Beste lezers,

Ik verblijf momenteel in Hua Hin en geef jullie graag volgende info over de ferry Hua Hin – Pattaya:

 • De ferry vaart momenteel niet van de centrale pier in Hua Hin, maar wel van de pier in Khao Takiab (ongeveer 7 km zuidelijker). De uitbater Royal Passenger Liner Co heeft wel een nieuw gebouw opgetrokken op de centrale pier in Hua Hin, maar voorlopig is hier nog geen activiteit. Vermoedelijk moet de omgeving van de pier nog aangepast worden. Een eerste (illegaal) restaurant werd vorige week afgebroken. Nieuwe gebouwen zijn in aanbouw.
 • De pier in Takiab is te vinden op het einde van Soi 3, ook daar werd een nieuw gebouw van de maatschappij opgetrokken, en is er een zeer ruime parking.
 • De ferry vaart dagelijks, vertrek in Pattaya om 10:30 uur, aankomst Takiab rond 13:30 uur  (deze dienstregeling kan nog wijzigen).
 • Tickets zijn nog enkele dagen gratis (tot eind januari), en kunnen pas de dag zelf bekomen worden (op is op).
 • In februari zal er een promotieprijs gelden van 999 baht per overtocht, later wordt dit 1250 baht.
 • Het betreft een passagiersferry (geen voertuigen).
 • De overtochten kunnen afgelast worden door weersomstandigheden (wind, golven) dit wordt de dag zelf beslist (vorig weekend is er een overtocht geschrapt door de stevige noord – oosten wind).
 • Na 3 tot 4 maanden zal er een evaluatie plaatsvinden over de vertrekplaats in Hua Hin (er is nog veel werk aan de winkel aan de pier in het centrum van Hua Hin, en blijkbaar heeft de catamaran hier ook problemen bij het aanmeren als er veel wind is).
 • Op 29, 30 en 31 januari zouden er geen overtochten zijn door onderhoud van de catamaran.
 • Vandaag heb ik van aankomende passagiers vernomen dat de overtocht 2 uur 15 minuten duurde, en dat het een vrij aangename trip betrof ondanks de toch wel stevige bries op zee.

Bron: betreft een vriendelijke werknemer van de ferrymaatschappij in Takiab.

Vriendelijke groeten,

Daniel T.

5 reacties op “Lezersinzending: Informatie over de ferry Hua Hin – Pattaya”

 1. Daniël M. zegt op

  Bedankt voor deze zeer nuttige info.

  Eigenlijk kunnen we besluiten dat we deze ferry best niet opnemen in onze reisplanning als het gaat over verplaatsingen naar een hotel of een luchthaven wegens:
  – te onbetrouwbaar;
  – uitverkocht.

  Dus best nog met het vliegtuig vanaf de dichtstbijzijnde luchthaven of langs de weg via Samut Prakan.

  Er zal volgens mij nog veel moeten verbeterd worden …

 2. Wil zegt op

  Sorry, maar gaan ze nu alles vanuit het centrum van Hua Hin verplaatsen naar de “buitenwijken” van Hua Hin? Eerst de airport bus (wat mensen extra geld gaat kosten) en nu de ferry naar Pattaya. Wil men op deze manier het toerisme ontmoedigen?

  • Willem zegt op

   Het is misschien niet zo n gek idee om wat voorzieningen om de plaats heen te situeren in plaats van in het centrum. Het centrum is o.a. Qua verkeer al zwaar overbelast met veel gevaarlijke situaties. Ondanks de bypass is de Petchkasem Road nog superdruk en er wordt maar doorgebouwd met hotels en shoppingmalls e.a. Dus, de toerist is zeker gebaat bij een zorgvuldige fysieke planning van verkeersstromen. Het lokale vervoer is nog steeds goedkoop met bahtbusjes ed, dus de toerist hoeft niet te lopen.

 3. Ceesdesnor zegt op

  Bedankt voor de duidelijke informatie.

 4. lung addie zegt op

  Geen slecht idee om de stad wat te ontlasten en die argumenten, dat het dan voor de toeristen weer duurder gaat worden om er heen te gaan, vind ik maar flauw. Wetende wat vervoer in Thailand kost is dit een te verwaarlozen kost op het vakantiebudget. Tenzij 200THB een onoverkomelijke aanslag op het budget is. Of het nu pal in het centrum of een paar km erbuiten, een toerist moet toch beroep doen op vervoer tenzij hij zelf met zijn koffers wil sleuren. Vele hotels bieden tenslotte zelf vervoer, en dan vaak nog gratis, aan naar het trein-of busstation, Zo ook mogelijk naar de pier.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website