In memoriam: Rob Piers

Door Redactie
Geplaatst in Van de redactie
Tags:
22 september 2016

Beste lezers,

Vandaag ontvingen wij het droevige bericht dat Rob Piers, woonachtig in Hua Hin, is overleden na een slopende ziekteperiode.

Rob was een trouwe lezer van Thailandblog en in het verleden actief voor de Nederlandse Vereniging in Hua Hin. Zelf heb ik Rob een aantal keren ontmoet en wat mij bij is gebleven is dat hij een bijzonder aardige man was.

Onderstaand het bericht van de Nederlandse Vereniging in Hua Hin over zijn overlijden.

De redactie van Thailandblog wenst de nabestaanden veel sterkte om dit verlies te dragen.

Khun Peter


Waarde leden, oud-leden en belangstellenden,

Vanmorgen bereikte ons het bericht dat Lid van Verdienste, oud-bestuurslid en oud-webmaster, Rob Piers vannacht is overleden.

Rob heeft, nadat de tumoren bij hem werden ontdekt, lang en moedig gestreden tegen zijn zeer ernstige, ongeneeslijke ziekte.
Voor velen, die hem goed kenden, komt dit bericht niet onverwachts en, naast de schok, heerst ook de gedachte dat het goed is dat schier ondraaglijk lijden een einde vond.

Oud-voorzitter Mar van de Marel die geruime tijd met Rob Piers samenwerkte zegt:
‘Toen Rob zich in 2010 als kandidaat secretaris voor het bestuur van de NVYHC meldde, waren er weinig mensen die hem kenden. Zijn rustige en terughoudende karakter maakten hem nooit tot het middelpunt van gesprekken. Dat was beslist geen luiheid of gebrek aan een mening. Dat had, volgens mensen die hem goed kenden, alles te maken met zijn bescheidenheid. Gedurende de drie jaar dat hij als secretaris in het NVTHC-bestuur heeft gewerkt, heeft hij nadrukkelijk bewezen zeer energiek te zijn en vol t zitten met ideeën en meningen.

Zijn bescheidenheid heeft hij echter altijd weten te behouden. Ook nadat er in 2013 een nieuw bestuur was gekozen en later tijdens een korte periode van het ‘interim bestuur’ bleef hij buiten de schijnwerpers staan en bleef hij actief met ondersteuning van de website en verslagen van bijeenkomsten. Dit bleef hij doen, ook nadat de tumoren bij hem waren ontdekt en het bij hem bekend was dat hij zeer ernstig ziek was. De benoeming tot Lid van Verdienste in september 2015 is daarom volledig terecht geweest.’

Wij wensen zijn vrouw en familie sterkte toe.
Het Bestuur van de Nederlandse Vereniging
Hua Hin / Cha-am

3 reacties op “In memoriam: Rob Piers”

 1. RonnyLatPhrao zegt op

  Ik heb Rob niet gekend, maar wil toch mijn medeleven betuigen aan de familie van Rob.
  Sterkte.

  • Rob V. zegt op

   Ik kan me alleen maar bij Ronny aansluiten. Ik kon Rob ook niet -de naam natuurlijk weleens voorbij zien komen op het blog- maar uiteraard ook mijn condoleances aan zijn vrouw, familie en vrienden. Het is nooit makkelijk als iemand overlijd, al helemaal niet als het een behulpzaam, positief en vriendelijk mens is. Sterkte!

 2. NicoB zegt op

  Ook ik ken Rob niet, lijdend in zijn medische situatie is het voor Rob en zijn familie misschien een troost dat hij is overleden.
  Het lijden voor hem en zijn dierbaren is hiermee over, blijft over de pijn en het verdriet, met het verwerken daarvan wens ik al zijn dierbaren veel Sterkte.
  NicoB


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website