Beste redactie/Rob V.,

Mijn Thaise vrouw heeft nu haar verblijfsvergunning in Nederland. Wij willen graag de zoon van haar zuster (11 jaar) voor vakantie en oriëntatie naar Nederland laten komen. Dit omdat zij al een aantal jaren de zorg van dat kind op zich heeft genomen. Wij willen graag zien waar het kind zich thuis voelt en of het graag in Nederland wil blijven. Zo ja, willen wij het kind graag adopteren met toestemming van de ouders.

Onze belangrijkste vraag nu is voor een Schengenvisum is: vraag ik die aan of beter mijn Thaise ega en hoe? Hierover geen echte duidelijkheid bij de IND.

Groet,

Evert en Natthaya


Beste Evert en Natthaya,

Het kind is de aanvrager en dient dus (met hulp van de ouders) de aanvraag in. Jullie kunnen samen het logies/garant formulier invullen en een korte bondige brief opstellen waarin de relatie met het kind, reisdoel en redenen van terugkeer staan beschreven.

Voor algemene advies omtrent de aanvraag en een checklist, zie de PDF in het Schengendossier hier op Thailandblog. Denk daarbij aan o.a. bewijs van de ouders dat de minderjarige op vakantie mag, bewijs van inschrijving bij een school etc. Voeg uiteraard wat bewijs in van de familieband al kan theoretisch ook een van jullie buren garant/logies staan. Maar een aantoonbare familieband maakt het reisdoel natuurlijk wat sneller aannemelijk…

Omtrent adoptie regels in Thailand en/of Nederland weet ik praktisch niets, daar kan ik helaas niet mee helpen. Kijk eens hoe de vakantie hier gaat en stuur die vraag tegen die tijd als lezersvraag in, wie weet zijn er lezers met actuele ervaring of kennis van zaken rondom adoptie/voogdij.

Succes en groet,

Rob V.

Ps: link naar de PDF
www.thailandblog.nl/wp-content/uploads/Schengenvisum-Dossier-Feb-2019.pdf

 

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website