getrouwd zijn? We zijn niet getrouwd alleen samenwonend.

Alvast bedankt voor de moeite.

Groetjes Rob en Viivian


Beste Rob,

Ja, dat kan wel eens een probleem worden. Op jouw visa, wat nu een Non-immigrant “O” is kan het niet. Je bent niet getrouwd en “vriendin” of “samenwonen” telt niet.

Indien jullie zouden getrouwd zijn, en je zou een Non-immigrant “O-A”visum hebben, kan ze wel een Non-immigrant “O” aanvragen: www.mfa.go.th/main/en/services/4908/15385-Non-Immigrant-Visa-%22O-A%22-(Long-Stay).html
“In the case where the accompanying spouse is not eligible to apply for the Category ‘O-A’ (Long Stay) visa, he or she will be considered for temporary stay under Category ‘O’ visa. A marriage certificate must be provided as evidence and should be notarised by notary organs or by the applicant’s diplomatic or consular mission.”

Of ze, als jullie getrouwd zouden zijn, ook een Non-immigrant “O” Multiple entry kan bekomen als je zelf enkel een Non-immigrant “O” Multiple entry hebt, kan ik niet met zekerheid beantwoorden. Dat moet je op de ambassade even navragen. Misschien wel.

Als je getrouwd bent, en je hebt zelf een jaarverlenging (vb“Retirement visum”) bekomen, kan ze normaal ook een jaarverlenging vragen. Vraag het even na bij immigratie.

Rest misschien nog het “Multiple Entry Tourist Visa” maar ik ken de regels niet die ze in Manila toepassen. Het is een vrij recent visum dus is er weinig bekend over hoe makkelijk of moeilijk het te bekomen is. Ze kan dit hoogst waarschijnlijk alleen daar maar aanvragen maar er staan normaal toch vrij strenge regels op. Of die ook in Manila even streng zijn weet ik niet, want ik kan ze niet direct terugvinden op de website van de ambassade daar.
www.thaiembassymnl.ph/en/consular-services

En anders op Tourist Visa Single entry. Dat is dan 60 dagen verblijf, 30 dagen verlengen en opnieuw achter een nieuw “Tourist visum Single entry, enz

Misschien kunnen lezers die een Filipijnse vriendin hebben hier in Thailand, of getrouwd zijn met een Filipijnse, je verder helpen met tips hou zij het doen of op welke manier zij hier verblijft.

Succes!

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Visum Thailand: ED visum van mijn Filipijnse vriendin”

 1. Harry in Chiang Mai zegt op

  De beste oplossing is naar de Philipijnen verhuizen. Het wordt toch nooit wat met de Thaise immigratie. Overigens vraag ik met af of met ingang van 1jan 2016 de ASEAN niet voorziet in het vrije verkeer van goederen en personen? Zal ook wel weer niet!

  • Cornelis zegt op

   Inderdaad, Harry, de ASEAN Economic Community (AEC) voorziet niet in het het vrije verkeer van goederen en personen!

 2. robert zegt op

  Waarom niet in de Philipijnen gaan wonen ? De Philippijnen en ook Maleisië zijn expat-vriendelijke landen.
  Het Filipijnse programma: “Special Resident Retiree’s visa” staat open voor mannen en vrouwen vanaf de leeftijd van 35 jaar. Mensen vanaf 50 jaar moeten een aantoonbaar bezit hebben van 20.000 US- dollar. Of bij een inkomen van 800 US-Dollar per maand een bezit hebben van 10.000 US-Dollar. Daarvoor krijgt men een onbeperkte Non-Immigration visum en vrij in- en uitreizen. Hier geldt ook weer dat werken is toegestaan. Verder kom je in beide landen kom veel beter rond met het engels.

  • Rob zegt op

   Hi Robert
   Ik weet of je wel eens een tijdje in de filipijnen bent geweest .
   Maar voor mij is het niks ,ik ben hier mijn huis aan het bouwen.
   Mijn vriendin wil ook liever hier wonen is veiliger vind ze .
   Ze zou alleen graag haar zusjes hier hebben.
   Alleen de visa problemen daar heeft ze een hekel aan ,wie niet hier.
   Dan is trouwen de beste oplossing denk ik.
   Alleen moet ik gaan uitzoeken welke papieren we nodig hebben.
   Mvg Rob


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website