Met Thai FX Rates kun je eenvoudig en ‘realtime’ de wisselkoersen van zeven commerciële banken in Thailand vergelijken.

De wisselkoersen van de banken in Thailand verschillen van elkaar. Mocht je veel buitenlandse valuta willen wisselen of euro’s willen overmaken naar Thailand, dan is het handig te weten waar je de beste ‘exchance rate’ krijgt.

Er zijn in Thailand meerdere grote banken waar je geld kunt wisselen, o.a.:

 • Bangkok Bank
 • Kasikorn Bank
 • TMB Bank
 • Krung Thai Bank
 • Siam Commercial Bank (SCB)
 • Bank of Ayudhya
 • Siam City Bank
 • Thanachart Bank
 • United Overseas Bank
 • Super Rich
 • Siam Exchange

Het is tijdrovend om apart bij al deze banken de wisselkoersen na te gaan. Hiervoor is er een handige gratis app. Ik heb hem geïnstalleerd op mijn iPhone en het werkt prima.

Even de proef op de som, ik heb de ‘Buying Rate’ (euro – baht) van de banken met elkaar vergeleken. Hierbij de uitkomsten van de zeven banken die worden weergegeven via de app (koers van 14 juni, om 22.00 uur):

 • Bangkok Bank: 43,36
 • Kasikorn Bank: 43,40
 • Siam Commercial Bank (SCB): 43,82
 • Bank of Ayudhya: 43,37
 • Thanachart Bank: 43,35
 • United Overseas Bank: 43,47
 • Super Rich: 43,60
 • Siam Exchange: 43,80

Zoals je ziet zijn er wel degelijk verschillen en blijkt dat de Siam Commercial Bank (SCB) de beste koers biedt. Helaas ontbreken op de app een paar banken zoals TMB Bank.

De app heet ‘Thai FX Rates‘ en is gratis te downloaden in de App-store. Een andere handige app voor wisselkoersen is ‘XE Currency‘ deze is ook gratis.

51 reacties op “Gemakkelijk wisselkoersen van Thaise Baht vergelijken”

 1. ReneThai zegt op

  Peter , waarom de “selling” rate vergelijken , dat is als je je overgebleven baht in gaat wisselen voor Euro.

  Voor het wisselen van Euro naar Baht gebruik je de “buying” rate , en daar maken we toch het meest gebruik van.

  De selling rate is niet euro – baht , maar baht – euro

  Deze fout wordt door velen gemaakt als ze gaan wisselen , de Thaise bank koopt euros van ons en dan is het de buying rate .

  De scb bank heeft het in tegensteeling tot andere Thaise banken , precies omgekeerd in hun “rijtje” staan …….

  • @ je hebt gelijk René, ik heb het aangepast.

   • marco zegt op

    @ khun peter.ik snap het niet.in het artikel staat de koers van de scb op 43,82.maar op het thailand blog staat die linksonder op 43,12!!!!!!!!!!!!!Ik persoonlijk weet bijna zeker dat die koers de ware is,gezien wat je krijgt als je gaat wisselen bij de scb.weet u waarom dit verschil?????

    • @ Goed lezen Marco, de vermelde koers was van gisteren en koersen veranderen met regelmaat.

  • Khun Kees zegt op

   Beste khun Peter,

   met respect voor deze uitstekende website reageer ik op dit specifieke onderwerp;

   ik weet niet hoe de “app” vergelijkt en welke waarden deze hanteert, maar ik heb even specifiek vergeleken op de websites van scb en bangkokbank op dat tijdstip, daar komt bij “notes”(wisselen euros in baths aan het loket)resp. 43,3573 en 43,36 uit, praktisch gelijk dus.
   Noot dat vergelijken zowieso oppassen is gezien de “rounds” scb had er 6 die dag, en bkk 2, je moet dus ook op het tijdstip letten om eerlijk te vergelijken.

   Ik heb niet naar de andere banken gekeken maar het lijkt erop dat de verschillen kleiner zijn dan volgens de “app”. ook het verhaal van een lezer van lagere wisselkoers op”t vliegveld is niet waar volgens mijn ervaring.

   Andere constatering; helaas is contant geld wisselen bij de bankloketten nog het goedkoopste, of zeker bij wisselkantoortjes zoals in saphankwai, pinnen is door de kosten/opslagen inmiddels duurder dan wisselen, zeker bij kleine bedragen.

   Khun Kees

   • @ De app ’trekt’ de info van de websites van de banken. Ik kreeg vandaag een aantal keren de melding “connection lost” dat kan aan de app maar ook aan de website liggen. Niet helemaal goed dus. Ik denk dat het verschil ook niet klopt. Maar het gaat ook meer om de mogelijkheid dan de koersen, dat is toch een momentopname.

 2. ReneThai zegt op

  Ok , mai pen rai

  Wissel trouwens nooit contant geld op Bangkok Airport , die koers is altijd lager dan in de stad, en het lijkt erop dat de TMB het monopoly heeft op het vliegveld .

  Wellicht is dat de reden dat TMB niet op de app staat , hun koers is dus erg afhankelijk van de lokatie waar je wisselt .

  • @ TMB geeft altijd een slechte koers. Btw, is voor 30% in handen van ING

  • andrew zegt op

   de “M”van TMB heeft het gehele vliegveld onder controle: alles.

 3. Dutch zegt op

  Dit is ook een lekkere site om naar de koersen te kijken.

  http://bankexchangerates.daytodaydata.net/default.aspx

 4. andrew zegt op

  volgens mijn ervaring kan het interessant zijn om contant geld in te wisselen bij money changers die niet aan een bank gebonden zijn.Bijv.VASU sukhumvit vlak bij ambassador hotel,SIAM EXCHANGE thanon phiathay vlak bij mbk of CHARLIE op pathunamJe krijgt meer dan de beste bankkoers (anders hebben ze geen bestaansrecht)en je kan onderhandelen en ze tegen elkaar uitspelen.Hoe groter het bedrag hoe interessander,hoe groter het verschil is.Grote coupures geen biljetten van 20/50 of 100euro.Geven ze niet veel voor.Handig zijn en de taal leren.
  Banken hier pfff.(durven de laatste tijd ook nog 150bht per transactie te vragen bijATM eerst enkele banken nu volgens mij allemaal)

  • @ Voor expats misschien interessant. Voor toeristen niet. Die gaan niet met grote sommen geld over straat. Is ook beter van niet.

   • andrew zegt op

    Ik ken een paar bouwvakkers die hier elk jaar voor 3 weken komen en iedere keer voor meer dan 10K cash bij zich hebben omdat ze een huis aan het bouwen zijn.En wat denk je van de jongens die in de handel zitten,partijen kleding kopen op Bobe enz.En zo zijn er zo veel…..

   • Hans G zegt op

    Hoe kom je als expat aan euros?
    Zal je toch eerst naar Nederland moeten.
    Ik denk dat het voornamelijk toeristen zijn die contant wisselen.
    Als expat ben je toch op de ATM aangewezen.

  • Pim zegt op

   Bij AEON betaal je niets om te pinnen .

  • andrew zegt op

   sorry “charlie”moet JIMMY”zijn.

 5. lupardi zegt op

  Klopt bij AEON zijn er geen transactie kosten en de grijze machines staan in veel winkelcentra zoals MBK op de 2e verdieping deel C. Ik heb ze ook gezien in Central Bagna, shopping mall Bang Kapi en andere winkelcentra.

 6. marco zegt op

  Het spijt mij ,maar die koersen kloppen absoluut niet in de praktijk.Ik ben hier nu al 9 maanden met vakantie en vaak,heel vaak gewisseld of gepind.Ik heb zelf een rekening bij scb maar die staat hier genoteerd als beste koers.Absoluut onwaar,die staan de praktijk bekend als een van de slechtste koersen!Maar heb al een keer gezegd dat die koersen die je op het internet vind de echte koersen niet zijn,de zogenaamde middenkoersen!En iedere bank gaaft daar zijn eigen invullig aan.Ik ga het liefste pinnen bij uob in de tops,tegenwoordig hebben ze spik splinter nieuw kantoortje voor de 7 eleven 2nd road soi 7!Die geven een hele goede netto koers!Heb gister gewisseld en was toch aan de wandel,dus denk op die 2nd road,ns ff koersjes kijken,doe ik ook in central festival(liggen de banken toch mooi naast elkaar)Ik kwam tot de volgende koersen netto:scb 43,05,kasikorn,43,15,en de uob 43,53!het moge duidelijk zijn waar ik GISTER gepind heb!Degene die in nederland nu zitten en hier bekenden hebben,vraag het hun maar eens om te vergelijken,het kan verschrikkelijk veel geld schelen op de lange termijn.

  • andrew zegt op

   Dat is nuttige in formatie voor pinners.Bedankt.

  • Gerard zegt op

   Dat is dan wel een HEEL lange termijn dat het ,,Verschrikkelijk Veel Geld,, scheelt met die paar stang verschil. Dan moet je miljoenen wisselen !!!

 7. Harold zegt op

  Mooie app! Jammer dat hij er (nog) niet voor Android is 🙁

  Zelf heb ik een bankrekening bij Kasikorn Bank, waardoor ik altijd op mijn eerste dag een groot bedrag in euro’s stort en vervolgens kosteloos kan pinnen bij de ATM 🙂

 8. GerG zegt op

  ER is er maar een die altijd de hoogste koers geeft en dat is Super rich groen.
  Ik controleer het dagelijks. Heeft mij al meer dan 500 euro opgeleverd.
  Helaas zit superrich groen alleen in Bangkok in een zijstraatje bij Big C die tegenover central world te vinden is.

 9. GerG zegt op

  ik vergat de website nog te vermelden:

  http://www.superrichthailand.com/editor/rate.html

 10. rich! zegt op

  superrich-voor degenen die het wel aandurven om met wat cash op zak te lopen en toch in BKk zijn-geeft altijd de beste rates, maar met MAREN en wel deze:
  alleen ma-vr overdag, de \thaise bankuren, 10.00-17.00 Ze zijn wel langer open, ook weekend, maar dan is de koers lager!
  EN-als je met € of $$ bankbiljetten komt-neem de grootste waarde-de koers voor 100 os weer net ietske beter als voor 50-en die is weer beter als voor 10.
  Omdat de poster van dit stukje 22.00 savonds nam, is hij op het verkeerde spoor gezet.
  Voor giraal geld overmaken naar je eigen (of van je lieffie) Thaise bankrek. is weer ander werk-daar heb ik geen ervaring mee.
  SRich heeft 3-4 kantoren (gewoon naar die grote oranje boards uitkuijken) in de sois links van BigC t.o. het WTYC=nu Central World (ja die uitgebfikt is door de rooje).
  Er zijn sinds kort ook bijkantoren in KhaoSarn road en op Sliom-tussen soi 2 en 4. VASU is gewoon een andere naam van SRich.
  Er is ook een andere exchange SIAM vlak naast dat typische rond-witte Bkk Arts Centra to MBK. Zelfde op margibaal mindere rates.
  Op de airprot heeft TMB geen monopolie, maar geven alle banken precies dezelfde rate, die wat lager ligt als in de stad. In vergelijking met de meeste andere airports met hun rip-off rates (Schiphol incluis) is dit verschil erg gering.
  En verder kan dezelfde Thaise bank (bvb TMB=ING! of SCB etc.) andere rates hanteren op andere kantoren-de huur en status van de plek telt ook mee. Rondom Silom is meest nogal slecht (voor bahtaankopers)

 11. Wessel zegt op

  Hoe zit dat met overmaken naar een Thaise rekening. Ik heb vanaf een NL rekening 300 euro overgemaakt (305 euro inc. transactie kosten). Op de Thaise rekening (SCB) zie ik maar 11.585 baht staan. Dat lijkt me toch erg weinig?

 12. Gerrit Jonker zegt op

  En nu andersom.

  Over een tijdje wil ik naar Nederland en dan heb ik Euro’s nodig.
  Groot bedrag in Bath omwisselen en dan in Euro’s meenemen.
  Of kan ik van de bank in Thailand overmaken naar Nederland?

  Wij heeft info hierover.
  ALvast bedankt.
  Gerrit

  • GerG zegt op

   Beste Gerrit,
   Voordeliger is het om het hier om te wisselen in Euro’s

   Ook anders om is Super rich groen de beste prijs gever. Kijk op de website die ik hiervoor heb bijgevoegd. Let wel op want je hebt ook een superrich geel. De kantoren zitten tegenover elkaar in dezelfde straat in Bangkok.
   Maar je mag maar maximaal 10.000 euro per keer meenemen en neem voor de zekerheid een bewijs mee van je bank, zodat ze kunnen zien bij de douane waar het geld vandaan komt.

   • Gerrit zegt op

    Bedankt voor de info GerG

    Heb ik iets aan

    Gerrit

 13. georgessiam zegt op

  Nu ik weet voor Chiangmai dat je de beste wisselkoers krijgt bij Sk money changer!!
  Het wisselbureau ligt in de Charoen prathed road,op neuslengte van de “Iron Bridge”
  Ik zelf ga er al jaren,betere koersen ga je nergens vinden in Cnx!
  gegroet:georgessiam,momenteel in Nong kai.

 14. Nok zegt op

  De koersen op internet kloppen lang niet altijd met de koers aan de balie.

 15. Sam Loi zegt op

  Is er in Pattaya een bank aan te wijzen waar je kan pinnen zonder dat ze je die verrekte 150 baht afpakken?

  • marco zegt op

   @ sam loi.ja,die is dr en wel in de carrefour!mijn vriend had t gevonden via t internet en werkte perfect!geen kosten!mijn bank in spanje pakte zelfs nog 1 euro extra commissie per 1000 bht die ik pinde!en daar doe je dan zaken mee!

   • @ misschien is het handig er bij te zetten van welke bank? Of staat er maar 1 pinautomaat in de Karrevoer?

    • marco zegt op

     ik zal ff n mail sturen naar die jongen,maar misschien helpt googlen ook!zo is hij er ook achter gekomen.kom erop terug als ik antwoord heb.

     • marco zegt op

      nou beetje googlen en je komt er:uob bank soi 13/3 en ayudhaya bank carrefour(gele bank).

      • Sam Loi zegt op

       Dank je wel kerel.

      • ReneThai zegt op

       Marco , ik heb hetzelfde op google gevonden ,maar dat is info uit 2009 , het begin van de 150 baht regeling.
       Niet alle ATM waren toen snel van nieuwe updates voorzien. Alleen de Aeon bank rekent geen 150 baht ,maar geeft een beduidend lagere koers ,het is immers geen bank maar een soort credietmaatschappij.
       Ik neem contant geld mee hetgeen nog steeds de beste koers geeft. Als je perse wilt pinnen , pin je het hoogst mogelijke bedrag .

       • marco zegt op

        ok Rene,die waar ik hem op heb gevonden was recent.Die uob is ook alleen in soi 13/3.maar heb mijn vriend die hier toy eind april gepind heeft n mail gestuurd.Bij antwoordt meld ik mij!De Carrefour is op zeker!!!!!:We zullen even achter de bank aangaan welke het is,na informatie van het internet zou het om Ayudhaya gaan.Dat zijn de enige 2 pinautomaten in heel Pattaya dan!

       • ReneThai zegt op

        De UOB rekent ook 150 baht ,maar het is voor mij verder niet belangrijk , het zal toch niet zo zijn dat er 1 ATM van de UOB in Pattaya geen 150 baht rekent….:D:D

        http://www.uob.co.th/announcement/bankfee/2011/Fee_18June2011_en.pdf

       • marco zegt op

        Nou jongens we zijn eruit!De informatie klopt idd niet,maar deze wel!!!!!Het is in de Carrefour en wel gewoon bij de ingang rechtdoor lopen richting de toiletten en dan is het de Aegon bank.Oranje/paars automaat en dan is er nog een Aegon bank waar het ook geldt en daar heben ze 2 geldautomaten en wel bij Tesco Lotus Pattaya Noord!Het is onze eigen Aegon,haha.Lol

       • Pim zegt op

        Gisteren heb ik mijn afschrift van de AEON gehad van 14 /6/11 .
        Om 13.48 uur gepind 20.000 .- Thb zonder kosten van 150.- Thb.
        De koers van dat moment van uitbetaling was 42.97.7 Thb per euro .
        Misschien kan iemand die om die tijd bij 1 andere bank gepint op de zelfde tijd heeft 1 vergelijk maken .
        Zodat wij zeker weten of het voordeliger is bij de AEON te pinnen.

  • marco zegt op

   sorry heb leesbril nodig de AEON bank!Mijn excuses!In de Tesco Lotus Noord ligt die helemaal achteraan op de begane grond

   • ReneThai zegt op

    Marco , bedankt voor alle “duidelijkheid” .
    Het pinnen met een buitenlandse pas bij de Aeon is gratis , zoals al vaker gemeld was. Maar de koers daar is veel lager .Jouw informatie klopt dus totaal niet……
    Ik heb mijn aandeel aan deze topic geleverd , succes met het pinnen

    • Sam Loi zegt op

     Dank aan de heren. Ik neem altijd contant geld mee en uiteraard mijn pinpas, voor het geval ik extra geld nodig heb. Ik ben in Thailand en hier overigens ook niet een big spender. Ik heb een hotelletje voor maar 550 baht per overnachting en een ontbijtje kost mij slechts 50 baht en de rest kost ook geen drol. Aan 1500 baht per dag heb ik dus meer dan voldoende.

     Zal ik het even op een rijtje zetten?

     hotelkamer 550 baht
     ontbijt 50 baht
     fruit 30 baht
     softdrink 20 baht
     internet 50 baht
     lunch 50 baht
     siesta 00 baht
     ————
     750.— baht

     Tot en met het middagdutje heb ik dus voldoende aan een bedrag van 750 baht. Maar dan komt het. De middag- en avondsessie kunnen wel eens behoorlijk op een budget drukken. Met name als je een bar in duikt. Ik kom niet in dure tenten. Ik kom al een jaar of 15 in Thailand en ben tot nu toe maar 1 keer in een Go Go bar geweest. En in een discotheek zal je mij ook niet zien, ook niet als ik een beetje verliefd zou zijn. Die tijd ligt namelijk heel ver achter mij. Ben ik nou een saaie knuppel, misschien wel, maar als je niet veel meer te makken hebt dan heb je geen andere keus.

     Ik heb dus 750 baht in mijn zak om de avond redelijk fatsoenlijk en in gepaste dronkenschap door te brengen. Lijkt mij meer dan voloende.

 16. PeterHolland zegt op

  Ik heb een ander probleempje,

  Mijn bank ABN AMRO heeft uit graaicultuur bezuinigingen geen lokketten meer waar je geld kunt opnemen.
  uit de flappentapper komen allen maar 50 euro briefjes of nog kleiner, ik kan helemaal niet meer over mijn geld beschikken in biljetten van 500 euro, ze raden me bij de bank aan om maar naar het GKW te gaan, nou dan val je flauw als je ziet wat die daar voor omwisselen naar grotere coupures rekenen, nu heb ik een zak vol 20 en 50 euro biljetten.
  Dit is toch werkellijk niet te geloven !!

  • andrew zegt op

   dat probleem ken ik.Dat de service bij de banken in nederland zo terugloopt.Mijn accountant zegt daarbij nog;ze lichten 3xje doopceel voordat je 1 euro krediet krijgt .En als ik vertel dat m’n vrouw bij vergissing haar pinpas heeft doorgeknipt wat haar mastercard had moeten zijn zeggen ze ijskoud dan moet ze zelf komen.In thailand opent ze een rekening courant op haar naam,ze krijgt meteen een krediet en ze maken direct een pinpas aan.De bankmedewerker stelt zich zeer dienstbaar op.Klasse kan de ABN AMRO en de RABO nog wat van leren.Maar de meeste GWK kantoren zijn na invoering van de euro toch gesloten? Of heb ik het mis?Als je dicht bij de duitse grens woont kun je daar makkelijk voor 500 biljetten wisselen.ze hebben der genoeg.Sterkte

   • PeterHolland zegt op

    In mij woonplaats zit een GKW bij het treinstation, echter ze berekenen dan een koers plus provisie, dus ik ben dan toch gek al ik voor elke euro een wisselkoers moet betalen.
    Ik bedoel dus niet euro tegen bath wisselen maar gewoon kleine coupures euro tegen grotere coupures euro, of dacht je soms dat dat gratis was!
    Overgens euro tegen bath in wisselen bij GKW daar zakt je broek helemaal van af.

    Dan is een optie natuurlijk om gewoon van je bank over te maken naar je Thaise rekening, maar dan heb is er geen controle over de koers, banken zijn daar heel slim in.
    Bij een “vertraging” kan je dan al snel een 20000/ 30000 bath mislopen, kan ook in je voordeel werken maar die kans is klein, verder gaat het de bank (is de staat der Nederlanden) niets aan waar ik mijn zuur verdiende euro spendeer (big brother)

    waar is de goede oude tijd dat je gewoon je eigen geld kon opnemen bij je bank??

    En het word alleen maar erger. Bovendien zijn de banken zijn zich suf aan het denken hoe ze de klant nog meer kunnen uitmelken , en service Ho maar ! Geen bijkantoren meer , geen betaalbalies meer, voor elke dienst geld in rekening brengen, en je daaraan ontrekken kan niet want betalingen doen etc, etc, kan alleen nog maar per bank. Yak!!

    Ook in Thailand is gretigheid van de Europesche en Amerikaanse banken hen niet ontgaan en zij doen hier (al is het op kleinere schaal) vrolijk aan mee.

    Mijn idee is een ouwe sok ergens verstoppen, kan ook niet faillietgaan en voor de rente hoef je het niet te laten.

    • Johanna zegt op

     @Peterholland, en dan maar hopen dat er geen brand uitbreekt.
     Ben je je sok ook kwijt !

     Of zoals in België van de week. Een vrouw had 20 duizend euro spaargeld verstopt in de standaard van een asbak. Zo’n ding wat je naast je stoel kan plaatsen.
     Maar dochterlief heeft deze standaard verkocht voor een paar euro op een rommelmarkt.
     Weg spaargeld !

 17. King Frans zegt op

  Dus als ik het goed begrijpt, dan moet ik met euro’s naar Thailand en deze euro’s op mijn Thaise bankrekening zetten dan heb ik de beste koers.!!!

  Als ik naar het Hoofdkantoor van de ABNAMRO bank ga in R,dam, dan kan ik gewoon geld opnemen. dus ook briefjes van 500 of 1000 euro.

  • Jack zegt op

   King frans.
   Nieuw briefje van 1000 euro? (dat is er niet) lol.

 18. hans zegt op

  veel chinese goud winkeliers wissellen euros ook wel voor thb, met vaak best gunstige
  koers en geen kosten, wel grotere coupures


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website