Beste Rob/Redactie,

De Schengen visumaanvraag van mijn Thaise partner is afgewezen. We overwegen om een vreemdelingenadvocaat in te schakelen.

Zijn er Thailandblog lezers die hier zelf ervaring mee hebben en hun ervaringen met ons willen delen Bijvoorbeeld welk advocatenkantoor, werkwijze, kosten, resultaat etc.

We hebben al Gegoogled, maar we zijn vooral op zoek naar reacties van ervaringsdeskundigen. Andere bruikbare reacties zijn natuurlijk ook welkom.

Bij voorbaat dank,

Wilai en Rob


Beste Rob en Wilai,

Ik ben ook benieuwd naar concrete ervaringen met vreemdelingenadvocaten. Ervaringen uit de praktijk krijgen we nauwelijks te horen.
Welke advocaat hang natuurlijk maar net af van wat je wilt (langsgaan VS digitaal, zo goedkoop mogelijk of wat meer betalen, soort van zaak etc.).
Er zijn een aantal bekende namen die met enige regelmaat rond gaan, in grote lijnen zijn die volgens mij positief maar niet altijd natuurlijk (“mijn advocaat deed te weinig”).

Schrijf dus vooral meerdere advocaten aan en ga dan in zee met diegene waar jullie de beste indruk van hebben gekregen.

In willekeurige volgorde noem ik een paar bekende namen:
– https://www.pietersadvocaten.nl/
– https://www.advocatenkantoorservaas.nl/
– http://legalisco.nl/Index.html
– www.sar-advocaten.nl/ (Sarikas & Agayev Advocaten)
– https://www.vreemdelingen-advocaat.nl/
– https://fairadvocaten.nl/ (Mr. Ayfer Orhan)
– www.prawo.nl (is ook regelmatig actief op TB en dé specialist op het gebied van de EU-route)
– Google (trefwoorden “advocaat vreemdelinenrecht” / “vreemdelingenadvocaat” + plaatsnaam)

Als lezers met deze of andere vreemdelingenadvocaten ervaringen hebben, laat dat vooral weten. Mocht de ervaring tegenvallen, geef dan aan wat er spaak is gelopen.
Een advocaat kan natuurlijk slecht werk hebben geleverd, maar even zo goed kunnen de verwachtingen van de client te hoog zijn geweest.

Mocht het aantal reacties van lezers tegenvallen, kijk dan ook op forums zoals buitenlandsepartner.nl (een vergelijkbaar forum, mixed-couples.nl lijkt ter ziele te zijn gegaan).
Daar hebben allerlei mensen in de loop der jaren hun complimenten of teleurstelling met diverse advocaten achtergelaten.

Ik zal de reacties van lezers ook met interesse lezen!

Groet,

Rob V.

Rating: 5.00/5. From 4 votes.
Please wait...

7 reacties op “Schengenvisum vraag: Aanvraag afgewezen, ervaringen met een vreemdelingenadvocaat?”

 1. Ruud zegt op

  België of Nederland?

  • Rob zegt op

   Nederland

 2. Wil Van Rooijen zegt op

  Hallo,
  Een hele poos geleden heb ik op deze site ook een vraag gesteld met als onderwerp een VISA probleem.
  Door allerhande omstandigheden is het nog steeds niet opgelost.
  Ik wil echter opmerken dat destijds Prawo
  geheel belangeloos heeft gereageerd en tips gaf.
  Daarom zou ik nu, indien nodig, voor hem kiezen.
  Vriendelijke groet, Wil

  • Rob zegt op

   Dankjewel Wil. Ik heb inmiddels contact met PRAWO. Goed om te weten dat je in ieder geval goede ervaringen hebt.

  • Rob zegt op

   Wil, ging het bij jou ook om een Schengenvisum? Zo ja, wil je me dan mailen? Ben wel benieuwd wat de omstandigheden dan waren. Email: roburbach@hotmail.com

 3. Rob zegt op

  Beste Thailandblog lezers. Helaas was bij het plaatsen van mijn bericht de mogelijkheid om te reageren niet aangezet. Dat is nu wel het geval. Ik zie dat op dit moment 52 lezers mijn bericht hebben gezien. Mijn verzoek is nu alsnog te reageren als je te maken hebt gehad met een afwijzing van het Schengenvisum Nederland en jijzelf of via een advocaat bezwaar hebt aangetekend. Ben erg benieuwd naar de info van ervaringsdeskundigen. Alvast heel erg bedankt. Eventueel via de mail mag ook: roburbach@hotmail.com

 4. Johnny BG zegt op

  Uit de vraag is niet af te lezen voor wat voor verblijf een visum is aangevraagd maar ondanks dat wat kan de reden zijn dat een advocaat meer kan betekenen als het gevraagde geleverd wordt?
  De afweging is een risicoanalyse en dan vooral om niet in de illegaliteit verdwijnen zoals met mensenhandel kan gebeuren. Dat kan natuurlijk ook een politieke smoes zijn om sowieso een Thai te weren die niet een echte bijdrage aan het BNP gaat leveren met statistieken die dat bevestigen.
  Het blijft apart dat het voor sommige Thai een fluitje van een cent is om een visum te verkrijgen en dat een ander er zoveel moeite voor moet doen. Ik heb weleens het gevoel dat een postcode van de garantsteller er ook toe doet.
  Succes in ieder geval.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website