Het Thaise Transport Staatsbedrijf Co is van plan om een busdienst naar drie landen op te starten. Passagiers kunnen dan eenvoudig met de bus van Thailand naar Laos en Vietnam reizen en vice versa.

Noppharat Karunyavanich van het busbedrijf zei dat de onderhandelingen met de autoriteiten van de twee landen gestart zijn. De route gaat van  de provincie Nakhon Phanom in Thailand via Thakhek in Laos naar de provincie Ha Tinh in Vietnam. Thakhek is de hoofdstad van de provincie Khammouane in Laos.

Transport Co exploiteert al 14 grensoverschrijdende buslijnen: 12 naar Laos en twee naar Cambodja. De busdiensten vertrekken vanuit verschillende Thaise provincies met bestemmingen in Laos, waaronder Vientiane, Pakse, Savannaket, Thakhek, Luang Phrabang en Vang Vieng. De busdiensten naar Cambodja vertrekken uit Bangkok en gaan via Poipet naar Siem Reap en Phnom Penh.

Vice-minister van Transport Arkhom Termpittayapaisith hoopt dat Laos, Thailand en Vietnam snel een overeenkomst kunnen tekenen en dat de lijndienst al deze maand kan starten. De bestaande busroutes zijn in ieder geval een succes. Om aan de toenemende vraag te voldoen heeft Transport Co onlangs de frequenties verdubbeld van twee tot vier dagelijkse routes naar Vientiane, Pakse, Luang Phrabang en Siem Reap.

De heer Noppharat verwacht dat het aantal passagiers snel zal stijgen na de vorming van de ASEAN Economische Gemeenschap aan het einde van dit jaar.

Transport Co onderzoekt ook de mogelijkheid van een busroute naar Myanmar.

Bron: Bangkok Post – http://goo.gl/i1jfcn


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Busdienst Thailand-Laos-Vietnam in de planning”

 1. vincent hendrik zegt op

  Wat Chiang-Mai ? zal er van deze stad uit geen vervoer komen naar Laos enz ?/??

 2. iseral zegt op

  Nadat de brug nabij Chiang Khong is geopend, is de toen al bestaande, maar in 2 delen geknipte bus ChiangMai-Luang Prabang doorgaand gemaakt.
  Overigens betekent dit geheel niet dat men in een bus kan blijven zitten-op de TH-KH dienst wordt overgestapt in een andere bus in een afgebakend gebied, vanwege links/rechts rijden. Vietnam staat in het geheel geen vervoermiddelen voor linksrijden toe, dus dat zal hetzelfe betekenen. Ik vermoed dat deze TH-VN lijn het gewoon het in naam doorverbinden van 2 al bestaande diensten tot/van Laos is.

 3. Simon zegt op

  Wij zijn van plan om deze winter, als we in Thailand zijn, een weekje naar Laos te gaan.
  Ik dacht aan de trein (nachtslaaptrein), maar dan moet je vanaf de grens toch nog vervoer boeken naar Vientiane.
  Nu lees ik dat er een echte buslijn is van Thailand naar Vientiane.
  Waar vind ik hierover informatie (op internet)?

 4. Harry zegt op

  Beste vincent hendrik : niet wachten, doch indien handig.. zelf initiatief nemen, ev samen met deze busonderneming… Dan heb je het eerder aan de gang dan wachten tot een ander dit heeft aangezwengeld.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website