Naar de bioscoop in Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Bioscopen, Thailand tips, Uitgaan
Tags: , ,
18 februari 2019

Thai gaan graag naar de bioscoop. Het aanbod van bioscopen is dan ook overweldigend. Vaak zijn de cinema’s gevestigd op de bovenste verdieping in grote winkelcentra.

Thailand heeft een lange geschiedenis als het gaat om bioscopen en films. Dat ontstond toen er een film gemaakt werd van het bezoek van koning Chulalongkorn aan Bern, Zwitserland in 1897. De film werd vervolgens naar Bangkok gebracht waar deze werd getoond. Dit leidde tot meer belangstelling voor film, oa. door de Thaise koninklijke familie en lokale zakenmensen, zij zorgde voor de financiering van filmapparatuur waarmee buitenlandse films konden worden bekeken.

Bioscopen in Thailand

Het huidige programma in de bioscopen in Thailand bestaat veelal uit de bekende internationale blockbusters, maar af en toe kan je ook kiezen uit een Thaise film. Niet alle films zijn ondertiteld dus let daar op alvorens je een bioscoopkaartje koopt. Om te weten wat voor films er op het programma staan kan je de website van de bioscoop-exploitanten bezoeken. De grootste is de Major Cineplex Group met bioscopen op meerdere locaties in het land, een andere grote speler is de SF Group.

Settawat Udom / Shutterstock.com

Wie wat anders wil kan kiezen voor IMAX theaters en 3D-films, maar wat zeker spectaculair is, zijn de 4DX bioscoopzalen. Naast de 3D-ervaring, zal je een extra dimensie voelen door de bewegende stoel en andere extra’s.

De grote bioscopen zijn complete entertainmentcenters met speelhallen, karaoke, bowlen en meer. Ga er eens kijken.

Nog een tip: het is meestal vrij koud in de bioscoop, neem daarom ook een vest of een jasje mee naar binnen.


» Laat een reactie achter


7 reacties op “Naar de bioscoop in Thailand”

 1. Eric zegt op

  Naast het overweldigend aanbod aan films – bijvoorbeeld in het Cinema Complex van Siam Paragorn Bangkok – zijn er veel voordelen aan de Thaise bioscoop.

  Het is absoluut gunstig geprijsd. Er zijn diverse prijsklassen, afhankelijk van het comfort van de stoelen in de zaal. Brede stoelen waar je knus met zijn tweeen in kan zitten. Stoelen met extra beenruimte en die in een ligstand kunnen. Zelfs als je kiest voor het goedkoopste kaartje heb je genoeg been ruimte en zit je comfortabel.

  Wat de prijs van een kaartje laag houdt is de reclame vooraf aan de film. Vaak zo’n 15 minuten.
  Voor aanvang van de hoofdfilm wordt een film over de Koning getoond inclusief volkslied. Iedereen gaat dan staan uit respect voor de Koning. Doe daar dan ook aan mee (verplicht).

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 2. Fransamsterdam zegt op

  In Pattaya kan ik The Porch in Central Festival aanbevelen. Dat is wel prettig vertoeven. Niet goedkoop, ik dacht 1600 voor twee kaartjes, maar dat is wel inclusief popcorn en cocktail.
  .
  https://photos.app.goo.gl/BPkWPEQXxuhCrfFs1

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 3. Emiel zegt op

  Ja echt koud is het er. Ik neem altijd een pull met een cape. Niet te doen zonder.
  Prachtige zalen en comfortabel ook. Je moet wel voldoende kunnen volgen in het Engels.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 4. Alex zegt op

  Je kunt kiezen tussen verschillende versies, originele versie met Thaise ondertiteling, gesingroniseerde versie, originele versie met Engelse ondertiteling. Zat een keer in de bios met de originele versie en Engelse ondertiteling, een scene waar een telefoon overgaat, staat er in de ondertitel ; ring, ring, ring (phonecall) ik moest vreselijk lachen en elke Thai zat naar mij te kijken waar ik om moest lachen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
  • RonnyLatYa zegt op

   Informatie zoals “ring, ring, ring (phonecall)” is bijkomende informatie voor doven en slechthorende.
   Informatie dat deze mensen niet direct uit het beeld kunnen opmaken.
   Ze horen geen telefoon rinkelen, of een schot in een andere kamer, of iemand die onder de douche staat te zingen, of een auto die gestart wordt, etc….
   Dat wordt dan in de ondertiteling erbij gemeld als “er zijn schoten te horen in het naastgelegen appartement”, of “er staat een meisje te zingen onder de douche”, of “op straat wordt een auto gestart”, etc….

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +11 (obv 11 stemmen)
 5. niek zegt op

  Wat me vaak hindert is dat de luidsprekers van de film zo luid staan, maar het is wellicht de trend, dat Thais houden van veel lawaai, niet allemaal natuurlijk maar wel een trend.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +10 (obv 10 stemmen)
 6. Sjaak S zegt op

  Toen ik nog regelmatig in Bangkok kwam, ging ik bijna iedere keer naar de bioscoop. Het was telkens weer een geweldige ervaring. Maar ik kon soms het einde van de film niet zien, omdat de speelfilms in zijn geheel getoond worden en niet zoals in Nederland met een tussenpauze.
  Ik dronk graag cola light of Pepsi Max (Thailand en Nederland, de enigste landen waar je die kreeg). Ik wist toen het verband nog niet tussen die drankjes en mijn behoefte om te plassen… dat had ik later in de gaten en stopte met het drinken ervan. Daarna kon ik wel het einde halen!
  Ik keek zowel Thaise speelfilms als Amerikaanse met origineel geluid.
  Echter sinds ik hier woon, ga ik niet meer vaak. Heb me nu zelf een “bioscoop” gemaakt met een projector en films uit het internet… als ik nu naar de wc moet, kan ik de film stoppen pauzeren!
  Zit lekker buiten met een ventilator (vanwege de muggen) en heb een beeldscherm van meer dan drie meter groot… heerlijk.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website