Het nieuwe spoorwegstation in Bangkok, dat momenteel gebouwd wordt bij Bang Sue op de Thiet Damri Road wordt het grootste spoorwegstation in Zuidoost-Azië. De bouw is nu voor 50% gereed en is op schema voor gebruik in 2020.

Het Bang Sue Central Station zal, als het volledig operationeel is, voor heel wat veranderingen in het spoorwegnet van Thailand betekenen.

Knooppunt

Het station zal bijvoorbeeld het knooppunt worden voor de hogesnelheidstreinen van Bangkok naar Nong Khai en van Bangkok naar Chiang Mai. Het zal ook worden gebruikt voor de geplande hogesnelheidsverbinding “Eastern Economic Corridor, dat de drie luchthavens – Don Mueang, Suvarnabhumi en U-Tapao in Rayong- met elkaar verbindt. Deze lijn belooft een reistijd van Pattaya naar Bangkok van minder dan een uur.

Naast de hogesnelheidstreinen zal Bang Sue Central Station ook gebruikt worden door de nieuwe electrisch-aangedreven treinen en de oudere dieseltreinen. Het past ook in het plan om de huidige Airport Rail Link te laten aansluiten met de talrijke MRT lijnen.

Het Chinese persbureau Xinhua publiceerde onlangs onderstaande video, dat een indruk geeft van het nieuwe Bang Sue Central Station:

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Nieuw spoorwegstation in Bangkok wordt de grootste in Zuidoost-Azië”

 1. KhunBram zegt op

  Dank voor dit nieuws met video

  Hier heb je iets aan.
  Indruk is goed. Doet denken aan AirportLink

  KhunBram

 2. henri zegt op

  Ziet er indrukwekkend uit, mooie vooruitgang, wel vreemd via China deze video op thaise railway website niets van te vinden, ook niet van grote veranderingen van de rest van vele verbouwingen van diverse treinstations in Thailand.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website