Beste lezers,

Ik heb het dossier Schengenvisum doorgelezen, maar zit met een brandende vraag waar ik geen antwoord op heb kunnen vinden.

Ik wil mijn vriendin voor de tweede keer naar Nederland laten komen, echter wil ik haar dochter (ze is 11 jaar) mee laten komen. Ze komen in april tot mei (tijdens de school vakantie). Ik kan maar niet vinden welke documenten ik allemaal moet hebben om ook voor haar dochter een visum aan te kunnen vragen? Ik ben niet gehuwd met mijn vriendin.

Ik hoop dat jullie bloggers mij kunnen helpen.

Alvast vele malen dank.

Groet,

Brian


Beste Brian,

Het dossier gaat inderdaad alleen over het laten overkomen van een partner of vriend(in), maar de procedure voor het laten overkomen van een kind zijn nagenoeg hetzelfde. Zo zal men evengoed willen weten waarom het kind komt en waarom deze terug zal keren: in plaats dat de vreemdeling aantoont binding te hebben met Thailand door het hebben van bijvoorbeeld een baan kun je denken aan het aantonen dat het kind naar school gaat en voor de gevraagde periode vrij heeft van school.

Verplichte (extra) documenten die een minderjarige moet aanleveren zijn een geboorteakte en een toestemmingsformulier met permissie van beide ouders/voogden. Op het vliegveld zal men daar ook om vragen, dit om kinderontvoering tegen te gaan. Een dergelijke toestemmingsbrief kan bij de Thaise gemeente (Amphur) geregeld worden. Zorg ook voor een Engelse vertaling zodat personeel op luchthavens zoals Schiphol of Zaventem ook de inhoud de documenten kunnen begrijpen.

Deze instructies kun je vinden op de website van VFS, je zult hier ook vinden dat de visumleges voor kinderen van 6 t/m 11 jaar 35 euro betreft: www.vfsglobal.com/netherlands/thailand/visiting_friends.html

Gezien ik zelf geen ervaring heb met het in orde brengen van deze documenten (met name het toestemmingsformulier en als één van de ouders niet langer in beeld is), of hoe men in de praktijk daar op de luchthavens mee om gaat zou het fijn zijn als lezers hier aanvullend commentaar op geven.

Groet,

Rob V.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Schengenvisum: Hoe kan ik de dochter van mijn vriendin naar Nederland laten komen?”

 1. fred zegt op

  Hoi Brian

  Ik heb net de procedure achter de rug voor mijn vriendin en haar zoon voor okt

  Als de vader niet meer in beeld is hebben ze een kopie nodig van de scheiding waarop staat dat de moeder voor het kind zorgt

  Je vriendin mag contact met mijn vriendin opnemen als je daar behoefte aan hebt die weet precies wat ze moet doen

  ik hoor het wel

  Groet Fred

  • Brian panka zegt op

   Hoi Fred,

   De vader is nog steeds in beeld, alleen de contact tussen moeder (mijn vriendin) en vader is zeer moeizaam, haar dochter slaapt grotendeels bij haar vader (groot huis en airco) maar wil is overdag veel bij haar moeder. ik de vraag omtrent contact opname bij mijn vriendin neerleggen. in iedergeval top dat ze dat mag doen.

 2. George Hendriks zegt op

  Ik heb in het verleden de toen 16 jarige nicht van mijn nu ex vrouw laten komen voor drie maanden en daarbij aangetekend dat ik haar meer van Europa zou laten zien en ze ook haar Engels zou kunnen verbeteren. Ze kwam ook in een opgerekte vakantie met toestemming van de school die ook een brief in het Engels afgaf waarin ze het doel van de vakantie onderschreven. Het is de moeite waard zo iets ook af te laten geven door de school van het kind. Bij een tweede bezoek heb ik dezelfde verklaring laten afgeven met het verschil dat de school aangaf dat ze de best Engels sprekende van haar klas was geworden. NB Ze studeert nu Engels. In hoeverre de brief van de school een extra ondersteuning is geweest weet ik niet , maar baat het niet ….

 3. jasper van Der Burgh zegt op

  Ik begrijp dat de vorige keer je vriendin alleen kwam, m.a.w. ze liet een kind achter in Thailand – pas goed op dat dit niet juist de reden was om haar de eerste keer een visum te verstrekken – een kind achterlaten is een goede manier om de binding met Thailand aan te tonen.
  Visa worden met name geweigerd als onvoldoende de terugkeer naar Thailand is gegarandeerd – dus bezit in de vorm van land of een huis, een betrekking (brief van de werkgever), of een kind tijdelijk achterlaten bij familie.

  • Brian panka zegt op

   Hoi Jasper,

   Ja dat klopt dat ze de vorige keer alleen is gekomen, dit was in oktober vorig jaar en in die periode had haar dochter geen vrij van school en hebben we haar dan ook niet mee laten komen, maar nu willen we haar tijdens de grote schoolvakantie (ik noem het maar de songkran vakantie) laten komen. ik weet nu in iedergeval welke documenten er ongeveer nodig zijn.

   in iedergeval bedankt voor je reactie


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website