Beste redactie,

Als nieuweling op deze blog zou ik gaarne (goede) raad ontvangen.Ik heb al veel gelezen op deze forum,maar er zijn zoveel verschillende meningen als verschillende vragen.

Zie hier mijn probleem: Ik als 69 jarige Belg heb kennisgemaakt met een Thaise vrouw van 52 jaar. Ik ben weduwnaar en zij wettelijk gescheiden. Het klikt zo goed dat ik op een jaar al 5 maal bij haar ben geweest. Al twee maal werd haar een visum geweigerd op basis van: ze kan niet bewijzen van resterende belangen voor haar land en werd mijn uitnodigingsbrief wegens niet gedetailleerd genoeg niet aanvaard.

De tweede maal werd het geweigerd omdat er geen sollicitatie? brief werd opgesteld en werd er een totaal andere weergave van het privegesprek genoteerd.

Is het nuttig nogmaals een visumaanvraag te doen of zijn er ander oplossingen? Ik denk eraan een samenlevingscontract hier in Belgie te onderschrijven en dan een aanvraag te doen voor een visum voor gezinsvereniging.

Dank bij voorbaat.

groet,

Willy


Beste Willy,

De Belgische autoriteiten staan niet bepaald bekend als gemakkelijk, ze zijn al jaren de op één na moeilijkste Schengen ambassade in Thailand. Waar het voor Nederland doorgaans geen probleem is om een vriend(in) een keertje naar hier te halen voor een vakantie na elkaar pas eenmaal enkele weken gezien te hebben (of zelfs nog helemaal niet), willen de Belgen dat er echt daadwerkelijk al een zeer goede relatie is. Andere aspecten die mee kunnen spelen zijn een groot leeftijdsverschil (verdenking van een schijnrelatie). Doorgaans noemen de Belgische ambassade drie redenen om afwijzingen maar ik heb de indruk dat dit vooral bedoeld is om mensen af te schrikken: dat mensen met oprechte plannen vast door zullen zetten en als men afhaakt niet genoeg gemotiveerd was om er volledig voor te gaan.

Binnen een maand had jouw vriendin of jij in bezwaar kunnen gaan, dat had mogelijk de moeite waard geweest als er inderdaad andere dingen zijn opgetekend dan wat uw vriendin aan de balie heeft verklaart. Met beroep op de Belgische wet Openbaarheid Van Bestuur zou je met DVZ contact op kunnen nemen om als belanghebbende beperkt inzage in het dossier te krijgen om te kijken of je daardoor iets wijzer wordt hoe de autoriteiten tegen de voorgaand aanvragen hebben aangekeken.

Ik zou niet meteen voor immigratie gaan, als zij zich hier niet thuis voelt is alle energie voor niets geweest! Geef de hoop niet op en probeer het nog een derde keer maar met nog betere voorbereiding. Zorg voor een dossier waar geen speld tussen te krijgen is, dan kan men haast niet meer weigeren en gebeurd dit toch dan is een goede basis om (met advocaat) in bezwaar te gaan. Hier enkele tips:

 • Laat zien dat er een serieuze relatie is en geen kortstondige of niet serieuze vlam: maak evident dat jullie elkaar al meermaals hebben ontmoet, dat er dagelijks contact is en dat de relatie dus al enige tijd serieus is.
 • Vraag niet meer dagen verblijf in aan dan wat logisch is. Weinig Thai kunnen meer dan 3-4 weken vrij krijgen of doen het met nog veel minder (onbetaald) verlof. Ga dus de eerste keer voor een vakantieperiode van korte duur. Zorg dat dit in het plaatje past van haar dagelijks leven en verplichtingen zoals werk, zorg voor familie etc.
 • Toon aan dat zij binding heeft met Thailand en meerdere redenen heeft om terug te keren. Denk aan bezit van huis of land, een baan of studie, familie waar zij voor moet zorgen etc.
 • Uiteraard leg je in een begeleidend schrijven kort en krachtig alle belangrijke dingen uit: dat je elkaar sinds zolang kent, dat zij naar hier wil komen om het jou, je familie en het prachtige Vlaanderen (beter) te leren kennen. Dat zij zeker terug zal gaan wegens diverse verplichtingen/banden en het simpele feit dat ze de wet niet wil overtreden en jij dus zal toezien op een tijdige terugkeer.
 •  Zorg dat alle papieren in orde zijn omtrent garantstelling en uitnodiging zodat duidelijk is dat jij als referent aan alle eisen voldoet.
 • Betrek haar van A tot Z bij de aanvraag. Zij is de aanvrager, zij moet precies weten wat onderdeel van het dossier is en wat jullie plannen zijn, die kan zij dan duidelijk overbrengen. En mocht ze het idee krijgen dat de medewerker aan het loket iets verkeerd doet of ziet, laat haar die medewerker er dan beleefd maar standvastig op aan spreken. Met eerdere bezoeken zal ze een prima idee hebben wat te verwachten dus hoop ik dat ze minder overrompeld zal zijn.
 • Kortom, zorg dat het totaalplaatje klopt, dat als de ambtenaar het dossier ziet er geen aanleiding tot vragen of twijfel is over welk aspect dan ook.

Het Schengendossier al hier noemt de feitelijke eisen die aan een visum voor Nederland en België vereist zijn maar gezien de praktijk wat weerbarstig kan zijn hebben onze Vlaamse lezers mogelijk wat tips uit de praktijk.

De aanhouder wint.

Succes!

Rob V.


» Laat een reactie achter


24 reacties op “Schengenvisum: Visum voor vriendin geweigerd door Belgische ambassade”

 1. Thomas zegt op

  Beste,

  Heeft u het correcte type visum aangevraagd? Er dient een onderscheid gemaakt te worden tussen een visum type C voor Familiebezoek en Bezoek met oog op wettelijke samenwoning. Voor dat laatste dien je te voldoen aan de voorwaarden voor het “stabiel en duurzaam karakter van de relatie”. Onderandere aantonen dat de relatie minstens twee jaar bestaat, minstens 45 dagen samen doorgebracht en drie ontmoetingen.
  Als je een (toeristen)visum aanvraagt en ergens mondeling of schriftelijk meldt dat je denkt aan gezinshereniging dan kan dit in een weigering van afgifte resulteren.

  Beste groeten

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
 2. eric zegt op

  Heel goede uitleg van Robert V, inderdaad belgische ambassade(gezegd ooit door een ambtenaar in Belgie van het min buitenlandse zaken) is traag en moeilijk die man zei als het een marokaanse was dan was alles snel geregeld maar een Thaise? De ambassade denkt dat iedere thaise vrouw die naar Belgie gaat een prostitue is,zo klein geestig zijn ze, vraag ook geen omslag want die geven ze niet(te duur) om maar te zeggen maar tienduizenden euros uitgeven aan concerten van illustere onbekenden kan wel.Ik weet dat de persoon die interviews afneemt(Thai) een gefrustreerde onvriendelijke persoon is en altijd moeilijk doet zeker de eerste keer. Een aantal jaar geleden heb ik een klacht gestuurd hierover naar de ambassadeur dat hij zijn personeel(lokaal) moet leren beleefd te zijn en te respecteren.
  Ik denk in uw geval dat U zal moeten investeren in een bedrijf dat visums organiseerd en geintroduceerd is bij de belgische ambassade en uw dame begeleid. Die weten meestal raad, ik had een zwitserse vriend die dezelfde problemen had.Een eerste aanvraag wordt naar Belgie gestuurd dienst vreemdelimngen zaken voor goedkeuring,daarna kan de ambassade zelf beslissen en zijn de problemen meestal van de baan als ze ook terug is gekomen.Maar vluchtelingen worden met open armen ontvangen in Belgie ,toeristen houden ze tegen typisch belgisch,Ik woon hier 12 jaar en ben ook weduwenaar, indien ik terug zou gaan,wat ik niet plan, moet ik 6 maanden wachten voor de mutualiteit, een vluvhteling die heeft direkt toegang tot alles,zo zit ons bekrompen land eruit, ben blij dat ik niet terug moet gaan.
  Success!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
 3. patrick zegt op

  reeds twee maal geweigerd ?!…..

  laat het dossier opmaken door een advokatenkantoor.
  mijn partner haar eerste aanvraag was geweigerd (terecht met alle onzin die ze had opgegeven en mij niet verteld….)
  die zal de twee vorige aanvragen in detail willen bekijken om vervolgens te delibereren wat de kansen zijn.
  Als ze er zelf in geloven dat het haalbaar is, zullen ze het dossier aanvaarden en samen met je vriendin en jezelf een nieuwe aanvraag opstellen en afhandelen.
  je betaalt de helft coraf en de helft bij aflevering van het visum.
  bij weigering van het visum kun je onderhandelen dat je de tweede helft niet betaald.

  het is belangrijk volledig open en eerlijk te zijn met de advokaat die je dossier ter harte neemt.
  onze aanvraag verliep vlekkeloos. we hebben toen wel enkele dommigheden uit de eerste aanvraag met de mantel der liefde moeten toelichten als een vergissing door gebrekkige interpretatie in de vertaling naar het Thais en omgekeerd.
  iedereen mag een foutje maken. een keer wel te verstaan.

  dus, verlies geen tijd en geld en laat je professioneel bijstaan. derde keer goede keer.

  ik gebruikte http://www.siam-legal.com/
  en zal ze zonder aarzelen opnieuw gebruiken.
  het neemt de kopzorgen van mij weg.

  ik hoor velen zeggen, je kunt dit toch zelf doen, en dan zeg ik ja, mocht ik het inderdaad ook zelf doen. maar thais vrouwtjelief luistert liever naar haar vriendinnen ‘experten’ dan naar mij en haar aanvraag is bijgevolg totaal onbetrouwbaar en overbloemd van superlatieven die ze zichzelf toeeigend zonder deze te kunnen staven met een tax aangifte of boekhouding.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 4. René zegt op

  Beste Willy, de reactie van Thomas is 100% correct.
  Wel moet je weten welk soort visum je aanvraagt:
  1. kort verblijf (max 3 maanden) of
  2. langdurig verblijf op gronden van relaties. Dit hoeft geen huwelijk te zijn. Een samenlevingscontract zou perfect kunnen.
  Ik/wij hebben heel veel ervaringen met de Belgische ambassade en inderdaad: zij staat bekend als de moeilijkste en meestal ook de onvriendelijkste.
  Weet dat er inderdaad wel zeer veel “gekke” verhalen binnenkomen en dat jij jezelf en je vriendin moeten trachten te onderscheiden van deze gekke verhalen.
  Ik heb tijdens de 2 interviews wel degelijk met mijn Iphone de gesprekken opgenomen om later even te kunnen recapituleren en zelfs (indien het nodig zou geweest zijn) te kunnen argumenteren.
  De vragen die men stelde gingen soms wel serieus over de de limiet qua privacy maar je zit daar niet in een gemakkelijke positie: ze laten je daar zeer goed voelen dat JIJ iets nodig hebt van HEN. Je moet ook zeer veel weten over de familie van je vriendin: namen, leeftijden, kinderen, woonplaats, beroep, geboortedatum, haar echte nam. Zeer zeker moet je beiden kunnen communiceren ttz. een gemeenschappelijke taal spreken en verstaan. Dat laatste testen ze zeer zeker.
  Maar nogmaals het hangt af van de soort visum. Indien dit een kort visum is dan moet je de verblijfplaats kunnen invullen, de kost van dat verblijf voor haar moet gedekt zijn door beschikbaar geld + levensonderhoud voor die periode. Ook jullie plannen éénmaal zij ter plaatse is: gaan jullie wat rondreizen, welke bestemmingen, is daar al iets voor geregeld,…
  Ook is wat Thomas zei helemaal correct: je kan binnen de gestelde termijn in beroep gaan en dan een Belgische advocaat onder de arm nemen: er zijn slechts een beperkt aantal advocaten die met deze regelgeving goed kunnen omgaan: laat U in dat geval zeer goed informeren wie, wat, waarom, hoe lang, en hoe kostelijk.
  Blijf vasthoudend dezelfde vraag indienen.
  Ik dacht dat je die vraag ook kon indienen via een andere Schengen lidstaat. Dit zou kunnen afhangen van de grens waar je effectief binnenkomt. Dat was in ieder geval vroeger zo ( 8 jaar geleden ) en dan was de Nederlandse ambassade een optie. De vragen en de technieken zijn gelijklopend.
  De staff mag qua servicemindness toch nog wel een heel pak bijcursussen gaan volgen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 5. Bruno zegt op

  Beste Willy,

  Het kan ook helpen om je dossier en voorbereiding eens voor te leggen aan de hulpgeroep gezinshereniging. Google hiervoor eens met volgende zoekterm: “gezinshereniging xooit” (ja, xooit met x) Het is het allereerste resultaat in Google.

  Twee jaar geleden wachtte ik op het visum gezinshereniging voor Kanyda en ik heb daar goed advies gekregen dat er uiteindelijk voor gezorgd heeft dat mijn vrouw haar visum kreeg.

  Maak een gratis user account aan en leg je situatie zo volledig mogelijk uit. Ook met andere gevallen dan gezinshereniging kunnen ze je daar wellicht wel helpen.

  Ik wens je veel succes, we leven met je mee, we weten dat het wachten niet leuk is als je van elkaar houdt.

  Met vriendelijke groeten,

  Kanyada en Bruno

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 6. henry zegt op

  Werd er een totaal andere weergave van het privegesprek genoteerd.

  Daar zit het probleem volgens mij. Het schijnt me zeer onwaarschijnlijk dat men dat, wat er daar door uw vriendin verklaard werd verkeerd gaat noteren. Het gebeurd nog al eens, dat de Thaise dame, daar dingen verteld die ze beter niet had gezegd.
  U was niet aanwezig bij dat gesprek, dus u moet voortgaan op de verklaringen van uw vriendin,

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
 7. Sommeil zegt op

  Beste,

  Ik heb een dergelijke ervaring gehad met mijn huidige partner, Cambodjaanse origine. Enkel de ervaring met de Belgische ambassade is verschillend met die van U. Die was positief.
  Gedurende 3 jaar ben ik heel vaak naar Phnom Penh gevlogen. Zij kwam elk jaar voor een maand naar België.
  Na die 3 jaar hebben we besloten dat we tesamen in België zouden wonen.
  Hierop een visum C aangevraagd met het oog op wettelijke samenwoonst, via Belgische ambassade in Bangkok.. Dit met voldoende bewijzen: vliegtuigtickets, foto’s, whatsappgesprekken, enz..
  Zonder problemen verkregen.
  In België bij de notaris geweest voor officiële samenwoonstcontract.
  Mijn partner heeft zodoende het integratietraject begonnen.
  We zijn nu 10 maanden tesamen in België, administratieve verplichtingen zijn vlot verlopen.
  Het is maar 1 ervaring van de velen, en een positieve.
  Ik wens U hetzelfde toe.

  Veel succes.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
  • Fluppe zegt op

   2 belangrijke zaken:
   – hoeveel leeftijdverschil is er ?
   – het is niet de ambassade in Bangkok, denk ik.

   ik heb een leeftijdverschil van meer dan 20 jaar. Ik ben 6 keer 2 à 3 weken bij haar geweest. Zij is 2 maal in België geweest: 1 maal 6 weken en 1 maal 3 maanden

   we hebben bij haar 2e bezoek een aanvraag voor huwelijk in België ingediend. Dit is afgewezen omdat er een “vermoeden” is van schijnhuwelijk. De redenen daarvan kan ik later eens vertellen, maar we zijn nu in een beroepsprocedure. Onze aanvraag was een jaar geleden. Benieuwd hoe het zal uitdraaien. Onze grote fout is geweest dat we niet geïnteresseerd waren in het verleden maar wel in onze toekomst. Dat heeft parten gespeeld.

   Als je dus zeker wil zijn dat het later goed gaat, dan leg je nu dus best een “gebruiksaanwijzing” aan. Neem nota van alle namen van haar en jouw familie, zorg dat je informatie hebt over haar vorig huwelijk en de redenen van scheiding, zorg dat je weet waar ze naar school ging, hou alles bij van gesprekken en telefoon. Dan heb je alvast een goede basis, al speelt het leeftijdsverschil een duidelijke rol voor sommige onderzoekers. Hoe meer verschil, hoe meer ze zullen proberen om een schijnhuwelijk aan te tonen. Als het zo ver komt natuurlijk. Als je veilig wil spelen, stel je een huwelijk zo lang mogelijk uit als je haar eenmaal op bezoek naar België gekregen hebt. Als ze hier 1 keer geweest is, gaan de volgende keren vlotter.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
   • Sommeil zegt op

    Beste,

    We hebben een leeftijdsverschil van 17 jaar.
    Voor een gewoon toeristen visum in Cambodja zorgde de Franse ambassade in Phnom Penh.
    Voor het visum C met oog op wettelijke samenwoonst moet je op de Belgische ambassade in Bangkok zijn.

    Groetjes

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
 8. Fluppe zegt op

  het enige dat ik hierop kan zeggen: in de Belgische Ambassade zit een nieuwe vertegenwoordiger sinds april. Die moet zich nog bewijzen en zal de minste gelegenheid aangrijpen om een visum af te wijzen. Hij is bij zijn voorganger in de leer gegaan en ook hij was niet de gemakkelijkste. Die vindt trouwens dat zijn opvolger zijn werk uitstekend doet.
  In beroep gaan, is niet aangewezen want dan zit je vast voor langere tijd. Reken gerust op een jaar of langer. Beter is gewoon een nieuwe aanvraag te doen, nauwlettend te kijken wat hun redenen van afwijzing zijn en ervoor te zorgen dat deze redenen niet langer kunnen aangekaart worden. Voor de rest laat je alles bij het oude, ze moeten rechtlijnig zijn.
  En het zijn niet de dames aan het loket die de beslissingen nemen. Ook de huidige ambassadeur vertrekt naar ik hoor na de zomer. Het is zeer de vraag wie in de plaats komt.
  De opdracht die voor zowel de dossierbeheerders bij DVZ als voor het ambassadepersoneel geldt: moeilijk doen, laat ze ervoor zweten, probeer ze te ontmoedigen en kijk of ze het lang genoeg volhouden.
  Volstrekt onbegrijpelijk dat een land dat zijn inwoners (belastingbetalers) een goed gevoel zou moeten geven zich eerder bezig houdt met onschuldige mensen te overladen met frustraties en hopeloosheid om uiteindelijk zelf (de Staat) zoveel mogelijk profijt uit de situatie te kunnen trekken.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +11 (obv 11 stemmen)
 9. henry zegt op

  De beslissing al of niet toe te kennen, gebeurt niet door de visaofficier op fe ambassade. Hij heeft alleen een adviserende functie. De uiteindelijke beslissing ligt bij DVZ.

  De vorige visaofficier verklaarde ooit.

  Soms moeten we mensen beschermen tegen hun wil in.
  Ook moeten we soms de dame in kwestie beschermen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 10. Harrybr zegt op

  In NL veel profijt gehad van het oordeel, dat ieder gesprek met een ambtenaar opgenomen mag worden door een van de partijen. Moet wel gemeld worden.
  zie google: “gesprek opnemen ambtenaar “.
  En reken maar, dat de bestuursrechter hier nadrukkelijk naar geluisterd heeft: getuige Ir food science zegt in een bezwaarprocedure bij het NLe Min. v Volksgezondheid: “GEEN gevaar voor de volksgezondheid” ( ging om levensmiddelen), doch de betreffende ambtenaar rapporteert: “EEN bezwaar voor”. ( Ja, wij boven God heersende ambtenaren deinzen nergens voor terug, zelfs niet voor valsheid in geschriften of een verklaring onder ambtsgelofte = meineed !). De bestuursrechter waste de oortjes van de NVWA advocaat als met een staalborstel !

  In België gelden andere regels, begrijp ik: http://www.juridischforum.be/forum/viewtopic.php?t=6298 doch wel: http://www.elfri.be/opname-eigen-telefoongesprekken-en-verboden-telefoontap. Hieruit trek ik de conclusie, dat je een mondeling gesprek, waar je zelf bij aanwezig bent, ook op mag nemen. Nu nog, of de betreffende ambtenaar dat weigeren mag, of als in NL.. accepteren ! Op het NLe Min v. Volksgezondheid was het even slikken voor de betreffende ambtenaren.

  Verder alternatief: kunt u niet een huurcontract voor een vakantiewoninkje krijgen in F, D of NL voor de betreffende tijd ? Dan via Schiphol / Frankfurt / Parijs binnenkomen en officieel naar dat vakantieadres, en .. probleem verdampt.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 11. Thomas zegt op

  Persoonlijk heb ik enkel positieve ervaring met de Belgische Ambassade. Een half jaar nadat ik mijn vriendin ontmoet heb, visum gekregen voor 3 maanden. Nu komt ze voor de derde keer naar Belgie voor drie maanden. In november zijn we twee jaar samen en in december gaan we een visum voor wettelijke samenwoning aanvragen.
  Iedere keer na enkele dagen bericht ontvangen dat het paspoort onderweg was. Als je voldoende tijd en moeite in de visumaanvraag steekt dan is dit zeker geen onoverkomelijke horde. Je moet wel vele uren doorbrengen op websites en forums zoals deze om de nodige informatie te verzamelen…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 12. Gerard Van Heyste zegt op

  Nooit geen probleem gehad voor een visa voor men vriendin,snel afgehandeld,daarna nog een visa aangevraagd voor haar zuster waarvoor ik garant stond,na drie weken stond ze in Belgie !
  Ook men vrienden hadden geen enkel probleem . Men moet gewoon eerlijk zijn en zorgen dan men elkaar goed verstaat ? dat is het probleem met thaise,ze begrijpen anders dan wij of omgekeerd !

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 13. antoine zegt op

  En als je nu voor de nieuwe aanvraag eens een advocaat onder de arm nam die gespecialiseerd is in die zaken.
  En de omgekeerde richting is dat niet mogelijk. Jij leven in Thailand stukken goedkoper
  Veel succes

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 14. Jan zegt op

  Met de deskundige hulp van Erik in Pattaya is het mij wel gelukt. Ga naar : http://www.visaned.com

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 15. fernand zegt op

  Beste Willy,

  Ik heb ook dergelijke ervaring gehad,2x weigering toeristvisa,hun antwoord “gevaar voor vestiging”,ze heeft geen vaste job,geen huis,geen kinderen,dus wordt verondersteld dat ze niet gaat terug keren.
  Wij zijn dan getrouwd wat heel vlot verliep,terug aanvraag gedaan,weer toeristvisum,GEEN familiehereniging en na 2 maand kwam plotseling de goedkeuring.

  Een vriend van mij 2 x toerist visum geweigerd,wou dan gaan trouwen,ging naar ambassade voor bewijs “geen huwelijksbeletsel”,na enkele dagen werd hij opgebeld om naar ambassade te komen voor wederzijds verhoor,daarna kreeg hij te horen dat ze dat bewijs niet konden af leveren en zijn dossier naar procureur in Brugge werd doorgestuurd.Oproep politie voor verhoor van paar uur,alles terug procureur en 2 weken later bewijs” Geen huwelijksbeletsel” geweigerd!
  Nochthans heeft die man blanco strafblad!
  Daar sta je dan he,wat te doen?

  2 maand later terug Thailand,gesprekken skype,emails,stempels in zijn en haar paspoort dat ze al 2 jaar (6-7 keer) samen zijn en rond reizen en terug ambassade,dat was maandje geleden.En ja hoor weer t zelfde probleem,dossier weer doorgestuurd naar procureur.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
  • Fluppe zegt op

   en daarmee is alles gezegd. De gerechtelijke diensten in Brugge zijn berucht. Als je dossier daar terechtkomt en je hebt een leeftijdsverschil van meer dan 7 jaar, dan heb je prijs. Dus als je je vriendin naar België wilt halen, verhuis je liever als je in dat gerechtelijk arrondissement woont.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
 16. rori zegt op

  Of zelf de ambassade bezoeken wil ook helpen. Dit was in mijn geval. Ook is vaak 3 maanden een probleem en 4 tot 6 weken voor de eerste keer niet.
  Daarna in Belgie verlenging regelen;
  Veel succes

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 17. Ben zegt op

  Hi Willy – ben er 50 – mijn vriendin 43.
  Belangrijk te begrijpen is :
  Belgische Ambassade werkt met Thais personeel dus volgens Thaise regels
  Low-sco of high-sco impact is niet te onderschatten.
  Met bijhorende Thaise regels als je begrijpt wat ik bedoel… 😉

  Mijn oplossing was simpel : gezien het te moeilijk was om een toerist visum te verkrijgen én ik haar sowieso dolgraag zag zin we in Thailand getrouwd – snel geregeld en dan een visum voor gezinshereniging aangevraagd : poepsimpel…

  Indien je de contacten wenst op de Ambassade – Consular Section of de Visa Officer mag je mij steeds contacteren – ik kan je elk detail van elk gewenst formulier doorgeven – good luck 😉 !

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
  • Willy zegt op

   Beste Ben,
   Dank voor uw reactie op mijn lezersbrief
   Zoals u opmerkt is het soms heel moeilijk om een Visum te verkrijgen, nochtans waren alle documenten aanwezig zoals: invitatiebrief met alle details van het waarom en het geplande doel, brief van haar dochter die ons steunt in deze beslissing, garantie van teruggaan naar Thailand(reservatie vliegtuig) tenlasteneming door mij, brief van werkgever voor verlof en bij terugkomst terug opneming werk, mijn solvabiliteit met uittreksels van bank(3maanden)Het enige dat ik niet voldoende heb kunnen bewijzen zijn de gesprekken langs Line( max 3 maanden) enz.
   Mag ik je vragen, zoals u vermeld, de contacten waarover u spreekt mij te laten geworden?
   Dank bij voorbaat
   Willy

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
 18. robert balemans zegt op

  Op vijf aanvragen, vier maal geweigerd .
  Aanvraag een en twee geweigerd , aanvraag nr. Drie , men had ons in de wandelgangen van de ambassade eens verteld van ” de derde zal wel lukken , die eerst gooien ze zo in de vuilbak ??? ” dan 05 januari 2011 voor Boedha en voor de wet getrouwd in Bkk. op 26 jan. 2011 … dit na de rompslomp van alle papieren , vertalingen , legalisaties e.d. toestemming gekregen … en dus verder als man en vrouw door het leven …. vragen visum nr. 3 aan , en ja hoor … wat later zitten we in het vliegtuig richting den Belgiek …. familie en vrienden bezoeken waaronder mijn moeder , kinderen en kleinkinderen , zus en broers … er ook een trouwfeestje aangeplakt , en na wat toeristische bezoekjes mijn vrouwtje weer netjes op tijd Thailand binnen geloodst …. denkend van nu zijn we er mee klaar !!!! wat dus redelijk fout was …. vierde en vijfde aanvraag ” refused ” … met een hoop gezever als motief van Hunne kant , heb van de Burgemeester tot ons Magieke en onbudsman alles geprobeerd … sta je daar met Uw Belgisch trouwboekje en huwelijks akte in Je hand wat schijnbaar totaal geen waarde heeft en de wetten die daarin staan totaal niets betekenen … heb voor mezelf gezecht van ik stop daarmee , al die moeite en kosten voor niets … om dan als ik even alleen naar Belgie moet b.v. in Antwerpen omver gelopen te worden door mensen van andere landen en ik s’avonds een telefoontje kan doen naar mijn vrouwtje … het enige dat aan mijn, onze situatie verandert is , is dat we iedere dag een dag langer bij elkaar zijn … dit alles is natuurlijk een veel langer verhaal dan dat ik hier nu schrijf … maar bij wat bezoekjes aan de ambassade snappen Jullie dat wel ….
  Vriendelijke groeten … P,S. heb nu al dikwijls de raad gekregen van vraag uw visum aan op de Duitse ambassade, veel soepeler en zelfde visum, dus …

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 19. Patrick zegt op

  ikzelf heb ooit informatie genomen in een Visa-bureau in Pattaya dat zogezegd zekerheid geeft voor je visa-dossier. Toen ik een kopie van een contract vroeg, kreeg ik dit netjes toegestuurd. Hierin staat alles vastgesteld, o.a. dat jij uiteindelijk alle documenten moet aanleveren (wat mij logisch lijkt) en dat ze garanderen dat je het visum binnen de kortste keren te pakken krijgt. Verder in het contract staat echter dat ze niet verantwoordelijk zijn als je het visum niet krijgt als gevolg van een fout die jij gemaakt hebt. Dat is dus een contract met een garantie die er geen is. Vanaf dan heb ik geen verder contact meer genomen. Tot slot kreeg ik een mail waarin stond dat zowel ik als mijn vriendin onbeschoft waren omdat we de telefoon niet meer opnamen als ze ons opbelden. Nochtans hadden wij geen binnenkomende telefoon gekregen. MAAR de man in kwestie was blijkbaar zo boos dat hij zijn mond voorbij praatte en zei: je moet het niet meer proberen, noch jij noch je vriendin zullen ooit nog een visum geregeld krijgen bij de Belgische ambassade in Bangkok.
  Toen ik enkele weken daarop in de ambassade was, kwam daar een madammeke van dit bedrijf met naar schatting tussen de 8 en de 10 dossiers de wachtkamer binnen gewandeld. Zij had blijkbaar voorrang want kon nog voor ons aan een loket geholpen worden. Als je rekent dat wij gemakkelijk 20 minuten of langer bezig zijn aan het loket ondanks een volledig kompleet dossier en dat die dame haar 10-tal dossiers afleverde in nog geen 10 minuten, kan men daar toch serieuze vragen bij gaan stellen. Wat gebeurt er in godsnaam in die Belgische ambassade ???

  Wat ook veelzeggend is, is het volgende paragraafje in de e-mail:

  Patrick, we complete hundreds of Schengen applications each year and we feel it is necessary to ensure you have all the paperwork and documents that are needed. Please don’t ever presume you have the correct documents or know what the Embassy need, their requirements change constantly.

  Of in proper Nederlands: de voorwaarden wijzigen constant. (lees er bij : zodat ze steeds een reden hebben om een visum af te wijzen…). Maar blijkbaar worden die visa-kantoren goed op de hoogte gehouden. Dit is dus in een officiële mail van een visa-kantoor bevestigd.

  ========================================================================

  kijk hier naar de garantie van het contract:

  (1.) Should the visa not be granted for any fault of you (the customer) or the visa applicant, then no refund will be due.
  This includes failure to provide this office or the embassy with all requested documentation and supporting evidence in a timely and accurate manor. This evidence includes (but is not limited to) employment, financial, residential and marital status, together with proof of relationship. We also need to be advised of any previous applications made, whether successful or unsuccessful.

  (2.) Should the embassy determine that either you, or the visa applicant during interview, has been less than candid and therefore rejects the application on this basis, this is outside the control of this office and therefore a refund will not be payable.

  (3.) Should you or the applicant deviate from our instructions during the application process, this is at your risk and a refund will not be made in the event of a refusal by the embassy.

  (4.) Should you decide to cancel this contract at any time and for whatever reason, no refund of any monies already paid will be due.

  (5.) The timescales involved in acquiring the visa once the application has been submitted to the embassy is again outside the control of this office. Whilst we will do everything to expedite the process, we can only give approximate timescales based on our experience.

  (6.) We reserve the right to cancel this contract should you not submit the application to the embassy within 12 months from the contract date. In this event no refund will be due.

  (7.) Should the visa be refused by the embassy for any reason which might be determined to be the fault of this office, we will refund our fee in full excluding the Embassy fee and transportation costs. However we do reserve the right to appeal the embassy decision without seeking prior permission from the customer.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 20. Willy zegt op

  Beste Patrick
  Uw reactie heeft mijn volle aandacht gekregen want het is misschien een aspect die weinigen weten of durven zeggen. Ik zal er zeker rekening meehouden in mijn verdere procedure
  Dank u

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website