Ons bereikte het verschrikkelijke bericht dat twee bekenden op Thailandblog, namelijk Arie en Maria Meulstee, dinsdag zijn omgekomen bij een verkeersongeluk in Cha-am.

Arie (68) en Maria (64) waren al geruime tijd actief op Thailandblog. Ze stuurden een aantal malen lezersvragen in. En een enkele keer ook een artikeltje. Dit was de laatste lezersvraag:

“Beste lezers,
Wij komen begin oktober weer naar Thailand en gaan vanuit Cha-am zoeken naar een verblijf voor 6 maanden (geen appartement). Aangezien we met een retirement O visum een motorbike aan kunnen schaffen op eigen naam, zoeken we een betrouwbaar adres omgeving Hua Hin waar we er eentje second hand kunnen aanschaffen.
Groet,
Arie & Maria”

Van Hans Bos hoorde ik dat Arie en Maria ook lid waren van de NVT in Hua Hin. Maria heeft nog opgetreden op de Algemene Ledenvergadering van de NVT in september. Ze had een bijzonder mooie stem.

Het stel verbleef nog niet zo lang in Cha-Am en waren van plan om terug te keren naar Nederland, naar hun woonplaats Harderwijk. Arie en Maria waren ervaren wereldzeilers, ze hebben een eigen website over de vele reizen die ze hebben gemaakt: www.fam-meulstee.nl/

Ongeluk gisteren

Het verkeersongeluk waarbij ze betrokken waren vond plaats in Cha-am, ter hoogte van Springfield Beach (bij Energy). Arie reed met zijn motorbike op de hoofdweg en Maria zat achterop. Hij wilde rechts afslaan, stond voorgesorteerd en reed langzaam naar rechts, maar zag een auto over het hoofd. Een blauwe Toyota sedan kwam met hoge snelheid aanrijden en kon het stel niet meer ontwijken. Maria was op slag dood. Arie was zwaargewond maar overleed later.

Het ongeluk is van het begin tot einde gefilmd eerst door de beveiligingscamera van een tankstation aan de overkant en later door de politie. Deze video staat op een Thaise website.

Helaas nogmaals een bevestiging hoe gevaarlijk het verkeer in Thailand is. Eén moment van onoplettendheid en het kan afgelopen zijn.

De redactie van Thailandblog wil haar medeleven betuigen aan iedereen die het stel kent. Wij wensen de nabestaanden van Maria en Arie veel sterke in deze moeilijke tijd. Wij zullen Arie & Maria missen op Thailandblog…


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

61 reacties op “In memoriam Arie en Maria Meulstee”

 1. Miek37 zegt op

  Heel veel sterkte toegewenst aan de nabestaanden!!!

 2. Marcel zegt op

  Veel sterkte voor iedereen die hun dierbaar was. Nogmaals een teken hoe gevaarlijk het verkeer in Thailand is.

  • D.y.v.d.Werf zegt op

   Wat zijn wij geschrokken van dit vreselijk bericht,wij wensen alle nabestaande heel veel sterkte

 3. Marion zegt op

  Heel veel sterkte voor de nabestaanden om dit dubbele verlies te dragen

 4. John E. zegt op

  Sterkte voor de nabestaanden!

 5. carla de goede zegt op

  Wat een ontzettend triest bericht!
  Sterkte voor de familie en vrienden!

 6. mariet Schaefer zegt op

  Erg triest dat dit is gebeurd..heel veel sterkte voor de familie en bekende.Ken Cha-am goed.Mijn familie woont in Hua-hin en kom daar ook geregeld.Nogmaals mijn medeleven.

 7. Gringo zegt op

  Vrijwel elke dag staan er berichten hier in Thailand in de krant over verkeersongelukken met dodelijke afloop. Je kijkt er nauwelijks nog van op.

  Als ik dan dit bericht lees – het filmpje wil ik niet eens zien – en de foto van twee aardige Nederlanders zie – ik ken Arie en Maria niet persoonlijk – dan springen mij de tranen in de ogen. Waarom? Oh Buddha, waarom?

  Ik wens familie en vrienden van Arie en Maria alle sterkte met dit verlies toe in de komende donkere dagen.

 8. Eric Donkaew zegt op

  Hij wilde rechts afslaan, stond voorgesorteerd en reed langzaam naar rechts, maar zag een auto over het hoofd. Een blauwe Toyota sedan kwam met hoge snelheid aanrijden en kon het stel niet meer ontwijken.
  ————————
  Nu lijkt het erop dat het de ‘schuld’ was van de twee Nederlanders, maar na het verschillende malen zien van het filmpje, kom ik tot een heel andere conclusie. Ze reden vanaf een zijstraat de snelweg op om hun route naar links te vervolgen. Ze reden alvast naar halverwege de snelweg, omdat er op de eerste baan even geen verkeer was. Een gevaarlijke plek om te blijven staan. In de verte kwam er op de tweede baan – hun beoogde baan – een auto aanzetten die ze moeten hebben zien aankomen. Een heel herkenbare en veel voorkomende situatie.

  Alleen:
  – Die blauwe auto reed ontzettend hard, vermoedelijk harder dan toegestaan, waardoor deze eerder dan verwacht bij de motorbike was
  – De bestuurder van die auto deed geen enkele moeite om ook maar enigszins af te remmen, terwijl hij toch echt moet hebben gezien dat de motorbike enigszins in moeilijkheden was, zo halverwege de autobaan, en graag wilde invoegen.

  Wat mij betreft: schuld bij de automobilist vanwege roekeloos rijden. Anders kan een motorbike toch immers nooit invoegen?
  Je kunt het filmpje zien op http://www.youtube.com/watch?v=nqA433R5mMs. Op mijn verantwoording: het is niet heel eng, je zult er geen nachtmerries van krijgen, maar je kunt wel precies zien hoe het gegaan is.

  • Dirkphan zegt op

   Eerst en vooral wil ik mijn medeleven betuigen aan familie, vrienden en bekenden van de slachtoffers.

   Waarom moeten wij ons bemoeien met gelijk of ongelijk en het beoordelen van alle betrokken partijen.
   Beste Eric je plaatst hier zelf (een volgens mij volledig overbodig, en van weinig respect getuigend), filmpje.
   Een goed voorbeeld van de oude zegswijze: “spreken is zilver, zwijgen is goud”.

   • egbert zegt op

    Dirkphan, Ben het helemaal met je eens,het is te tragisch voor woorden en in dit geval doet de schuld vraag er niet toe wie of wat,zeker in Thailand ben je vogelvrij,zeker als schooter rijder het kan ons allemaal hier overkomen,zelf zitten wij in Koh Chang tis daar ook oppassen op de weg.
    Heel triest wat er gebeurd is,deze mensen kwamen uit Harderwijk niet eens zover van mijn woonplaats Doornspijk,heel veel STERKTE v/d nabestaanden.
    E.Pleijter.

  • ruud tam ruad zegt op

   Mijn medeleven aan de familie. Heb inderdaad al eens iets gelezen van hen op Thailandblog.
   Ben op die plaats nog geen maand geleden geweest.
   Erg genoeg wat er gebeurd is. Triest om hier je persoonlijke mening te geven en te zeggen chauffeur is de schuldige , en een roekeloze chauffeur. . ( wat schiet je er mee op ) Ik heb als oud politieman ook een mening , maar hou die liever voor me. Schieten we niets mee op om een conclusie te trekken uit een YouTube filmpje van een fractie van het ongeval. Helpen we niemand mee.
   Heel erg voor deze twee mensen. En dat is zwak uitgedrukt. Maar ik denk ook erg voor de chauffeur. Hij rijdt toch twee mensen dood en dat doe je niet zomaar

  • tlb-IK zegt op

   Mijn medeleven aan iedereen.

   We zouden meer terughoudend zijn met onnodige verkeers analyse door die, die er helemaal niet bij zijn geweest en alleen maar hun eigen (unkundige) interpretatie kwijt willen. Daar zit niemand op te wachten.

 9. Baardtje zegt op

  Innige deelneming aan de familie en vrienden . Ik heb het filmke gezien hoe het ongeluk is gebeurd helaas een onoplettendheid van Arie . Als je een motorbike bestuurd wees altijd allert hpelijk gebeurd dit niet meer maar je weet inThailand ben je een gevaar opde weg .

 10. Fam. H.A.M. Schabbink Hertme zegt op

  Triest, zo het toch mooie leven te moeten beëindigen.
  Alle nabestaanden, familie en vrienden van Arie en Maria, heel veel sterkte gewenst de komende tijd.

 11. Daan Grijzenhout zegt op

  het is een weg die wij ook altijd met de scooter rijden en het is altijd opletten geblazen daa!

  Onze condoleances met dit vreselijke verlies naar de nabestaanden.

  Chelly en Daan Grijzenhout

 12. marc goedvolk zegt op

  Heel erg van dat ongeluk, maar ze waren toch zelf echt helemaal fout, Net op t filmpje gezien, maar op die kruising komende vanaf Beranda Resort mag je als auto en motorbike niet de Petkasem oversteken en rechtsaf richting Cha-am slaan, je moet doorrijden tot de volgende u-turn. Politie heeft speciaal al die oranje blokken daar geplaatst omdat er al eerder dodelijke ongelukken hebben plaatsgevonden vorig jaar. RIP

  • Rovie zegt op

   Ik ken de situatie daar heel goed. Op deze U turn vindt vrijwel dagelijks een ongeluk plaats, helaas vaak met triest gevolg. De in aanbouw zijnde Energy is daar mede schuld aan met het vele bouwverkeer.Dit echtpaar komt van de de hoek Springield @sea langs de Energy in aanbouw en maakt bij deze overgang een kapitale fout. Deze u-turn is open voor afslag naar Hua-HIn of meer naar rechts voor afslag U-turn naar Cha-AM. Hij steekt de weg over naar de verkeerde u-turn afslag tegen het verkeer in.De u-turn voor hun lag een stuk meer naar rechts en eigenlijk hadden ze door moeten rijden naar de volgende afslag.Het blijft natuurlijk intriest. Mijn deelneming.

 13. riekie zegt op

  Heel veel sterkte voor de nabestaande

 14. RonnyLatPhrao zegt op

  Sterkte voor de familie en vrienden in deze moeilijke tijd.

 15. william zegt op

  Toen ik afgelopen 20 december jl. terug vloog naar thailand zat er voor mij in het vliegtuig een stel van middelbaar leeftijd, we raakten aan de praat en ze vertelde me dat ze een aantal weken voor het eerst naar thailand en wel cha-am gingen, ik heb ze wat adviezen gegeven en na hun vraag om een scooter te huren heb ik dit hun af geraden, vandaar ik schrok van dit bericht maar de mensen op de foto zijn gelukkig niet de mensen in het vliegtuig, ik hoop maar dat deze mensen een leuke vakantie hebben gehad.
  Wel triest voor de familie en vrienden van Arie en Maria om zo’n bericht te moeten krijgen, de thaien rijden echt als gekken, ik denk alleen dat bij dit ongeluk niet de fout bij de bestuurder van de auto ligt, maar bij
  de scooter die niet goed gekeken heeft, of niet goed ingeschat heeft om de weg over te steken !

 16. peter zegt op

  Wij wensen de nabestaanden heel veel sterkte met dit verlies.

 17. Soi zegt op

  Verschrikkelijk hoe deze twee mensen op deze manier in hun geliefde Thailand om het leven moesten komen. Op Thailandblog verscheen met enige regelmaat inderdaad een lezersvraag en/of een reactie van Arie, altijd namens Maria ook, waaruit te lezen viel hoe zij bezig waren in Thailand van hun gezamenlijke oudedag te genieten. Het heeft niet lang mogen duren. Jammer, heel jammer. Maar gelukkig zijn ze samen gegaan, en heeft niet een van beide alleen in alle ellende achter hoeven blijven.

  Ik heb het filmpje op YouTube diverse keren bekeken. Thailand is bekend om haar grote aantallen verkeersslachtoffers, om haar uiterst gevaarlijke verkeerssituaties, om haar vaak roekeloze verkeersgedrag bij een aantal verkeersdeelnemers. Het filmpje toont dat in de middenberm een tweetal brommers zich posteren en wachten tot het verkeer voorbij is. Zij wachten! Je ziet het verkeer met grote snelheid
  En hoe je het wendt of keert: Arie doet dat niet. Hij komt in beeld, houdt in, voet aan de grond, kijkt naar rechts, trekt op, steekt over. Misschien dat hij dacht dat de blauwe Toyota wel links achter hem langs zou passeren, maar dat blijkt dan de fatale inschattingsfout. Daar help geen Bhoeda aan. De Toyota had ook nooit het stuur naar rechts kunnen gooien, want daarmee zouden beide wachtende brommers onder het achteropkomend verkeer op de andere weghelft worden geduwd.

  Uiteindelijk is wat je ziet absolute tragiek, en het is spijtig dat beide mensen niet gegeven is dat zij langere tijd samen konden gaan genieten. Mijn condoleances aan familie, vrienden en bekenden.

  • Eric Donkaew zegt op

   Moderator: geen welles/nietes svp.

 18. Fransamsterdam zegt op

  Schuldvragen zijn soms zinloos. Een moment van onachtzaamheid. Overkomt ons allemaal wel eens. Op het verkeerde moment kan het fataal zijn. Je zou de klok terug willen draaien. Maar zo zit het leven niet in elkaar. Het leven gaat door. Sterkte voor hen die het verlies moeten dragen

 19. Arthur zegt op

  Kippevel krijg je van zulke berichten… Mijn condoleances aan de nabesaanden.

  Verstand en je rijbewijs heb je zo goed als niets aan in het verkeer hier, je kunt ipv dat alles beter gewoon ogen in je achterhoofd laten zetten..

 20. Sjaak S zegt op

  Vreselijk… ik krijg er kippenvel van. De familie en nabestaanden gecondoleerd.

  Ik wilde het filmpje eerst niet bekijken, maar deed het toch. Het bevestigt toch weer dat je pas dan kunt oversteken als je weet dat er geen verkeer meer komt. En voorsorteren? Nooit. Als ik niet meteen naar de over kant kan, blijf ik helemaal links totdat er een gat komt dat groot genoeg is. Of ik was al ruim van te voren helemaal naar rechts gegaan.
  Ook geen “langzame” motobike voor mij…. hij moet binnen een mum van tijd op een goede snelheid komen… je bent zo de pineut… het filmpje bewijst het weer.

 21. Theo en Marion Dona zegt op

  Verschrikkelijk,voor de familie en vrienden,heel veel sterkte.

 22. lung addie zegt op

  mijn innige deelneming aan de familie

  lung addie

 23. Annet zegt op

  Heel veel sterkte in deze moeilijke en verdrietige tijd
  voor de nabestaanden
  familie leden vrienden en kennissen

 24. Nik zegt op

  Wat verschrikkelijk. Het waren fijne warme en behulpzame mensen. Helaas kende ik ze slechts per email.
  Gecondoleerd.

 25. Louis Van Damme zegt op

  Zij waren onze buren in het project Natural Lake Hill in Hua Hin. Zaterdag hadden we met de huiseigenaars samen nog een nieuwjaars drink gehad waarbij Maria, tot iedereens verwondering, op de gitaar nog verschillende liedjes heeft gezongen. Dit nieuws kwam voor de buren hier hard aan, ze zouden hier nog tot 01 april verbleven hebben.
  Er blijft ons nog enkel een innige deelneming aan te bieden en voor de familie nog veel sterkte in deze moeilijke en thans aankomende verdrietige tijd.

 26. Marco zegt op

  Wij willen de familie en nabestaanden heel veel sterkte wensen met dit groot verlies.
  Arie en Maria waren de huurders van ons huis in Hua Hin en wij hebben ze leren kennen als hele goede en vriendelijke mensen. Heel spijtig dat er nu op deze manier een einde is gekomen aan hun droom: “het leven en genieten in het mooie Thailand”. Arie en Maria we zullen jullie missen.

  Marco en Tukta

 27. Ank zegt op

  Hoe je het ook wendt of keert!
  Het blijft verschrikkelijk.

  Heel veel sterkte met dit grote verlies

 28. Jan zegt op

  Afgelopen juli plaatste ik op deze blog een vraag voor vervoer van Bangkok naar Hua Hin kreeg een reactie van Arie of ik even een mail wilde sturen en gaf mij in deze mail het nummer van Rush taxi en toen ik hem bedankte per mail reageerde hij nog dat hij en zijn vrouw in oktober zelf voor een half jaar naar Hua Hin en Cha-am zou gaan en op zoek was naar een appartement waar hij ook zijn motor kan stallen…..ook al ken ik hem niet persoonlijk doet dit bericht me erg veel. Veel sterkte voor familie en vrienden van deze in mijn ogen vriendelijke en hulpvaardige mensen.
  Jan.

 29. Sabina zegt op

  R.I.P.

 30. Roelof Stijnman zegt op

  Heel veel sterkte en kracht voor de familie en nabestaanden…

 31. Cor van Kampen zegt op

  Natuurlijk heel veel reacties op dit drama. Ik heb dat filmtje ook gezien ook gezien en ook de beelden na het ongeluk. Was er kapot van. Heel veel meegemaakt kwa ongelukken op de Thaise wegen.
  Helaas is het zo dat mensen al een mening hebben over schuldvraag na het zien van een klein stukje film.
  Je kan die mensen niet meer terug krijgen.
  Heb toch de behoefte om over die schuldvraag wat commentaar te geven.
  Was daar een City limit? Deze auto rijd meer dan 90 km per uur.
  De mensen gingen naar de overkant en reden direct naar de kruizing. Ze waren al bijna volledig over de rechterbaan. De auto die met grote snelheid aan kwam had door een beetje naar links te sturen de mensen kunnen ontwijken. Hij of zij was denk ik met wat ander dingen bezig dan autorijden. Misschien een mobiel gesprek.
  Zij kunnen in ieder geval niet meer van hun laatse jaren samen genieten.
  Wens de familie heel veel sterkte.
  Cor van Kampen.

 32. Ben & Lenie v.d.Meij zegt op

  Heel veel sterkte voor de nabestaanden , met dit vreselijke verlies.
  Ben en Lenie.

 33. Jan zegt op

  Bijzonder triest, ik wens de nabestaanden en een ieder die deze twee lieve mensen hebben gekend, heel veel sterkte met dit zware verlies.
  Jan

 34. Ben en Lenie van der Meij zegt op

  wij wensen de nabestaande heel veel sterkte met dit grote verlies.
  Ben en Lenie

 35. Kees kadee zegt op

  Heel veel sterkte aan de familie met het verlies van deze twee lieve mensen.

 36. Timo zegt op

  heel tragisch allemaal. Gecondoleerd.

 37. PATRICK DE VOS zegt op

  veel sterkte voor nabestaanden.ik ga al 23j naar thailand en heb al 4 vrienden verloren;telkens met hun brommertje;u kunt niet voorzichtig genoeg zijn;nog eens mijn oprechte meedeleven vanuit belgie

 38. martie zegt op

  Lieve Naomi,Ellis en Dion heel veel sterkte met dit grote verlies we denken aan jullie
  Kusjes Martie en Hanneke.Jaimy en Gwenn

 39. Do van Drunen zegt op

  Onze welgemeende deelneming met dit trieste overlijden van 2 leden.
  Heb Arie en Maria leren kennen als een hartelijk stel op een van de NVTHC avonden, Maria die spontaan de microfoon pakte op de ALV en een aantal prachtige liederen ten gehore bracht,Arie als ervaren zeezeiler; vol passie vertelde hij erover.
  Moge de steun van vrienden voor de familie en de NVT Hua Hin/Chaam het verdriet wat draagbaarder maken.
  Do A.C. van Drunen
  Voorzitter NVTHC

 40. Henk zegt op

  Het ergste wat er kan gebeuren is zoiets .Dat de ambassade de familie in mag gaan lichten dat er 2 mensen door een verschrikkelijk ongeluk om het leven zijn gekomen .In en in triest en het gebeurd hier helaas met de regelmaat van de klok .Heb ook het filmpje bekeken en wij zijn natuurlijk geen juristen maar moet toch eerlijkheidshalve zeggen dat het een gevaarlijke actie was van Arie .Dat de Toyota te hard reed kunnen wij aan de hand van dit fragment niet zeggen ,maar dat hij geen enkele moeite deed om Arie en Maria trachten te ontwijken kan je absoluut niet zeggen .Ter plekke van de aanrijding staat hij door zijn krachtige remmen bijna dwars op de weg ,terwijl als hij geen moeite had gedaan om te ontwijken ze voor op de motorkap had gehad ,Je moet van goede huize komen om op zo een voorval goed en alert te reageren en niet zoals de meeste mensen doen met alle kracht op de rem gaan staan.Ook meteen denken dat er een telefoon in aanwezig was is natuurlijk nonsens .Al met al komen daar de 2 geliefde mensen niet mee terug en wensen we de nabestaande alle sterkte van de wereld die ze superhard nodig hebben.

  • egbert zegt op

   Henk,bedankt voor deze heldere weergave in deze tragiek.
   grt.egbert

 41. NicoB zegt op

  Vreselijk, het raakt mij diep, een ongeluk zit in een klein hoekje, schuld of niet, soms is er geen schuld en toch gebeurd het, een moment van onachtzaamheid, het kan een ieder gebeuren.
  Vreselijk dat het noodlot deze mensen volop genietend van hun leven moest treffen.
  Gelukkig hebben deze mensen voorafgaand aan dit noodlottige ongeval genoten van hun leven, dat is een, schrale, troost.
  Alle nabestaanden wens ik heel veel sterkte met dit grote verlies en de verwerking er van.
  NicoB

 42. jaco zegt op

  Jeetje wat een verlies . Veel serkte voor de nabestaande .

 43. Angela Schrauwen zegt op

  Vorig jaar in Cha-am ook steeds achterop bij mijn man op de moto gereden. Vooral de drukke Phetkasem road is levensgevaaarlijk…de U-turn, het links rijden en zeker in het donker…heeft mij dikwijls angstzweet opgeleverd! Zonder vervoer is echter niet leuk anders zit je maar vast aan het strand of het zwembad.
  Als ik dan dit nieuws lees, het had ons ook kunnen overkomen.
  Betreur dit echt
  Angela

 44. Paulette Braams zegt op

  Wat vreselijk , heel veel strekte voor alle bekenden !

 45. Wietske zegt op

  Sterkte voor de nabestaanden.. Inhakend op de discussie: Ga niet met de scooter op pad in Thailand, neem een taxi, ga met de minibus od desnoods de gewone bus! Thais lappen de verkeersregels aan hun laars, rijden te hard, halen in waar het niet mag en als toerist op je scootertje heb je weinig kans..

  Geef wat meer geld uit en bezuinig niet op vervoer!

  • Wil zegt op

   Ja Wietske, statistisch heb je zeker gelijk. En op de scooter ben je kwetsbaarder dan in een auto. Ook dat is een feit. Statistisch sterven de meeste mensen in bed. Dan maar niet meer naar bed gaan is echter niet de oplossing. Als je op het verkeerde moment op de verkeerde plek bent, kan dát alleen al fataal zijn. Ook in een taxi, tuktuk of minivan. Zelfs in het verkeerde vliegtuig zitten.
   We kenden Arie en Maria persoonlijk en weten dat Arie een defensief verkeersdeelnemer was omdat het verkeer in Thailand onderwerp van gesprek was toen we hen, tijdens ons verblijf in Banyan, met onze scooter opzochten. Wat Angela S. hierboven schrijft: het had ook ons kunnen overkomen geldt dus zeker ook voor ons.
   Desondanks huren we weer een scooter zodra we weer in Hua Hin zijn, al is het maar voor de dagelijkse trip naar het stadscentrum. Dat gevoel van vrijheid willen we niet kwijt en is onderdeel van ons genieten van Thailand.
   Het verschrikkelijke drama wat Arie en Maria overkwam raakte ons zo diep dat ik een dag nodig had eer ik deze reactie kon schrijven. Ja, het is erg, verschrikkelijk zelfs. Zeker voor de naaste familie die we dan ook heel veel sterkte toewensen. Onze enige (persoonlijke) troost bij dit drama is dat Arie en Maria niet hebben geleden en samen waren. Voor de naaste familie momenteel zeker geen troost, dat begrijpen we, dus onze excuses mocht het verkeerd overkomen. Nogmaals sterkte en oprechte deelneming.

 46. s/y Foetsie zegt op

  Wat een triest bericht.
  Kinderen, sterkte met dit onverwachte verlies.
  Hans en Marianne

 47. Fam. Schabbink Bornerbroek zegt op

  Alle nabestaanden, familie en vrienden, heel veel sterkte gewenst de komende tijd.

 48. Bennie zegt op

  Mijn gemeende deelneming aan de nabestaanden en allen voor wie zij iets betekenden.

  De meeste toeristen zien waarschijnlijk nooit enige Thaise nieuwsverslaggeving waarin dikwijls gruwelijke filmbeelden van ongevallen – diefstal – moord. Hierdoor blijft de indruk ontstaan dat Thailand een minzaam land is, maar ook al kom ik pas mijn 9e maal naar hier toch had ik heel snel een andere kijk op de Thaise samenleving. Het derde gevaarlijkste land ter wereld voor ongevallen samen met het gegeven van het meeste wapenbezit in Azië maken dit land tot een explosieve cocktail.
  Zelf rij ik 36 jaar motor en dus ook in Thailand, waarbij ik al schreef dat pas vorig jaar één van mijn vrienden ook door eigen schuld is verongelukt. Het huren van scootertjes is immens populair maar ten stelligste af te raden voor mensen met weinig of geen ervaring en al zeker in een land waarin er “no rules” zijn en volgens mij ook geen respect voor het leven.

  Vriendelijke groet

  Bennie en Fon

 49. dine riedé-hoogerdijk zegt op

  Zo triest om te horen! Wij wensen de nabestaanden heel veel sterkte in deze zwarte tijd…

 50. Fred en Marian Nusman-van Wierst zegt op

  Een vreselijk bericht, dat ons bereikte via vrienden, die al jaren in Hua Hin wonen.

  Wij hebben Arie en Maria in 2009 ontmoet in Portimao, Portugal.
  Zij lagen met hun zeilboot in de marina om te overwinteren en wij ook.
  Sinds die tijd hebben we al die jaren contact gehouden en hebben ze ook opgezocht in Nederland, waar wij af en toe voor een vakantie naar toe gaan. Wij zijn verder gaan zeilen naar de Carieb, zij hebben hun zeilboot verkocht.

  Toen ze hoorden, dat wij, vanwege een zeilongeval van mij, Marian, genoodzaakt waren om naar Groningen te gaan voor revalidatie, nodigden ze ons meteen uit om te komen logeren in Hua Hin, om even bij te tanken.
  Ze hadden al plannen gemaakt, half jaar Thailand, half jaar Nederland en waren van plan een motorboot te kopen en hiermee in Nederland te gaan varen.
  Het mag niet zo zijn. Helaas.

  Wij wensen Dion, Naomi en Ellis heel veel sterkte met dit zware verlies.

  Fred en Marian
  Zeiljacht Kostat, Curacao, nu helaas voor lange tijd in Groningen.

 51. eric zegt op

  Arie en Maria rust in peace. Ik zal jullie herinneren als beminnelijke mensen die net als zoveel anderen slachtoffer zijn van vaak roekeloos rijgedag door anderen in dit land. Los van de schuldvraag jullie komen er niet door terug. Met een motorfiets op de weg in dit land is en blijft uiterst gevaarlijk en risicovol. We worden weer eens met de neus op de feiten gedrukt erg voorzichtig te zijn en geen enkel risico te nemen. Maar zolang zelfs zoveel overheidsdienaren zonder helm en al telefonerend aan het verkeer deelnemen zal het weggedrag van de gewone mensen niet veranderen.Wij wensen de nabestaanden heel veel sterkte toe.

 52. Bert en judith Jansen uit harderwijk zegt op

  Heel erg wat daar is gebeurt, een duidelijk herkenbare situatie. Wij zitten nu zelf in Thailand en komen ook uit harderwijk en kennen deze mensen, we hebben op de zelfde vereniging in Harderwijk gezeten. We zitten aan de zelfde weg alleen 8 uur rijden zuidelijker richting phuket. Het had ons ook kunnen overkomen hier zo druk. Arie en Maria laten 3 kinderen achter, wij denken aan ze , heel veel sterkt lieve kinderen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website