Kaart Airport Link (klik om te vergroten)

Ze mochten al een proefritje maken, de Bangkokianen. Na vele schandalen en veel later dan gepland is het op 23 augustus zover. De veel besproken treinverbinding van de internationale luchthaven naar Bangkok is dan een feit.

De Thaise Minister van Transport, Sohpon Zarum, heeft na overleg met de Thaise Staatsspoorwegen besloten dat de Airport Link op 23 augustus volledig operationeel zal zijn

De Airport link biedt twee dienstregelingen

Er zijn twee lijnen waaruit men kan kiezen:

 • De Airport Express vanaf station Makkasan non-stop naar Suvarnabhumi Airport.
 • De City Line die stopt bij elk station vanaf Phaya Thai naar Suvarnabhumi Airport.

Het tarief voor de City Line begint bij 15 baht en de Airport Express kost 100 baht per rit.

Aansluiting op MRT metro en BTS Skytrain

Voor alle reizigers die gebruik gaan maken van de Airport Link is de aansluiting op de metro of Skytrain van groot belang. Zolang deze er niet is moet je nog met je koffers zeulen of een taxi nemen.
Er komt, middels een loopbrug, een aansluiting tussen de BTS Skytrain en treinstation Phayathai. Het treinstation Makkasan krijgt ook een loopbrug die aansluiting biedt op de BTS Skytrain.

Reizigers die aankomen op Suvarnabhumi Airport en naar Bangkok willen reizen hebben straks de keuze uit:

 • de trein (Airport Link)
 • de Shuttle bus (Airport Express)
 • de Intercity bus
 • de taxi
No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Airport Link Bangkok operationeel op 23 augustus”

 1. Badbold zegt op

  Ook weer zoiets belachelijk van de Thai. In plaats van dat ze de Skytrain doortrekken naar de luchthaven, weer een ander systeem (trein) en een andere exploitant, met als gevolg overstappen. Ze leren het nooit die Thai. Zal wel met steekpenningen te maken hebben.

 2. Sam Loi zegt op

  Ondanks het overstappen ben Ik er wel blij mee. Je hoeft niet meer te onderhandelen met de taxichauffeur over de ritprijs naar de airport, want “met de meter aan” willen ze je niet brengen naar de airport. Daarnaast hoef je geen tol meer te betalen en ben je dus zonder gezeur aan je kop voor heel weinig op de airport. Van het geld wat je dan overhoudt kan je voor vertrek nog een paar biertjes drinken. Ik vind het prima.

  • Badbold zegt op

   ja, het is wel een vooruitgang maar wel ‘second best’. Doe het gelijk goed, maar dat komt niet in het woordenboek van een Thai voor.

 3. bkkdaar zegt op

  er is vanaf swampy OOK nog de gewone BMTA-citybus, met op de meeste lijnen veel snellere minibusjes (”rot tuar”). Die vertrekken vanaf de BUSterminal-daar kom je per gratis white shuttlebus vanaf Dep/Arr. NAAR de airport stopen die MINIbusjes meest bij de terminal (low floor)vanaf Vict MOnument duurt dat rond de 20 min en kost 40 THB. Weinig tot geen plek voor bagage. de”intercitybussen” bedienen andere plaatsen, zoals vooral Pattaya, en de hele oostkust. 1x daags gaat er een nachtbus naar Khorat-KhKHaen-Udorn-NgKhai.
  En dachten die mensen die dat onderhandelen zo vrezen nu echt dat dat zal vervallen vanaf die airportterminals? het is gewoon problem verplaatsen.
  Nog een tip die veel mensen niet zelf schijnen te kunnen bedenken: als je dat onderhandelen niet wil-NOOIT stilstaande/wachtende/jouw aansprekende taxi’s vanaf HTLs/Toeristenstraten nemen-die weigeren de meter. Altijd een rijdende taxi met rood lciht (raar-maar dat is ”available”)-aanhouden-er stoppen er meest enkele tegelijk.

 4. Sam Loi zegt op

  Mijn ervaring is, dat voornaamlijk de ritjes van en naar de airport, de taxichauffeur weigert om met de meter aan te rijden. Althans dat proberen ze. Ik weiger dan steevast om in te stappen en probeer dan een andere wagen aan te houden. Kijk dan maar hoe ze reageren. Dan kan het opeens wel. Ik kan er niet zo goed tegen om mijn vakantie op deze manier te beginnen. Vandaar dat ik het een zegen vind, dat er straks een treinverbinding is van bkk naar de airport. Het is mij een keer overkomen dat een taxichauffeur mij aanvankelijk voor een vast bedrag van 500 baht van Don Muang – de oude airport – naar mijn hotel in Makassan wilde brengen. Uiteindelijk ging hij akkoord – er is maar 1 de baas – met een rit op de meter. Bij het hotel aangekomen kreeg hij van mij nog een vette tip. Ik was bij elkaar 250 baht kwijt en de ritprijs bedroeg op de meter 190 baht. Zonder een bedankje nam hij het geld aan. Tijdens de rit heeft hij ook geen woord met mij gewisseld. Hij vond het kennelijk niet zo leuk. Hij pakte mij terug door mij af te zetten bij een verkeerde hotel. Ik had dat niet in de gaten en liep met een vermoeide pas het hotel binnen. Bij de receptie werd ik als te doen gebruikelijk heel vriendelijk begroet. Ik gaf de voucher af en stond in mijn gedachten al onder de douche. Na heel wat gezoek bleek dat ik in het verkeerde hotel zat. Bij de receptie bleven ze vriendelijk. Het was ze inmiddels ook duidelijk dat de taxichauffeur mij een oor had aangenaaid. Een medewerker bracht mij vervolgens naar het juiste hotel dat om de hoek lag. Daar aangekomen gaf ik hem een tip van 20 baht. Hij bedankte mij heel vriendelijk en dankbaar met een “waai” .

 5. Hallo allemaal,
  Maar weinig mensen weten dat de MRT, metro in Bangkok rolstoeltoegankelijk is en de BTS, skytrain gedeeltelijk aangepast is voor rolstoelen. We schrijven hier meer over in ons Blog.
  De volgende keer dat we in Thailand zijn, zullen we de raillink van Suvanabhumi naar Bangkok uitproberen en hier weer over berichten.
  Voor meer informatie kunnen jullie contact met ons opnemen.
  Groetjes, Jan en Hanneke van der Linde

 6. Hallo allemaal,

  Hier een werkende link naar ons Blog.

  Groetjes, Jan en Hanneke van der Linde


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website