Visum Thailand: Wanneer kan ik de 90 dagen melding doen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
7 augustus 2016

Beste redactie,

Kortelings 10 augustus moet ik mijn 90 dagen melding doen, vermoedelijk zal ik een verlenging krijgen tot+/- 8 november, doch 4 november verlaat ik Thailand voor een 12 dagen en arriveer terug de 16 november op Suvarnabhumi luchthaven. Uiteraard moet ik een re intry permit aanvragen voor deze periode, doch wanneer moet ik mij terug melden bij immigratie voor de volgende 90 dagen melding?

Als ik arriveer hoeveel dagen zal immigratie mij geven, is dat de overschot van de vorige verlenging dus 4 dagen en dan terug naar immigratie voor nieuw verblijfsrecht, of krijg ik een 30 dagen stempel of een volledige verlenging van 90 dagen is misschien een beetje ingewikkeld.

In mijn paspoort staat een rode stempel 11 december 2016 permitted to stay up to. Is deze datum van belang als ik terug een verlenging heb gekregen van 90dagen, of is dit mischien een aanwijzing dat ik terug alle documenten moet vernieuwen voor een volgende jaarverlenging?

Mijn paspoort is geldig tot en met 31 juli 2018 wanneer nieuw aanvragen?

Bedankt voor reacties,

Jos


Beste Jos,

1. Als er in je paspoort staat “permitted to stay up to 11 december 2016”, dan wil dit zeggen dat je ononderbroken in Thailand mag blijven tot 11 december 2016. Lijkt me toch duidelijk. Je zal op 11 december 2015 een jaarverlenging bekomen hebben en die loopt tot 11 december 2016. Voor 11 december 2016 moet je een nieuwe jaarverlenging aanvragen, die dan zal lopen tot 11 december 2017 enz…

2. Als je tijdens je verlenging Thailand verlaat moet je eerst een Re-entry halen. Door die Re-entry zal je bij opnieuw binnenkomst een verblijfsperiode bekomen die loopt tot 11 december 2016 m.a.w. dezelfde einddatum als je jaarverlenging.

3. Een 90 dagen adresmelding is wat het zegt. Een adresmelding en geen verlenging. Een 90 dagen melding geeft je geen verblijfsrecht. De datum op dat briefje zegt enkel wanneer je een nieuwe afresmelding moet maken, maar enkel bij een ononderbroken verblijf. Verlaat je Thailand dan is het geen ononderbroken verblijf meer, en vervalt ook de 90 dagen telling en ook die datum op dat briefje. Bij terug binnenkomst begin je opnieuw te tellen vanaf 1. Op de 90ste dag na je laatste binnenkomst ga je dan pas de volgende adresmelding maken.

4. “Mijn paspoort is geldig tot en met 31 juli 2018 wanneer nieuw aanvragen?” vraag je. Voor 31 juli 2018 natuurlijk want anders is je paspoort vervallen. Maakt niet uit wanneer, maar hou rekening dat het aanvragen en afleveren tijd neemt Ga je voor een nieuwe jaarverlenging en je paspoort is nog minder dan een jaar geldig, dan zal je geen volledige jaarverlenging krijgen maar enkel tot de einddatum van je paspoort.  Daarna kan je natuurlijk met het nieuwe paspoort wel weer een gewone jaarverlenging bekomen.

Misschien dus best een nieuw paspoort aanvragen voor je in december 2017 achter een nieuwe verlenging gaat.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.

 


» Laat een reactie achter


Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website