Reizigers kiezen bestemming vanwege cultuur en mensen

Door Redactie
Geplaatst in Toerisme
Tags: , ,
17 december 2015

Dat veel toeristen voor Thailand kiezen is niet vreemd als je de resultaten van dit onderzoek leest. Wereldwijd geeft 47% van de reizigers aan dat ze een bestemming bezocht hebben vanwege de cultuur en mensen in dat land.

Deze en andere reistrends is het het resultaat van een onderzoek door Tripadvisor onder meer dan 44.000 reizigers en hoteleigenaren.

Nieuwe ervaringen opdoen

In het komende jaar willen reizigers van alle leeftijden dingen proberen die zij nog niet eerder hebben gedaan, of het nu een cruise is, een soloreis of iets anders. Wereldwijd is 69% van de reizigers van plan om in 2016 iets nieuws te proberen. 1 op de 5 reizigers wereldwijd geeft aan dat zij volgend jaar wel voor het eerst op een cruise willen gaan. 17% zal in 2016 voor het eerst alleen op reis gaan en 15% zal voor het eerst een avontuurlijke reis maken.

Keuze bestemming om verschillende redenen

Wereldwijd geeft 47% van de reizigers aan dat ze een bestemming bezocht hebben vanwege de cultuur en mensen in dat land. 1 op de 5 reizigers (21%) heeft een bestemming gekozen omdat het een hotel een speciale aanbieding of pakket aanbood. ‘Tv-toerisme’ is in opkomst: 1 op de 5 reizigers wereldwijd geeft aan dat ze een bestemming bezocht hebben omdat ze deze op tv gezien hebben.

Verbonden blijven

De populairste voorzieningen waar reizigers in 2016 naar zoeken bij het boeken van een accommodatie, zijn airconditioning en wifi. Wereldwijd geeft 63% van de reizigers aan dat airconditioning een must is bij het het kiezen van een accommodatie. Hiermee is dit vaker een punt waar reizigers over vallen dan ontbijt (40%) of een zwembad (26%). 46% zei dat wifi in de kamer niet mag ontbreken en dat zij elders zouden verblijven als een accommodatie deze voorziening niet aanbiedt. 26% van de reizigers geeft aan dat zij alleen een accommodatie boeken met supersnelle wifi; 11% is bereid hiervoor extra te betalen.

Bron: www.tripadvisor.nl/TripAdvisorInsights/n2670/6-belangrijkste-reistrends-voor-2016

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website