Ze zijn mateloos populair in Thailand de pick-up trucks. Hoe groter hoe beter. Het is tevens een statussymbool in Thailand. Soms zie je een krot van een woning, maar wel een gloednieuwe pick-up truck er naast geparkeerd. Natuurlijk op afbetaling of geleased.

Hoewel ze er niet voor bedoeld zijn, zie je de pick-up trucks regelmatig voorbijkomen met veel mensen achter in de bak. Vaak afgeladen vol met Thaise bouwvakkers of landarbeiders. Soms zelfs met kleine kinderen.

Je begrijpt wel dat dit levensgevaarlijk is. Je hebt totaal geen bescherming tijdens een ongeval. De kans is groot dat je door de klap gelanceerd wordt en met je hoofd ergens tegen aanvliegt of op de straat klapt. Maar in Thailand zijn weinig regels en er vallen dan ook tientallen doden per dag in het ‘Land van de Glimlach’.

De onderstaande video kreeg ik toegestuurd. Ik weet niet waar het precies gebeurt is en of het zich daadwerkelijk in Thailand heeft afgespeeld maar daar lijkt het wel op. Het toont in ieder geval aan hoe gevaarlijk een pick-up kan zijn wanneer je er mensen mee vervoert. In de video zie je ook hoe ver ze weg weggeslingerd worden. Een aantal staat gelukkig weer op. Zo te zien is de chauffeur en zijn medepassagier er slechter aan toe. Ik vraag me ook af of ze de veiligheidsgordel om hadden.

Waarschuwing: het is een heftig filmpje dus wellicht niet voor iedereen geschikt.

[vimeo]http://vimeo.com/13601637[/vimeo]

7 reacties op “Heftig ongeval met een pick-up truck (video)”

 1. colin de jong zegt op

  Het is op verkeersgebied nog een derde wereld land.Alle verkeersregels lapt men aan zijn laars en er is maar een verkeerswet nl. Wie het snelst en brutaalste is heeft meestal voorrang totdat het verkeerd afloopt, zoals ik vorige week zag waar er 2 auto’s door het rode licht reden en een tiental bromfietsen over de weg lagen die alleen naar het groene licht keken. Een van de 2 auto’s reed door maar kon zijn nummer nog noteren en zit hopenlijk lang na te denken waar hij niet graag wil wezen.
  Alhoewel met geld is alles te koop in dit land.

 2. Sam Loi zegt op

  In Thailand en in het bijzonder in de vakantie gebieden zouden ze iets moeten doen aan het verkeersfatsoen van de Thai. Nu moet ik wel toegeven dat er ook farangs zijn die niet onder doen aan de Thai. Maar dit is evenwel in een percentage uitgedrukt vrijwel te verwaarlozen. Het is de Thai die zich op schandalige wijze daaraan schuldig maakt. Loop maar eens rond in Pattaya, dan snap je wat ik bedoel. Het overgrote deel van de vakantiegangers zijn mannen die aardig op leeftijd zijn. Heel wat van ze hebben zo de gewoonte om al vroeg op de dag aan de drank te gaan. Je ziet ze dan rondlopen, op weg naar de volgende bar. Vaak moeten ze daarbij de weg oversteken. Naast het feit dat je reactievermogen door de drank ietwat is afgenomen, maakt de Thai het door zijn asociale rijgedrag, het oversteken van de weg voor menigen tot een bizarre onderneming. Het maakt ze niet uit of je bij een zebrapad staat, het is altijd het gas er vol op.

  Als de Thai het heeft over verbetering van de infrasturctuur, dan bedoelt hij daarmee te zeggen het neerzetten van hotel’s, warenhuizen en nog meer van dat soort mega projecten. Het aanleggen van nieuwe en het verbeteren oude wegen wordt op zeer bescheiden schaal uitgevoerd. Maar wat heb je aan mooie wegen als de Thai blijft volharden in zijn asociaal rijgedrag. Waarom doet de Thaise (lokale) overheid daar zo weinig aan. Is het innen van de boete veel belangrijker voor de Thaise politie dan het welzijn van de farang? Het lijkt er wel op. Zal de Thai het wel door hebben dat ze in hun bestaan voor een zeer groot deel afhankelijk zijn van de farang? Dat de farang er voor zorgt dat er eten op tafel komt, de kinderen zich kunnen kleden en naar school kunnen gaan, (groot)ouders in de thuisgebieden op de been worden gehouden. Waarom is dan dezelfde farang in het verkeer vogelvrij?

  • jansen ludo zegt op

   thai denken allen aan vandaag en morgen zien ze wel.
   we moeten er mee leren leven

 3. pum pui zegt op

  ik wil niet in Pattaya rondlopen!55555

 4. pw zegt op

  Hoogstwaarschijnlijk niet Thailand, want men rijdt rechts. Niettemin zou het verplichte kost moeten zijn het filmpje te bekijken voordat het rijbewijs afgegeven wordt.

  • Redactie zegt op

   Heel slim opgemerkt. Was mij nog niet opgevallen.

 5. jansen ludo zegt op

  vershrikkelijk dat verkeer in thailand..
  een oplossing zou zijn een aantal straten verkeersvrij maken,dat zou al een stuk aangenamer zijn.
  soms met een eenvoudige aanpassing kan het verkeer omgeleid worden.
  regels zijn er alleen voor de fallang,dat merk je wel als ze je overtreed,ze zijn er dan als de kippen bij om je op de plaats te zetten.
  het zou zeer wenselijk zijn als rond pattaya verkeerslichten zouden geplaatst worden en voldoende veilige oversteekplaatsen.
  voorrang geven aan voetgangers hebben ze daar nog nooit van gehoord.
  er gebeuren daar verschrikkelijk veel ongevallen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website