Beste redactie,

Aanstaande zomer wil ik naar Thailand vliegen om mijn vriendin op te gaan halen voor een vakantie hier. Ik woon in Venlo en wil vliegen vanaf Düsseldorf. Nu heeft KLM gunstige prijzen voor de vlucht Düsseldorf – Amsterdam – Bangkok v.v. Mijn vriendin gaat een Schengenvisum aanvragen.

We komen aan met KLM op Schiphol en vliegen dan door met KLM naar Düsseldorf.

Weet iemand hoe dat nu gaat met aankomen en door de paspoort controle gaan? Moet ze hiervan nog iets vermelden bij het aanvragen van haar visum.

Alvast bedankt voor de reacties.

Groet,

Peter


Beste Peter,

Dat maakt niets uit. Als je vanuit Bangkok via Amsterdam naar een andere Europese luchthaven (Düsseldorf) vliegt dan is Amsterdam de eerste luchthaven van binnenkomst in het Schengengebied. In Amsterdam zal ze de grenswacht (KMAr) passeren. De vlucht van Amsterdam naar Düsseldorf is een interne Schengenvlucht zonder grenswachters.

Bij de aanvraag van het visum vult ze op het Schengenvisum aanvraagformulier bij 22 in dat de hoofdbestemming Nederland is. Als ze vanuit Bangkok als via Amsterdam naar Düsseldorf vliegt dan vult ze bij vraag 23 gewoon Nederland in. Zou ze vanuit Bangkok direct op Düsseldorf vliegen dan zou ze bij vraag 23 uiteraard Duitsland invullen omdat ze in Duitsland de grens zal passeren (ook al rij je daarna met de auto of trein door naar Venlo).

Ter referentie het aanvraagformulier: https://www.rijksoverheid.nl/documenten/formulieren/2013/02/15/aanvraagformulier-schengenvisum

Buitenlandse Zaken adviseert om geen ticket te kopen totdat het visum is toegewezen. Immers zonde van je geld als er een afwijzing van het visum is! Een gratis of goedkope reservering/optie volstaat.

Als jullie aankomen op Schiphol gewoon samem in dezelfde rij gaan staan (meestal is die voor EU burgers korter) en haar eerst laten gaan. Waarschijnlijk vragen ze alleen waar ze heen gaat (Venlo) en wat ze gaat doen of bij wie (bij jouw, haar partner). Naar jou wijzen zal vast volstaan en als ze dan toch nog vragen hebben kun je bijspringen. Als je -zoals ik in het Schengendossier adviseer- een kopie van alle bewijsstukken die onderdeel waren van de visumaanvraag op zak hebt komt het vast goed zonder gedoe.

Succes!

Groet,

Rob


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website