De luchthavenautoriteit van Thailand (AoT) heeft een ambitieus plan gelanceerd om 36 miljard baht te investeren in drie luchthavens: Suvarnabhumi en Don Meuang in Bangkok en het vliegveld van Phuket.

De AoT kijkt daarbij naar de opzet van Chep Lap Kok, de internationale luchthaven van Hong Kong. De bedoeling is dat er een soort luchthavensteden gaan ontstaan die zich richten op drie soorten passagiers: toeristen, frequente reizigers en zakelijke reizigers.

De totale investering voor de drie projecten zal de AoT 36 miljard baht kosten en moet garant staan voor 100 miljoen reizigers in 2016. De ontwikkeling van de Thaise luchthavens zal vooral plaatsvinden door een infrastructuur te verbeteren. Er zal geïnvesteerd worden in elektrische openbaar vervoer per spoor. Zo zal de AoT ongeveer 10 miljard baht investeren in een snelle monorail die de twee luchthavens van Bangkok met elkaar moeten verbinden. Ook komen er elektrische treinen en meer faciliteiten voor overslagbedrijven.

De al eerder aangekondigde tweede ontwikkelingsfase van het gebied rond Suvarnabhumi airport, kosten 62.5 miljard baht, zal zich richten op het aantrekken van bedrijven die moeten bijdragen aan extra inkomsten voor de luchthaven. De AoT is ook van plan om de luchthaven Suvarnabhumi te renoveren voor 6 miljard baht.

Bron: MCOT online nieuws


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Thailand investeert tientallen miljarden baht in drie luchthavens”

  1. Emiel Bogemans zegt op

    Komt er een snelle verbinding met Pattaya zoals eerder aangekondigd?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website