Parkeer je auto buiten de stad en niet op bruggen en expressways, waar ze het verkeer hinderen en ongelukken veroorzaken.

De verkeerspolitie probeert het maar weer eens om de automobilisten van Bangkok zover te krijgen. Wanneer de auto in de provincie wordt geparkeerd is volgens politiechef Panu Kerdlarppol de kans ook kleiner dat hij gestolen of beschadigd wordt. Vanwege het grote aantal geparkeerde auto’s zit de politie met de handen in het haar. Ze allemaal wegslepen is geen optie meer; alleen op plaatsen waar ze gevaar opleveren voor de overige weggebruikers worden de auto’s verwijderd. Een rekening voor het wegslepen blijft achterwege; de eigenaren hebben het al moeilijk genoeg, redeneert de politie. De wagens worden naar veilige gebieden gebracht, maar de politie kan niet garanderen dat ze later niet onder water komen te staan. De eigenaren wordt geadviseerd naam en telefoonnummer in de wagen achter te laten, zodat ze in geval van nood kunnen worden bereikt.

Tot nu toe hebben overheid en de particuliere sector 70.000 parkeerplaatsen ter beschikking gesteld. Het wagenpark van Bangkok telt 4 miljoen wagens. Veel automobilisten zijn nog op zoek naar een veilige parkeerplaats.

www.dickvanderlugt.nl

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website