Even een reminder, vergeet niet vandaag te kijken naar de laatste aflevering van de Engelse documentaire Blood, Sweat and Takeaways om 20:00 uur Ned 3 (zaterdag 6 maart). 

Blood-sweat-takeaways

In deze aflevering gaan de zes Britste jongeren van Isaan naar Bangkok om daar te werken in een kipfabriek. Het gaat om ‘s werelds grootste exporteur van kip, die jaarlijks alleen al 110.000 ton naar het Verenigd Koninkrijk exporteert. 

Voor het eerst laat de fabriek een filmploeg toe en kunnen consumenten de werkzaamheden van dichtbij bekijken. De groep sluit zich aan bij de 4.000 werknemers en begint bij de uitbeenderij waar 140.000 kippen per dag verwerkt worden. Om de enorme aantallen aan te kunnen, heeft iedere werknemer hoge doelstellingen die gehaald moeten worden. 

De groep jongeren wordt wederom zwaar op de proef gesteld om het hoge werktempo vol te houden. Van elke werknemer wordt verwacht dat ze 12 stukjes kip per minuut kunnen scheiden. Dat is 720 stuks per uur en meer dan 5.000 stuks per dag. De werknemers staan acht uur lang, zes dagen per week in dezelfde houding achter een soort lopende band. Voor sommigen in de groep is dit het breekpunt. 

Zie hier de trailer: The Truth about chicken processing

.

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Werken in een kipfabriek in Bangkok”

  1. Frans de Rijk zegt op

    De machines voor kip verwerking geleverd vanuit Holland

  2. friend zegt op

    @ Frans
    Ja, dat kan best. Maar wat wil je daar mee zeggen dan? Dat wij er aan meewerken of zo?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website