Onlangs was er de vraag over de status van de horecagelegenheden in Sukhumvit Soi 11. Vanaf de bar Cheap Charlie (zie foto), die inmiddels gesloopt is, staat tot aan Restaurant Soi 11 dat nog volop in bedrijf is, alles aan de linkerzijde leeg. Klaar om eveneens tegen de vlakte te gaan.

Ingezonden door Paul Schiphol


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Het troosteloze einde van de Cheap Charly bar in Bangkok”

 1. niek jansen zegt op

  En zo gaat het met zoveel kleine zaken in dit deel van Sukhumvit rd. die moeten verdwijnen voor shopping malls, luxe winkelbedrijven , woontorens en hotels. Zo staat ook een deel van het begin van de nu nog aantrekkelijke soi 8 op de nominatie van afbraak.
  En gaat de legendarische ‘Beergarden’ in soi 7 ook verdwijnen, nu de rest van zijn omgeving ook al is weggebuldozerd?

  • chris zegt op

   Ja, dat is de economische wet van vraag en aanbod. Grondprijzen rijzen de pan uit en de eigenaren van kleine etablissementen kunnen in 1 keer schatrijk worden door hun tent te verkopen. En geef ze eens ongelijk. Van klantenbinding hebben ze zelden gehoord. Het vermogen gaat wellicht op aan dure goederen als een nieuw huis, een luxe auto, juwelen en goud voor moeder de vrouw en gig en voor de toekomst blijft niets over. Kinderen en kleinkinederen moeten maar voor zichzelf zorgen.

   • Paul schiphol zegt op

    Valt hier wel mee, op nagenoeg alle te slopen winkels zijn nette grote plakkaten aangebracht die verwijzen naar de verschillende nieuwe adressen. Sommige met tel.nr. met de mededeling als klanten de moeite nemen te wachten er een auto gestuurd wordt om ze naar het nieuwe adres te brengen.
    Lijkt mij geenszins het verbrassen aan een gig.

 2. l.lagemaat zegt op

  Sommige stukken grond in Pattaya en omgeving worden gebruikt op lease voorwaarden.
  Loopt het contract na een aantal jaren af en wordt opeens het lease bedrag fors verhoogd
  dan heeft dit voor veel ondernemers geen zin meer door te gaan.

  Hetzelfde geldt voor huurpanden waar restauranthouders e.d. werken.
  Loopt het restaurant goed dan kan een volgend jaar de huur door de (jaloerse) eigenaar fors
  verhoogd worden. Einde verhaal, je werkt niet voor de kat z’n k……!

 3. Gerrit zegt op

  tja,

  Ik kom al vele jaren in Krabi, (Ao Nang Beach) en iedere keer verbaasde ik mij erover dat de prijzen in de restaurants steeds behoorlijk duurder waren geworden en dat inmiddels bijna alle Thaise restaurant eigenaren weg zijn en vervangen door uitbaters uit India.

  Op een gegeven ogenblik kwam ik in gesprek met z’n uitbater en deze vertelde, dat de oorspronkelijke eigenaren van de restaurants, deze nu verpachten tot wel 100.000 Bhat per maand.
  Waarop in zei; dat dit een dood lopende weg is, want iedereen is zich uit de “markt” aan het prijzen en er daardoor steeds minder mensen naar Krabi komen en naar Phuket gaan weer wel “felle” concurrentie is.

  De uitbater was heel eerlijk en vertelde dat hij ook wel de neerwaardse spiraal ziet, maar de eigenaren willen alleen maar meer huur per maand en beslist niet minder. Op de hele boulevard waren, volgens zijn zeggen, nog maar een paar originele eigenaren en meer dan 95% van de panden worden verhuurd.

  En ja, wij kennen Thai’s die maken elkaar “gek” door te zeggen dat ze meer huur moeten gaan vragen.
  Maar onder tussen gaat Krabi wel ten gronden.

  Zo zal dat in Bangkok niet veel anders zijn.

  Groetjes Gerrit.

  • theoS zegt op

   Doen ze met huurhuizen ook. Na, pak weg, elke 6 mnd, de huur verhogen. Ben ik weet niet hoeveel keer verhuisd vanwege deze zgn huurverhoging. Ik werd er zo moe van dat ik mijn nuwarende huis maar kocht vanwege weer zo’n huurverhoging. Gekocht voor mijn vrouw.

 4. Haki zegt op

  Als het zo doorgaat, verliest weer een grote stad zijn charmes en blijven er alleen maar wolkenkrabbers met hotels over. Wie gaat dan nog naar Bangkok? Enkel om hotels te vullen? Ik denk het niet…. Maar kennelijk deert dat de beleidsmakers niet.

 5. Antonio zegt op

  Ook expats die zo een bar op lease contract hebben en bij overname van bar (dat zijn de enige vastgoed waar expats hun geld willen en kunnen investeren met mooie verkoop en drukke bar praatjes) en na dat contract getekend is er achter komen dat het einde van zijn lease contract niet over 1 of 2 jaar afloopt maar over 3 maanden. Conclusie Firma List en Bedrog.
  Hoop van deze Farangs hebben hun dikverdiende geld zulke bars gestopt en tussen wal en schip aan lager wal geraakt…
  En er zullen er meer volgen want er lopen heel veel Farang goudzoekers daar in Pattaya rond.
  Zielig maar waar
  Kijk uit en geniet maar doe aub geen investering in bar propertys want de meeste bars zijn in bezit vd Politie en de Mafia en uiteindelijk verlies je alles en sta je met lege handen
  Kom al 30 jaar naar Thailand en it is booming…..bug not for Farangs okay
  Groet
  TonyM

 6. Fransamsterdam zegt op

  Als ik die foto zie kan ik me er wel iets bij voorstellen dat een stevige opknapbeurt inclusief amovatie in deze buurt ophanden is.
  Met de huidige grondprijzen is herstel in de oorspronkelijke staat economisch niet verantwoord en uitsluitend op basis van nostalgische en sentimentele redenen ook niet haalbaar.
  Gelukkig lees ik in één van de reacties dat de dure huizen, nieuwe automobielen en met goud behangen vrouwen die wij in Bangkok in toenemende mate mogen ontwaren, in bezit zijn van de voormalige uitbaters van dit soort etablissementen, zodat die er, net zomin als de welkome kwaliteitstoerist, een traan om zullen laten.
  Tegen de tijd dat Bangkok en Krabi geheel te gronde gegaan zijn kunnen de kinderen en kleinkinderen vast wel een baantje in een idyllisch Thais restaurantje in één van de dan opkomende markten in Afrika vinden dus dat ze die toch al zo luie kinderen niet bij voorbaat verzekeren van een gespreid bed en een levenslang goed gevulde koelkast is ook niet zo vreemd.
  Het is wel fijn dat er zo veel ondernemers uit India zijn die er geen probleem mee hebben om de hoge huren te betalen. Die mensen zijn natuurlijk veel slimmer dan een Farang en ook veel zakelijker en zij worden als enige ook niet opgelicht.
  Wij, Cheap Charlie Hollanders, zullen ons vooralsnog moeten terugtrekken op Phuket, zo lees ik, waar de prijzen door de moordende concurrentie maar niet omhoog willen.
  Doe u voordeel met al deze wijsheden.

 7. Ger zegt op

  Van mij mogen ze dit wrakhout direkt plat bulldozeren. En dan dat die enkeling die nostalgisch terugdenkt aan zijn bezoek dit hok snel vergeet. In Bangkok openen wekelijks nieuwe zaken: koffiezaken, pubs, restaurants, theelokalen,eetgelegenheden. Vaak in een heel leuke ambiance. Gezellg ingericht of strak modern of met natuurlijke materialen of gebruik van thema-inrichting. Leve de verandering en de vernieuwing en het bezoeken van een nieuwe lokatie vind ik altijd weer leuk. Voel me dan een echte wereldburger op bezoek in een nieuwe zaak in Bangkok.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website