De State Railway of Thailand (SRT) heeft aangekondigd dat volgende maand de zuidelijke spoorlijn een grootscheepse renovatie zal ondergaan.

Het plan omvat een project die in totaal drie jaar zal duren. Er is in totaal zes biljoen baht gerenoveerd. Daarmee is deze verbetering van de zuidelijk spoorlijn het grootste renovatieproject in de honderdjarige geschiedenis van de Thaise spoorwegen.

Volgens een woordvoerder van de SRT beginnen de werkzaamheden met het versterken van de bodem en het vervangen van de houten spoorbielzen voor betonnen dwarsliggers. De renovatie begint bij het station van Hua Hin in de provisie Prachuap Khiri Khan en zal eindigen bij Sungai Kolok station in de provincie Narathiwat.

Wanneer de werkzaamheden zijn voltooid, verwacht de SRT minder spoorwegongevallen en vooral minder ontsporingen. Daarnaast kunnen de treinen naar het zuiden dan ook sneller rijden.

Om voor treinpassagier geen overlast te veroorzaken worden niet alle stations tegelijkertijd gesloten en zal de spoorverbinding tijdens de renovatie in gebruik blijven.

Bron: NNT

1 reactie op “Grote renovatie aan spoorlijn naar het zuiden van Thailand”

  1. Sjaak S zegt op

    Prima hoor, misschien kunnen we dan sneller met de trein naar het zuiden. Maar waren de spoorwegongevallen niet allemaal in het noorden des lands?
    Ik denk wel dat een betere treinverbinding tussen Maleisië, Singapore en Thailand de Pethkasemroad kan ontlasten en dat misschien ooit eens hier de hoge snelheidstrein als eerste komt te rijden..


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website