Ondanks alle problemen met het asociale gedrag van Tuk-Tuk chauffeurs in Phuket, heeft de plaatselijke taxivereniging om 150 nieuwe vergunningen gevraagd. Op Thailandblog hebben wij eerder al een artikel geschreven over de Tuk-Tuk maffia op Phuket.

Ook zou het aantal meter-taxi’s moeten worden uitgebreid van 69 naar 94. Een commissie op Phuket die gaat over het verstrekken van vergunningen zal onderzoek doen naar de noodzaak van uitbreiding.

Een toename van het aantal meter-taxi’s wordt door iedereen toegejuicht, maar er is nu al sprake van een overaanbod van Tuk-Tuks op het eiland.

De nieuwe gouverneur van Phuket heeft de onaangename taak om zijn mandaat uit te spreken en het gevecht aan te gaan met de machtigste vereniging op Phuket, die van taxichauffeurs.

Bron: TIP Zeitung

5 reacties op “Phuket: meer Tuk-Tuk en Taxi’s”

 1. john zegt op

  Ik vind het prima dat er meer Tuk Tuks bij komen, gaan denk ik eindelijk die dure prijzen eens omlaag, 150/200 bath voor een klein stukje!!!!!!

  • Ja, dat zou je denken maar dat is niet zo. De prijzen gaan dan meestal omhoog. Doordat de Tuk-tuk chauffeurs minder inkomsten hebben door het grotere aanbod, verhogen ze de prijzen. Hetzelfde wat de winkels doen. Minder toeristen? Prijs verhogen. Dat is Thaise logica, die denken alleen aan vandaag, morgen weer een nieuwe dag.

  • pierre zegt op

   tuk tuk prijzen gaan niet omlaag. er is nu iets anders aan de hand ik spreek dus feb 2012, de burgemeester van phuket wil het aantal tuk tuk vergunningen in patong verlagen naar 600 omdat hij vind dat er te veel tuk tuks zijn, en raad eens wie er 600 vergunningen bezit?
   juist de burgemeester

 2. Robbie zegt op

  Sugestie voor de nieuwe gouverneur van Phuket. Meter tuk-tuks.

 3. bkkhiernu zegt op

  waarbij moet worden aangetekend dat die duitse TIP-Zeitung (en erg informatief form voor degenen die Duits beheersen) wel erg anti-Phuket en de tukx2 daar is.
  Die Phuketse tuks zijn vooral bij de tsunami erg negatief in het nieuws gekomen door de astronmische prizjen (zoals 500 of 1000 THB) die ze toen vroegen aan mensen die door de vloed getroffen waren en op hen onbekende delen gestrand waren. Tja-meestal weten Thai prima wat de beste situatie is om farang te vlooien. En daar wel heel erg bijzonder.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website