Ko Tao, Surat Thani

De zuidelijke badplaatsen in Thailand, zoals Krabi, Phuket en Samui blijven de meest populaire vakantiebestemmingen voor internationale toeristen. Hotels in deze regio hebben, met een bezettingsgraad van 78%, veruit de meeste gasten. Dit blijkt uit cijfers over het eerste kwartaal van 2014 van de Tourism Authority of Thailand (TAT).

De hotels in Krabi en Phang Nga, melden een bezettingsgraad tussen de 75 en 78 procent, deze cijfers komen overeen met dezelfde periode vorig jaar. Vooral de eilanden in Krabi zoals Ao Maya, Ko Hong en Hat Railay blijken erg populair.

Phang Nga, op slechts een uur van Phuket, registreerde een gemiddelde verblijfsduur van 5,81 dagen. Ongeveer 90 procent van de bezoekers aan Phang Nga komen uit het buitenland. De meeste toeristen hier komen uit Duitsland gevolgd door bezoekers uit Scandinavië en andere Europese landen.

Phang Nga heeft het hoogste aantal dagjestoeristen: maar liefst 5.000. Ko Khai heeft 3.000 bezoekers per dag en Ko Ta Chai zo’n 400 bezoekers per dag. De Similan en Surin eilanden kunnen dagelijks 200-300 bezoekers verwelkomen. Op het vasteland is de onlangs geopende Dairy Hut Farm op Phang Nga-Tubpud Road een groot succes en vooral populair bij families en tieners.

In Krabi, die een eigen vliegveld heeft, maar ook bereikbaar vanuit Phuket (ongeveer 176 km of 2 uur met de auto) zijn community-based toeristische activiteiten populair, zoals die in Ban Ko Klang, Khlong Prasong en Ko Poo en Ko Jum. De activiteiten hier bestaan onder andere uit fietstochten met uitzicht op de kalkstenen rotsen of over de rubberplantages. Toeristen kunnen ook palmplantages bezoeken en boottochten maken om meer te weten te komen over ecologie en de mangrovebossen.

Chumphon, een andere zuidelijke Thaise provincie aan de kust van de Golf van Thailand blijft ook populair. Het is de poort naar de eilanden Ko Tao en Ko Nang Yuan. In de Chumphon provincie zelf zijn Hoed Sairee, Hat Tung Wua Laen en het Heiligdom van Krom Luang Chomphon de favoriete bestemmingen voor lokale reizigers.

Het nabijgelegen Surat Thani trekt steeds meer reizigers die op weg zijn naar Ko Samui, Ko Phangan of Ko Tao en er een stopover maken. Surat Thani’s Ratchaprapa Dam en de overnachtingen in lokale boerderijen zijn hier erg in trek bij toeristen.

Bron: TAT News


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Zuidelijke kustprovincies meest populaire bestemmingen in Thailand”

  1. chris zegt op

    De hotels in de zuidelijke badplaatsen hebben RELATIEF de meeste gasten met een bezetting van 78 %. Het absolute aantal hotelkamers in Bangkok is groter dan dat van de zuidelijke badplaatsen. Dus met een lagere gemiddelde bezetting heeft Bangkok nog altijd ABSOLUUT de meeste gasten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website