Thailandblog is jarig!

Het is vandaag exact drie jaar geleden dat ik Thailandblog startte en mijn eerste posting plaatste. Thailandblog was op 10 oktober 2009 om 23:51 uur een feit.

Na weken van voorbereiding en met de hulp van mijn programmeur Arjan had ik Thailandblog in de steigers staan. Het duurde even maar begin 2010 begon het blog goed te lopen en stegen de bezoekersaantallen.

Nu drie jaar later, times flies when you’re having fun, kijk ik terug op een geslaagd project.

Waarom Thailandblog?

De meest gestelde vraag die ik de afgelopen jaren heb gekregen is “waarom ben je Thailandblog begonnen, wat was het idee er achter?” Wel dat is een combinatie van factoren.

Bloggen werd omstreeks 2009 steeds populairder. Ik werkte destijds als interim online marketeer bij een internationaal marketingbureau. Collega’s wisten mij te overtuigen van de kracht van een WordPress blog, vooral op het gebied van zoekmachine-optimalisatie (SEO). Dat sprak mij wel aan, je wilt uiteindelijk met je blog ook veel bezoekers bereiken.

Schrijven en redactiewerk vond ik altijd al leuk. Zo schreef wel eens wat als gast-auteur voor een vakblad over verzekeringen en deed ik de redactie voor zakelijke nieuwsbrieven over ziektekostenverzekeringen.

Thailandkoorts

In maart 2009 leerde ik tijdens een vakantie in Thailand mijn eerste en toenmalige vriendin kennen. Een aantal maanden later vloog ik terug om wederom vakantie met haar te vieren. Bij terugkomst in Nederland was ik totaal overdonderd van wat ik had meegemaakt. De toeristische bril ging af en ik leerde de andere kant van Thailand kennen. De cultuur, de armoede, de reis naar Isaan, en nog veel meer… Vanaf dat moment wilde ik alles weten over dit bijzondere land. Voegde daad bij het woord, kocht het ene boek na het andere en las ze in één adem uit.

Als snel merkte ik dat mijn omgeving (familie, vrienden en kennissen) weinig begrepen van wat ik gezien en meegemaakt had in Thailand. Het leek mij beter om gelijkgestemden op te zoeken. Daarom nam ik het besluit om de verwondering en verbazing, van mij af te schrijven. En omdat 1 + 1 + 1 drie is, begon ik Thailandblog.

Vooral het eerste half jaar heb ik er ongelofelijk veel tijd in moeten stoppen om bezoekers aan te trekken. Hierbij kwam mijn online marketing kennis goed van pas. Eén van de belangrijkste aspecten daarbij was namelijk dat Thailandblog goed ging ‘ranken’ in Google. De meeste bezoekers moeten je eerst leren kennen en komen vooral via zoekmachines.

Gastbloggers

Gelukkig meldde zich al snel een aantal mensen die ook besmet waren met Thailandkoorts en gingen als gastbloggers aan de slag. Daar is voor een groot deel het succes aan te danken. Zij zorgen voor variatie in de onderwerpen en een continue stroom van nieuwe verhalen. Vooral Joseph Jongen, Bert Gringhuis (Gringo) en Dick van der Lugt, Hans Bos en John Sarbach ben ik veel dank verschuldigd. Maar ook Dick Koger en Cor Verhoef die er in toestemden dat ik artikelen van hun hand mocht overnemen. Inmiddels hebben zich al nieuwe gastbloggers gemeld zoals Tino Kuis en Gerrie. Natuurlijk waren het er meer en wil ik iedereen die ik niet bij naam heb genoemd, ook bedanken voor hun bijdrage.

Sociaal

Het belangrijkste doel van een blog is de interactie met de lezers, het sociale aspect. Ook dat is een enorm succes. Zo staan er inmiddels 3.757 artikelen op Thailandblog en maar liefst 38.735 reacties. Dat zijn ongelofelijke aantallen! Deze cijfers benadrukken de betrokkenheid van de lezers bij Thailandblog. Steeds meer lezers sturen lezersvragen op. De bezoekersaantallen stijgen nog iedere maand.

Om eerlijk te zijn, het succes heeft mij overvallen. Dit had ik nooit kunnen voorzien toen ik mijn eerste artikel plaatste op 10 oktober 2009.

Plezier

Thailandblog heeft mij de afgelopen jaren veel goeds gebracht. Ik heb nieuwe contacten opgedaan en interessante mensen ontmoet. De kennis die ik vergaarde met Thailandblog heb ik succesvol kunnen gebruiken voor andere projecten waar ik aan werk.

Echter de meeste voldoening put ik uit het feit dat zoveel mensen in Nederland, België en Thailand plezier beleven aan Thailandblog. Zij zetten ’s ochtends de PC of laptop aan en gaan als eerste de artikelen op Thailandblog lezen. Dat is een groot compliment.

Tot slot wil ik iedereen, ook de lezers en reageerders van Thailandblog, bedanken voor hun betrokkenheid. Het waren drie mooie jaren.

En… zolang jullie het leuk vinden, gaan wij door.


» Laat een reactie achter


71 reacties op “Drie jaar Thailandblog”

 1. Joseph Jongen zegt op

  Beste Khun Peter, dankzij jouw enthousiasme is Thailandblog enorm uitgegroeid. Heel veel lezers beleven er enorm veel plezier aan. Weet maar al te goed hoeveel tijd dat kost en dat jij dat naast jouw dagelijkse werk doet is een compliment meer dan waard. Als bescheiden gastblogger heb ik dankzij het blog een aantal fijne en bijzondere mensen mogen ontmoeten, die net als ik met veel enthousiasme trachten hun Thailand ervaringen aan een breder lezerspubliek kenbaar te maken. Hoop nog een aantal jaren mijn steentje daaraan te mogen bijdragen. Bedankt voor alle vriendschap. Joseph

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 2. wim zegt op

  Een dikke proficiat, dat het nog zo lang mogelijk blijft bestaan, dagelijks heb ik hier mijn leesplezier! En wil dit zo houden!

  Hbd… ผมขออวยพรให้คุณ สุขสันวันเกิด

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 3. gerrieQ8 zegt op

  Kan alleen maar zeggen : ga door! Na mijn koffie en andere rituelen, zoals wc beoek is het eerste wat ik doe mijn computer aanzetten. Eerst mijn mails en dan……… Thailandblog.
  Vind het na het gesneden brood een machtige vinding Khun Peter. Heb vrienden in Nederland aangezet om mijn voorbeeld te volgen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 4. carpediem zegt op

  Hartelijk gefeliciteerd met het mooie 3 jarige thailandblog.

  Inderdaad is het eerste wat ik ‘s morgens doe na de krant thailandblog openen en veelal genieten.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 3 stemmen)
 5. pim zegt op

  Khun Peter.
  Ga zo door ,je hebt een gat in de markt gevonden waar veel mensen enorm plezier aan beleven .
  Op naar 250.000 bezoekers met het eerste lustrum .
  Bedankt voor de afgelopen drie jaren .

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 6. Peter Holland zegt op

  Gefeliciteerd kerel met het 3 jarig jubileum, de tijd vliegt voorbij.

  Ik dacht aanvankelijk dat je al eeuwen ervaring had in Thailand zelf, maar dus de meeste kennis opgesnoven d.m.v. boeken, Hoe dan ook kennis is kennis, mits uit betrouwbare bron.
  Er zijn mensen die na vele jaren rondtrekken nog niets weten, en denken alles te weten (of willen weten), of in naiviteit onjuiste gekleurde conclusies trekken.
  Informatie betrekken uit literatuur is altijd een goede manier om de geest te verijken, en dan vervolgens in de praktijk te brengen.

  Persoonlijk vraagje, wat is jouw leeftijd Peter? en hoe staat het gesteld met je kennis van de Thaise taal?
  Misschien dat dit ooit wel eens ter sprake is geweest, maar ik ben soms ook tijden van TB af, omdat soms berichtgeving wel eens erg gekleurd is, opzich niks mis mee, maar voor mij dan even niet interessant. Yes I know you can’t please them all!

  Ik wens TB nog vele jaren.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
  • @ Ik ben 50 jaar en mijn kennis van de Thaise taal is zeer beperkt. Ik zou het graag willen leren maar het ontbreekt mij aan tijd.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 7. Rob V zegt op

  Van harte gefeliciteerd, ik zou bijna een biertje pakken om te proosten maar het is hier in Nederland nogal aan de vroege kant.
  Ga zo door en nog vele jaren!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 8. Cornelis zegt op

  Gefeliciteerd, je kunt trots zijn op wat je hebt bereikt met Thailandblog! Ik lees het met interesse en plezier!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 9. Dick van der Lugt zegt op

  Ik sluit me graag aan bij alle felicitaties. Ik ben nog niet zo lang medewerker en beleef er veel genoegen aan. Ik houd van schrijven, maar een schrijvertje wil ook graag gelezen worden. Thailandblog zorgt voor een lezerspubliek.

  Op naar het 5-jarig bestaan. Dat lijkt me een feestje waard met in de beste Thaise traditie veel sterke drank (en bar girls, zeg ik er stilletjes bij, maar laat mijn vriendin dat niet horen).

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
  • @ Die afspraak staat. Het vijfjarig bestaan gaan wij flink vieren, met Weiber und Getränke.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
   • gerrieQ8 zegt op

    Hoop dat ik er bij mag zijn. Zie dat wel zitten met Wein, Weib und Gesang. Hoop dat deze reactie lang genoeg is om geplaatst te kunnen worden, vandaar deze extra regel.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
   • carlo zegt op

    hallo peter,
    Ik ben ook een trouwe lezer en kijk iedere dag opnieuw uit naar TB.
    Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal.
    Ook ik vind een 5 jarig feestje een goed idee, mag ik mezelf alvast uitnodigen?
    Groeten en nog veel succes,
    carlo

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
 10. Gringo zegt op

  Ook mijn felicitaties, Peter!

  Het is een genoegen om aan het blog mee te werken. Het begon ooit weifelend, maar inmiddels is het een echte hobby geworden voor mij. Er is zoveel te vertellen over dit prachtige land en er komt dagelijks weer iets nieuws bij.

  Het is een mooie uitlaatklep om je ervaringen en gevoelens te delen met anderen, die in Thailand geinteresseerd zijn. Zoals je zelf al zegt, vaak kun je daarmee niet terecht bij vrienden en kennissen, die Thailand niet kennen.

  Hou het blog mooi in stand en ik blijf mijn bijdragen met alle liefde leveren!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 11. ruud zegt op

  alle medewerkers.
  Een felicitatie waard . Van harte. Bedankt voor het vele leesplezier en bedankt dat ik er af en toe aan mee kon doen.

  Nog vele jaren BLOG gewenst

  Ruud Louwerse

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 12. Louwrens zegt op

  Gefeliciteerd Peter! Je hebt van Thailandblog een winner gemaakt. In mijn laatste overwinteringen in Udon zijn jullie er – althans bij mij – in geslaagd om teletekst.nos.nl naar de tweede plaats te verdrijven, en dat is geen geringe prestatie! Ik wens jou en je collegae in deze nog vele pennevruchten voor TB, ik zal ze met plezier blijven lezen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 13. jeffrey zegt op

  Peter,

  je hebt al lovende reacties genoeg gehad.

  inderdaad ,je hebt het leuk gedaan.

  ook ik heb veel geleerd via dit forum.
  dit ondanks mijn 30 jaar ervaring in thailand, waar ik 3 boeken over vol kan schrijven.

  hopelijk nog veel jaren te gaan.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 14. Serge zegt op

  ‘k volg dit bijna dagelijks, Altijd fijn om door de publicaties te bladeren en de reacties te lezen.

  Super!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 15. thaitanicc zegt op

  Ja, dat is zeker een felicitatie waard. Ik las net dat een eenjarige huwelijk een katoenen bruiloft is, een tweejarig huwelijk een lederen bruiloft, en een vijfjarig huwelijk voor een houten bruiloft doorgaat. Drie jaar schijnt – gek genoeg – geen officiële benaming te hebben. Niettemin van harte gefeliciteerd. Er is een aanzienlijke commune die baat heeft en plezier beleeft bij en aan dit project. Het is verreweg het beste Nederlandse/Vlaamse blog/forum over Thailand geworden…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 16. kalebath zegt op

  Van harte met het 3 jarige bestaan van het blog. Het toeval wil dat ik mijn vriendin deze week precies 3 jaar ken en je raad het al zij komt ook uit Thailand. Ze is ondertussen in Nederland en hart op weg om in te burgeren. Ik lees het blog met veel plezier en vooral de stukjes van Jhon en Peter zijn voor mij zeer herkenbaar.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 17. Martin zegt op

  Mijn welgemeende en allergrootste complimenten voor Thailandblog. Ik hoor tot degenen die dagelijks ‘s ochtends de e-mail openen en meteen Thailandblog lezen.
  De kwaliteit vind ik in één woord FANTASTISCH! Journalistiek is het echt ontzettend goed naar mijn smaak. Ik woon in Nederland, ben van plan ooit naar Thailand te verhuizen, ben er al vaak geweest.

  Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal, en ja – ik vind het nog steeds leuk, en ja – ga nog heel lang door s.v.p!
  Martin

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 18. Bob bekaert zegt op

  Een hartstikke goed blog. Ik lees het elke dag met veel plezier. Het brengt mij even in mijn geliefde Thailand als ik weer in holland ben. Ga svp zo lang mogelijk door!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 19. Wilma zegt op

  Gefeliciteerd Peter. “mijn eerste en toenmalige vriendin “, heb je inmiddels een nieuwe Thaise vriendin?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 20. Inderdaad, het eerste wat ik doe is laptop openen en Thailandblog lezen. Ik haal er veel interessante info uit en vele leuke verhalen zijn ook voor mij (als vrouw) zeer herkenbaar.Ik heb veel contacten met Farangs daar en als alleenstaande vrouw ben je nog aleens een klankbord. Hoop van de winter weer 3 a 4 maanden te gaan. En ook daar zal ik iedere morgen mijn “Thailandblog” lezen. Artikel over Ramon Dekkers was erg leuk. Ik ken hem en heb gelijk hem ingeseind. Hij vond het een verrassing om het te lezen. Ga zo door Khun Peter

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 21. Roswita zegt op

  Op naar het eerste lustrum!! Thailand Blog is wat mij betreft TOP!!! Ik haal er veel informatie uit en lach me soms rot om de discussies. I zou zeggen; Vooral doorgaan!!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 22. tino zegt op

  Al 254 pagina’s! Ik bladerde terug tot het begin en zag, na je Welkomswoord op 10 oktober 2009, een goed verhaal van jou over Isaan, 6.397 keer gelezen! Dat geeft toch wel aan hoe populair het blog is. Je schreef destijds bijna alle artikelen zelf en goeie artikelen bovendien. Ik prijs je inzet. Je hebt veel mensen, waaronder mij, een hoop leesplezier bezorgd. Het beste blog over Thailand! Proficiat!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 23. Eddy zegt op

  Proficiat Peter
  En natuurlijk ook aan al de mensen die een steentje (bijdrage) leverden aan deze fantastische blog.
  Daardoor groeide deze blog uit tot een van de beste blogs over Thailand
  Zowel leuke als interessante, alledaagse en niet alledaagse onderwerpen over het leven in en rond Thailand vonden hier een stek.

  Ik kijk er nu dagelijks nog naar uit en dat reeds sinds jaren
  En hoop dit ook nog jaren te mogen en te kunnen doen.
  Een blog dat “Same, same but diferent” is zou je kunnen stellen

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 24. Lenny zegt op

  Ook mijn felicitaties Khun Peter. Iedere dag lees ik met veel plezier over Thailand. Volgens mij steek je al je vrije tijd in dit blog. Het is als een hobby , maar heerlijk om te doen. Wat je zegt, daardoor ontmoet je ook interessante mensen. Graag nog vele jaren het Thailand Blog. Warme groet, Lenny

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 25. André Verdoodt zegt op

  Dikke proficiat Peter.Ik volg het met plezier alle dagen en bezorgde Thailand Blog al aan veel vrienden.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 26. Edwin zegt op

  Inderdaad begint elke dag eerst met t lezen van thailandblog en begint de dag dus ok met n grote glimlach. Ik hoop dat wij er als lezers nog jaren van mogen genieten.

  Edwin

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 27. Jan zegt op

  Ook ik wil graag mijn waardering laten blijken d.m.v. deze reactie. Dit is mijn eerste reactie op dit blog, waar ik met veel plezier elke dag in lees. Alle artikelen worden door mij gelezen.
  Ik ga binnenkort een half jaar bij mijn vriendin in BKK wonen en heb zoveel informatie uit Thailandblog gehaald, dat ik mij daar geen moment ga vervelen als mijn vriendin aan het werk is.
  Op naar het volgende lustrum, voorzover 3 jaar een lustrum is.

  Veel succes.

  Jan Plantenga

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 28. John zegt op

  Beste Khun Peter.

  Hierbij wil ik u en de overige redactie graag feliciteren met het grote succes van Thailandblog.
  Ik lees elke keer weer met veel interesse de nieuwe berichten en de bijbehorende reacties. Nergens vind je zo veel nuttige informatie over Thailand.
  Ik ben zelf al eens in Bangkok en Hua Hin geweest en door de erg mooie indruk die het land op mij heeft achtergelaten ga ik zeker nog eens terug.

  Dit blog/forum is echt een must voor iedereen die in het land geïnteresseerd is.

  Ga zo door!

  M.V.G.

  J. de Kort

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 29. BramSiam zegt op

  Ja gefeliciteerd. Een driejarige is doorgaans al behoorlijk gevormd, zo ook dit blog. Eigenlijk zou er ook wel een negatieve reactie mogen komen na al die lof, maar ik weet niks te bedenken. De veelsoortige informatie maakt dat het voor iedere Thailandliefhebber interessant blijft en dat je niet aangewezen bent op Engelstalige sites. Het Nederlands/Vlaamse sausje maakt het net iets lekkerder. Gewoon doorgaan is de beste strategie.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 30. Gerard zegt op

  Kom 4x per jaar naar Pattaya en in de tijd dat ik in NL ben lees ik het Thailand Nieuws. Heel onderhoudend alleen teveel over het rijst distributiesysyteem. Zal niet veel Nederlanders interesseren.
  Op naar de volgende 3 jaar

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 31. Leo Bosch zegt op

  Proficiat Peter,

  en ook alle andere mensen die regelmatig hun bijdrage leveren,

  Gefeliciteerd en bedankt.

  Leo Bosch.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 32. Desmet Jan zegt op

  Eveneens proficiat voor jouw blog.
  Ik lees het iedere dag.
  Veel interessante informatie over thailand.
  Ook leuke discussieforums.
  Ik ga reeds een tiental jaar naar Thailand.
  Ben vorige maand naar Bangkok, Koh Chaang en Jomtien gegaan.

  Nog veel succes

  Jan Desmet

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 33. Sjaak zegt op

  Hallo Khun Peter,
  Ook van mij felicitaties met dit blog. Het is een bron van inspiratie, informatie en ook een uitlaatklep voor diegenen die een gewillig oor nodig hebben om over hun ervaringen in Thailand te spreken.
  Een aanbeveling voor ieder die op vakantie wil gaan of ook van plan is zich daar ooit te vestigen. Je kunt veel informatie op het internet vinden, maar ik vind telkens weer dat Thailandblog het beste van alles te bieden heeft.
  Ik hoop dat je dit nog vele jaren vol kunt houden. Sinds ik het op internet gevonden heb, is Thailandblog een van de door mij meest gelezen websites geworden en er is bijna wel iedere keer een onderwerp dat me aanspreekt en waarop ik gewoonweg reageren moet.
  Het is alsof ik thuis gekomen ben, na jaren afwezigheid.
  Thailandblog is een dorstlesser geworden, een hongerstiller…..
  Geweldig!!! Bedankt!!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 34. Ernst Maar zegt op

  Geachte Khun Peter,
  U, alsook alle medewerkers van Thailand Blog van harte gefeliciteerd.
  Tot 1994 was mijn werkgebied zuid oost Azië. In Thailand bezocht ik veel textiel compagnieën. Na mijn pensionering trok het mij al enige keren naar dit mooie land.
  Ofschoon ik het land ken als een zakelijke bezoeker, is uw blog voor mij steeds weer een openbaring. Veel nieuws met een diepgang.
  Ik wens u en de uwen nog vele jaren van goede informatie.
  Met vriendelijke groet,
  Ernst Maar.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 35. siamees zegt op

  Leuk initiatief, als ik tijd heb bezoek ik het blog altijd, doe zo verder het is echt een heel fijn blog. Ik heb er in ieder geval iets aan , zal het zeker blijven opvolgen binnenkort in Belgie.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 36. Sir Charles zegt op

  Ondanks je er in die 3 jaren diverse gastbloggers die artikelen leveren om je heen hebt verzameld en er ook verscheidene vaste schrijvers zijn ontstaan die dikwijls hun bijdrage/mening leveren in een reactie op deze of gene is er op Thailandblog.nl géén ‘ons kent ons’ sfeertje ontstaan.

  Bedoel er mee te zeggen dat ik ooit op de verscheidene andere fora ben afgehaakt te reageren omdat daar veelal het genoemde ‘ons kent ons’ sfeertje aanwezig was. Daar waarbij een afwijkende mening bij voorbaat niet getolereerd werd en zodoende algauw weggehoond werd. Bovendien ging dat dan ook niet altijd in welgemanierde fatsoenlijke woorden.

  Kortom gefeliciteerd, mijn complimenten en nog vele jaren!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 37. Bert van Hees zegt op

  Het gras is voor de voeten weggemaaid, maar de felicitaties zijn niet minder gemeend.
  Heb ook veel nuttige zaken gelezen en veel leesplezier ervaren.
  En….inderdaad, op naar de 5 en verder.
  Dank en vriendelijke groet

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 38. M. van Dalen zegt op

  Gefeliciteerd Khun Peter en medewerkers.
  Met veel plezier lees ik dagelijks deze fijne blog.
  Complimenten en op naar de 5!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 39. L B Asbeek Brusse zegt op

  hartelijk gefeliciteerd met de 3 jaar en ik hoop nog heel veel jaren jullie geven mij veel lees plezier en informatie,
  heel veel dank

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 40. maria berg zegt op

  Ik sluit me aan bij de velen die mij zijn voor gegaan.
  Nu ik voorgoed in Thailand zit, zal het een genoegen zijn het blog elke dag te blijven lezen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 41. Bacchus zegt op

  Khun Peter, je hebt een mooi, goed, leuk en informatief blog opgezet. Gefeliciteerd met het succes! Ik hoop nog lange tijd dagelijks te kunnen genieten van de soms prikkelende, maar meestal luchtige en informatieve onderwerpen.

  Succes en op naar de 5.000 artikelen en 50.000 reacties!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 42. willem zegt op

  Khun Peter;eveneens van mij een felicitatie(alleen’kwam je in 2009 echt pas je EERSTE vriendin tegen’?).Dan schat ik je nu in op ongeveer 17.jaar! Goed gedaan jochie,geintje! Het feit dat jij ook feeling met isaan hebt,schept gelijk een band.Khorat/Mahakarasam/Buriram;t is het echte thaise leven waar geen Pattaya tegenop kan,als je echt van het land houd.De contrasten rijkdom/armoede ondervindt je daar pas.
  It makes me cry sometimes! Maar de thai blijft lachen,zolang ze n TV en koelkast hebben! Peet;ga zo door met je site!!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 43. Maarten zegt op

  Al weet ik dat je wat hulp hebt bij het modereren, dan nog vraag ik me af hoe je het klaarspeelt om het blog te combineren met je baan. Petje af.

  Als scheidsrechter hoor je meestal alleen wat als men vindt dat je een fout maakt. Daarom is het goed dat vele ‘kemphanen’ (;)) onder dit artikel hun waardering uitspreken en ik sluit me daar graag bij aan!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 44. Ronny zegt op

  Gefeliciteerd Peter en de medewerkers en nog vele jaren Thailandblog.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 45. Leo Vos zegt op

  Van harte gefeliciteerd met het 3-jarig bestaan van thailandblog.nl.

  Inmiddels woon ik sinds begin dit jaar in Thailand en voordat ik de grote stap aanging, heb ik eerst al de kennis vergaard via thailandblog.nl.

  Dagelijks volg ik het blog en ik doe dat nog steeds met veel plezier. Vele andere forums zijn erg vervuild met mensen die deze forums alleen maar bezoeken om andere mensen af te zeiken.

  Een vriend van mij in Nederland is ook abonnee en hij zegt dat dit wel een zeer professioneel blog is met echte journalisten en dat lijkt mij een kenmerk van dit blog.

  Ik hoop op nog vele jaren.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 46. joop Steegmans zegt op

  Van harte proficiat.
  Als frequent Thailand-vakantie-vierder, we gaan inmddels ruim 10 jaar naar Hua Hin
  op vakantie, waardeer ik Thailandblog zeer.

  Ik hoop dat nog vele jaren doorgaat .

  Hartelijke groeten

  Joop Steegmans
  Spielehorst 27
  7531 ES Enschede

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 47. Fred Schoolderman zegt op

  Khun Peter, ook van mijn kant van harte gefeliciteerd en uiteraard respect, want ik weet hoeveel tijd je erin steekt.

  Overigens, ik wacht nog steeds wanneer je langs komt.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 48. willem zegt op

  Gaarne nog even n reactie op Maarten omtrend het aan(modereren-dan wel aan modderen).Ik heb sinds kort zo’n gek ding,laptop heet het geloof ik! Zonder enig nowhow dan wel gebruiksaanwijzing ben ik voor de leeuwen gegooid en doe mn best wegwijs te worden in dit medium.Nu word ik bij elke reaktie gewezen dat mn MODERATIE niet aan staat of zo iets.Mai-penn-rai,zeggen ze in Thailand. En; eh ik heb nog steeds mn petje op!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 49. Franky zegt op

  Gefeliciteerd en nog vele jaren met je fantastische blog. Alleen jammer dat veel van mijn reactie’s op topic e.d. worden verwijderd?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 50. cm kadee zegt op

  Hartelijk gefeliciteerd ,Ik hoop op nog vele jaren lees plezier van jou blog te hebben ik heb al veel informatieven onderwerpen van het Thailandblog over gehouden.
  mvg kees kadee

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 51. Pete zegt op

  Gefeliciteerd…Zeer informatief geworden in de loop der tijd. En alle waardering voor de tijd die jullie er insteken..
  TB voorziet en een behoefte..
  Zelf bijvoorbeeld, geef het eerlijk toe haha.. haalde toen info bij het aanvragen van mijn eerste (thaise) bankrekening, van ‘hookers.nl’ Dat was een aantal jaren terug soms een gewaardeerde bron van info…Nu kom ik daar niet meer en kan nu bijna dagelijks hier terecht voor de vele info, waar je als expat soms naar op zoek bent om niet steeds zelf het wiel te moeten uitvinden haha..

  Dank !! en Succes !!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 52. Frank zegt op

  Ja, ook ik voeg mij bij de felicitaties. Waardevol blog waarbij ook de normen en waarden in acht worden genomen dooe de redactie.

  Ik heb nog wel wat technische vragen: zoals hoe kun je een nieuw onderwerp starten?

  In mijn geval over de adviezen met betrekking tot internet providers in Thailand.
  Er wordt veel zin en onzin geschreven waarbij een elk zijn provider natuurlijk de beste vindt.
  De praktijk is echter dat er overal problemen zijn. Zowel in kwaliteit als in uitval.
  Ik zou hier graag een discussie over willen aangaan c.q. meer informatie van gebruikers.

  Nogmaals gefeliciteerd !

  Frank F

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 53. Miek37 zegt op

  Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal, ik heb hier al heel wat opgestoken, geniet van de columns en hoop dan ook dat Thailandblog nog lang mag blijven bestaan, dank jullie wel allemaal voor alle mooie bijdragen!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 54. Cor Verkerk zegt op

  Van harte proficiat en hopelijk wordt het succes nog groter en kunnen wij nog veel plezier aan dit forum beleven.
  Zelf verzamel ik veel tips/bezienswaardigheden en gebruik die als ondersteuning/hulp voor mijn toekomstige hopelijk definitieve emigratie naar Thailand (eind 2014)

  Mijn dank voor het zeer bruikbare materiaal

  Cor Verkerk

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 55. Jan Theune zegt op

  Beste Khun Peter.

  Ook van mij van harte proficiat met deze mijlpaal, ook alle andere medewerkers.
  Met bijzonder veel genoegen lees ik elke dag Thailandblog.
  Ik kom al z`n vijfentwintig jaar in Thailand, weet denk ik wel
  een beetje van het land en zijn gewoontes af, maar ik wil heel
  eerlijk vertellen dat ik de laatste drie jaren heel veel van
  Thailandblog heb bijgeleerd.
  Ik voel me hier thuis, hoop dat U hier nog heel lang mee door gaat.

  Vriendelijke groeten,

  Jan Theune

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 56. math zegt op

  Van Harte Gefeliciteerd Khun Peter met dit grote sucess. Tevens bedank ik natuurlijk ook alle medewerkers van het Thailandblog en alle medebloggers voor hun reacties. Dat het aantal lezers snel mag oplopen, proost!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 57. leo zegt op

  Peter, niet alleen jij hebt fun, ik ook telkens weer. Hartelijk dank voor drie jaar noeste arbeid jouwerzijds – en die van je mederedacteuren en ik hoop nog lang van jullie bijdragen te mogen genieten.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 58. L de vink zegt op

  Fantastisch man, we zijn drie maanden van het jaar in het heerlijke Thailand
  We leren en boven genieten iedere dag van thailandblog we hopen dat je er nog lang
  Mee door gaat

  Nel en Leen de Vink
  Al jaren overwinteraars

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 59. Frank zegt op

  Iedere dag lees ik met veel plezier thailand blog ,inmiddels vlieg ik iedere maand naar chiangmai waar wij een winkel openen in funiture , in de te openen promenade shopping mall .ga zo door . met vr groet Frank van Rijn

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 60. folkert zegt op

  Gefeliciteerd met dit nuttige blog het succes van deze site is natuurlijk mede mogelijk gemaakt met sponsors wat een verdienste van de moderator is hulde daar voor,
  of zie ik dit verkeerd

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 61. Hallo Khun Peter.
  Ook van mij de hartelijke felicitaties voor je fantastise blog.
  Ik sla geen dag over om de berichten en verhalen te lezen,na mijn krant gelezen te hebben op internet ga ik direct naar thailandblog om te kijken wat er nu weer voor intersants op staat.Woon al ruim 8 jaar in Thailand waarvan de eerste 2 jaar in Jomtien
  Pataya en nu in Ubon Ratchatani.Het is heerlijk rustig hier af en toe wel iets te rustig Zodat ik dan wat zoek om er weer even tussen uit te gaan,Zodoende hebben we al heel veel van het mooie Thailand gezien.
  Hoop dat je nog heel veel jaren met dit heel goede en leerzame blog door gaat.
  Groetjes

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 62. Iedereen bedankt voor de mooie woorden en gelukwensen! Wij hebben weer genoeg energie en motivatie voor de komende jaren.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 63. eddy vlaanderen zegt op

  Heel erg bedankt voor al uw werk, ik heb al veel dingen ontdekt en opgestoken via jullie blog.
  Nog veel succes en plezier…
  Eddy Vlaanderen

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 64. Ton v.d Brink zegt op

  Khun Peter, wat ik zo geweldig vindt, is dat je zo veel interessante onderwerpen weet te vinden. ze zijn wetenswaardig , onderhoudend en leuk . Daanaast lijk je mij een behoorlijk wijs mens die weet wat de mensen graag lezen, met je mensenkennis is ook niet zoveel mis, gezien je terecht wijzingen als sommige mensen te veel dreigen door te draven met hun reacties op sommige art. zónder deze mensen te beledigen of te beschadigen ( wat nog het belangrijkste is) Al met al, je lijkt me een fijn mens en ik ben blij dat iemand bij machte is om mensen op deze wijze te boeien Geweldig, ga zo door!!
  Ton van den Brink

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 65. De Ridder Piet zegt op

  Bedankt voor jullie Thailandblog, iedereen die voor lange tijd in Thailand verblijft vind ik zijn plicht om Thailandblog te lezen. Jullie informatie is van onschatbare waarde, mijn visie over de Thaise bevolking en over Thailand in het algemeen bekijk ik nu veel waardevoller. Het is bijna zover voor mij… 12 november vertrek ik naar Hua Hin voor bijna 5 maand (mijn derde keer) en dit is mijn paradijsje! Mijn verblijf in Condochain is al gereserveerd, eveneens voor enkele van mijn vrienden… LIFE IS BEAUTIFULL. BEDANKT!!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: -1 (obv 1 stem)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website