De Staatsspoorwegen van Thailand (SRT) laat weten dat de het dubbelspoor die in Hua Hin wordt aangelegd, voor ongeveer 85 procent voltooid is. Ondanks dat de bouw iets achterloopt op schema, zou de dubbelspoorlijn, die wordt gebouwd door China Railway Signal & Communication Company, begin januari 2023 operationeel moeten zijn.

Eenmaal voltooid zal deze uitbreiding van het spoor, het reizen van Bangkok naar Phetchaburi (Hua Hin) en uiteindelijk helemaal naar het diepe zuiden van Thailand en de grens met Maleisië, een stuk eenvoudiger en sneller maken. Het huidige project heeft overigens niets te maken met de aanleg van een hogesnelheidslijn, die plannen zijn nog niet tot uitvoer gebracht.

De nieuwe treinen voor dit tracé zullen naar verwachting ongeveer 160 km/u rijden, wat betekent dat je in twee tot drie uur in Bangkok kan zijn. Nu kan de treinreis zomaar tussen 6 en 9 uur duren!

Het dubbelspoor zal het station van Hua Hin met het nieuwe Bang Sue centraal station in Bangkok verbinden.

Bron; Hua Hin Today

8 reacties op “Dubbelspoor Hua Hin voor 85% voltooid, opening in januari 2023 (video)”

 1. Hans Bos zegt op

  Beetje wishful thinking. Eerst zijn de eenvoudige delen van het traject aangelegd. Nu komen de delen die een stuk moeilijker zijn. Veel overwegen (maar lang niet alle) worden vervangen door verkeersbruggen. Of de Thaise weggebruikers deze gaan gebruiken, waag ik te betwijfelen. En treinen met 160 km per uur? Dat is vragen om problemen….

 2. Erik zegt op

  Wat ik mis in de berichtgeving is of dit spoor het oude smalspoor is of het moderne 1,40 m spoor.

  • Hans Bos zegt op

   Het is en blijft het oude smalspoor. En daar met 160 km overheen…

   • Rob V. zegt op

    Inderdaad, ik denk dat er bij de krant of de mediavoorlichter van de regering was mis gegaan is…
    – Op smalspoor160km/h rijden.. is een.. uh… hele uitdaging zullen we maar zeggen*
    – Men spreekt veelal over “highspeed” maar in dezelfde zin noemen ze in Thailand ook een getallen van 120-160 km/h. Dat zijn gewoon normale snelheden bij een hedendaags spoornetwerk.
    – Bij de spoorvernieuwing, dubbelspoor en door de steden op palen in o.a. Khon Kaen is gewoon het smalspoor behouden. Wel zijn de perrons hoger.

    Dus ik ga er eigenlijk vanuit dat
    – Er in Hua Hin ook gewoon smalspoor blijft, maar dan wat rechter en mooi op palen.
    – Die ‘high speed’ ambities van 300+ km/h met stille trom zijn afgeschaald zijn naar 160km/h. Het hele spoor vervangen voor normaalspoor, dubbel en draaiende op die normale snelheden (in tegenstelling tot de boemeltjes van nu) , en dan verder uitbreiden van dat netwerk, een pak realistischer en nuttiger dan een prestigelijn HSL lijn (BKK – CMX was ooit het idee??).

    Blijft de vraag, waarom jaren aan het spoor werken en dan bij smalspoor blijven? Of is dit een tussenfase en is al dat werk meteen de basis voor 160km/h normaalspoor? Dat zodra alle uithoeken van het netwerk mooie rechte rails, hier en daar op palen en met nieuwe stations, als die af zijn dan in 1x om van smal naar normaal??

    * Voor het gemak even van Wikipedia:
    “Narrow gauge’s reduced stability means that its trains cannot run at speeds as high as on broader gauges. For example, if a curve with standard-gauge rail can allow speed up to 145 km/h (90 mph), the same curve with narrow-gauge rail can only allow speed up to 130 km/h (81 mph).

    In Japan and Queensland, recent permanent-way improvements have allowed trains on 3 ft 6 in (1,067 mm) gauge tracks to exceed 160 km/h (99 mph)”.

 3. Hans Bos zegt op

  Het is en blijft het oude smalspoor. En daar met 160 km overheen…

 4. freddy zegt op

  160 km/u kan je technisch niet aan op het huidige bestaand (smal) spoor, zal dus 1435mm worden, zowat overal de standaard voor HST lijnen, en 160/uur naar Thaise normen al behoorlijk snel
  kijk er toch naar uit om de nieuwe treinen te nemen in de nabije toekomst, veiliger dan wegverkeer en sneller en geen stress

 5. Ko zegt op

  Ik woon op 50 meter van de nieuwe lijn en zie vanuit mijn tuin de vorderingen. Er ligt nu 1 smal spoor en de grond voor een tweede is al bewerkt. Daarnaast ligt een dubbel hoogspoor. Dat duurt nog wel even voordat dit klaar is. In totaal komen er dus 4 sporen naast elkaar. 2 laag, 2 hoog. Ik neem aan de snelle trein over hoog en de stoptreinen over laag.

 6. Patje zegt op

  Even kleine rechtzetting: de VDO is gemaakt door Michael Brown , het is Hua Hin Today die hem gewoon gedeeld heeft .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website