De Cheap Charly’s bar in Bangkok die sloot de deuren in 2017 (Redactionele bronvermelding: Kevin Hellon / Shutterstock.com)

Wie al langere tijd in Thailand komt zal zeker herinneringen hebben aan bepaalde bars en/of discotheken. Helaas zijn er de afgelopen jaren een aantal iconische uitgaansgelegenheden gesloten. Misschien heb je er wel je huidige Thaise partner ontmoet. We kennen ze allemaal wel: de Cheap Charly’s bar in Bangkok, de Marine disco in Pattaya, Bed Supperclub in Bangkok en ga zomaar door. Vergane glorie helaas.

Dergelijke nostalgie biedt een gevoel van verbondenheid. We herbeleven de momenten uit ons verleden die vaak vreugdevol of betekenisvol waren. Nostalgie helpt ons ook onze identiteit en levensverhaal te begrijpen. Door terug te kijken naar wie we waren, kunnen we beter begrijpen wie we zijn geworden. Verhalen vertellen over die tijd is een manier om gedeelde ervaringen te koesteren met vrienden en gelijkgestemden.

Hier een kleine opsomming van bars en discotheken waarbij vele van ons herinnerringen zullen hebben:

 • Cheap Charly’s bar in Bangkok: Een fameuze in Sukhumvit Soi 11, met lage darnprijzen. Vooral de aankleding van de buitenbar was opvallend.
 • Q Bar Bangkok: Gelegen in de Sukhumvit-omgeving, was Q Bar een populaire nachtclub en bar die bekend stond om zijn stijlvolle interieur en diverse muziek, variërend van house tot hip-hop.
 • Bed Supperclub: Deze iconische club in Bangkok was bekend om zijn unieke, futuristische ontwerp en een mengeling van eetgelegenheid en nachtclub. De club sloot zijn deuren in 2013.
 • Marine Disco: In Pattaya, een van de oudste en meest bekende discotheken die na 30 jaar uiteindelijk zijn deuren sloot.
 • The Pier Pattaya: Deze bar en club in Pattaya stond bekend om zijn grote dansvloer en regelmatige DJ-evenementen.
 • Spice Club: Gelegen in Pattaya, was deze club bekend om zijn levendige feestscène en werd vaak bezocht door zowel toeristen als de lokale bevolking.
 • Hollywood Awards: Ook gevestigd in Pattaya, was deze bar een bekende plek voor live muziek en entertainment, maar moest sluiten door verschillende omstandigheden.
 • The Tunnel: Deze ondergrondse bar in Bangkok was bekend om zijn intieme sfeer en elektronische muziek, maar heeft uiteindelijk ook zijn deuren moeten sluiten.

Deze lijst is natuurlijk langer, dus lezers, vul het aan met jouw favoriete bar of discotheek die inmiddels gesloten is. En vertel eventueel ook een leuke anekdote daarbij.

19 reacties op “Nostalgie in Thailand: Bars en discotheken die verdwenen zijn, helaas….”

 1. Erik Kuijpers zegt op

  Meeting Place in Nongkhai, van de Aussi Alan Patterson in Soi Si Chom Chuen. Bar, restaurant en guesthouse waar ik jaren heb vertoefd op vakanties. De klantenkring bestond vooral uit Aussi’s die grote dorst hadden en daarna aan de steaks gingen, soms diep in de nacht. Vechtpartijen ook regelmatig aan de orde die vanzelf uitdoofden als men stomdronken elkaar weer in de armen viel…

  Dan The Danish Baker aan Meechai Road, waar, de naam zegt het al, de Noord-Europeanen kwamen eten en zuipen. De Deen Kai, zelf ook voorzien van grote dorst…, met zijn vrouw Mia uit de regio C-Rai die al haar nichtjes naar Nongkhai haalde om aan de man te komen en die laat op de avond met een dronken farang op stap gingen. ‘Ze heeft een neukje’ zeiden wij NL-ers dan onder elkaar. De Danish Baker zal er nog wel zitten, vermoed ik, al is Kai naar elders.

  En dan Nobbi, Norbert de Duitser, restaurant en bierbar tegenover de Vietnamees, die op gesloten alcoholdagen bier tapte in koffiemokken maar later is verhuisd naar Surin. Hij liep laat in de avond een rondje door de stad om te kijken in welke tent zijn vaste klanten zaten te zuipen want die ‘ontrouw’ begreep hij maar niet…

  • Joost-Buriram zegt op

   Nobbi is na een paar jaar Surin, hij zat daar op een verkeerde plek recht tegenover de ingang van de Speed discotheek, weer terug verhuist naar Nong Khai, waar hij weer een bar/restaurant wilde beginnen.

   • Erik Kuijpers zegt op

    Joost, ik lees elders dat Nobbi (Norbert Schmidt) voorjaar 2022 in Nongkhai overleden is.

 2. Stan zegt op

  De Beer Garden in Sukhumvit Soi 7. Een paar maanden geleden is het gesloten en nu omgebouwd tot een complex met meerdere kleinere barretjes en aangesloten op het nieuwe barrencomplex ernaast.

 3. Johan zegt op

  Laatst was ik nog eens in pattaya voor het vuurwerk en een aantal dagen strandvakantie,ook eens tot in walkingstreet geweest ,50 meter in walkingstreet aan de linkerkant was de disco redcar deze was ook verdwenen,daar heb ik mijn vrouwtje leren kennen,zijn nu al een 5 jaar samen

 4. Gunther Aerts zegt op

  CM2 in Novotel Bangkok,een van de beste disco’s ooit in Bangkok,elke dag stampvol met honderden vrouwen,Climax sukhumvit soi 11,club in basemrnt Grace hotel,Spasso

 5. Joost-Buriram zegt op

  In de jaren 90, Phuket Patong Beach aan de Thawewong Road (Beach Road) voor het Holiday Inn Resort zat in die jaren de populaire ‘Paradise Bar & Lounge’ met midden in het bar/restaurant een hele grote bar, daar was het altijd (vooral tussen 17:00 en 20:00 uur) heel erg gezellig.

 6. Ron zegt op

  Nana disco lokaal chickenfarm genoemd 🙂
  Oude Tony disco walking street,
  Marine 1 Marine 2 Marine 3 ( wanneer de eerste dicht ging naar de 2e en dan naar3e was nog open bij zonsopkomst)

 7. Alex zegt op

  Disco Duck second road pattaya er werd met tussen pauzen ook gezongen door zangeressen ong .einde j.1978

  Den Beerput, Belgische Thai veel plezier gemaakt jaren 1994 enz. Sai 3 nabij Buffalo Bar. Pattaya
  Stan Snack Bar ,Noi Alex. 1978 tot 1994. Soi Post Office Pattaya veel plezier gemaakt en Internationaal gezelschap ,Amerikaans Europees, UK, Scandinavisch,Japanees, Polen enz.
  Wild Elephant Bar, Mexican Bar, Kee bar, Thaise man kookte toen al Belgisch eten zoals frietten ,stoofvlees, Bloemkool met witte saus met worst en aardappeltjes, alle maal in Soi Post Office. 1978.

  • Wim zegt op

   Thaise man kookte toen al Belgisch eten zoals fritten ,stoofvlees, bloemkool met witte saus met worst en aardappeltjes…
   Onze goede vriend Pitou (B) was een goede leermeester!
   Waar is de tijd!

   • Luc Vanleeuw zegt op

    inderdaad, maar voor verhuis naar Soi Postoffice is alles begonnen in de bar op het strand juist voor het begin van Walkingstreet. Deze moest spijtig genoeg verdwijnen. Veel Belgen hebben daar een vriendin en/of vrouw gevonden

 8. Eddy zegt op

  De Cheap Charlie bar is nog steeds in Bangkok alleen verhuist naar ON NUT.
  Het heeft dezelfde aankleding

 9. walter zegt op

  De Bangkokbar in Rambuttri street Bangkok (2016-2021) heeft de Covid helaas ook niet overleefd , Een geweldige muziek bar met iedere avond een andere band , Gezellig terras fijne mensen waar ik met een paar er van nog steeds contact heb..Ik voelde me er thuis en zag het personeel ook na al die jaren dat ik er kwam als familie en dat was wederzijds .geen wisseling van de staf maar jaren lang het zelfde personeel waar je een band mee opbouwt..ook het Greenhouse Hotel in dezelfde straat waar ik altijd verbleef en waar ik dezelfde ervaring had is ook tijdens de Covid falliet gegaan . Plekken met herinneringen die je altijd zullen bijblijven

 10. Johan 2 zegt op

  Jah Dub Club – Koh Samui, Chaweng beach (1994)

  Reggae Pub – Koh Samui Chaweng beach (1994)

  Er was een steegje in Bangkok Sukhumvit ergens tussen soi 7 en 9 geloof ik.
  Dat steegje heb ik na 2016 nooit meer terug kunnen vinden. Halverwege zaten
  aparte Thais karaoke te zingen tussen de katten en geparkeerde scooters en een gast die in een pot staat te roeren. Achter in de steeg was een poolcafé waar vaste expats
  kwamen met hun eigen cue. Er speelde dan ook een liveband.

  Ik heb sinds 1994 zoveel zien veranderen dat ik bepaalde delen van Koh Phangang (Hadrin beach), Koh Samui (Chaweng) en Phuket niet meer terug herken.

 11. Erwin zegt op

  Kwam heel veel in bestfriend beerbarcomplex aan de beachroad. Altijd een goed sfeertje helaas is dat er ook niet meer.

  • RonnyLatYa zegt op

   Heb daar ook vele uurtjes gesleten aan de bar bij Jos 😉

 12. Joost-Buriram zegt op

  The oude Blues Factory in een barcomplex bij de Walkingstreet Pattay, met “Guitar King” Lam Morrison, The Blues Machine en The Snowman.

  En in een van die zijstraatjes de Camel Bar van Ad Dusee uit Tilburg.

 13. Jan zegt op

  Club Thermea in de kelder van een hotel op Sukhumvit. Je moest door de keuken van het hotel naar binnen. Legendarische nachten beleefd. Volgens mij het Ambassador hotel op soi 11.

  • Joop zegt op

   Dat klopt helemaal Jan,

   Als de normale barretjes dichtgingen om 2.00 uur gingen klanten maar ook overgebleven personeelsleden naar de Thermea in de kelder van het hotel….hun “geluk” daar beproeven.
   Het was er ontzettend druk en groot en ging door tot in de vroege uurtjes.
   In de negentiger jaren verhuist naar de kelder van hotel Ruamchitt Plaza Hotel op Sukhumvit.
   Het bestaat nog steeds maar moet ook sluiten om 2.00 uur dus veel minder bezocht dan vroeger.

   Groet Joop


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website