Phuket, Bangkok en Samui in top tien vakantiebestemmingen

Door Hans Bos
Geplaatst in Toerisme
Tags: , ,
9 september 2010

door Hans Bos

Phuket, Bangkok en Koh Samui behoren tot de top tien van beste vakantiebestemmingen in Azië. Dat concludeert het online reismagazine SmartTravelAsia.com na een onderzoek onder de lezers in mei en juni. Zij maakten de afgelopen 12 maanden gemiddeld ruim 13 vliegreizen.

Kerala in India is goed voor de eerste plaats bij de bestemmingen, gevolgd door Bali, Phuket, Hong Kong en Hoi An in Vietnam. Bangkok en Shanghai moeten bij de beste steden de zesde plaats delen. Koh Samui en Rajastan in India delen de achtste plaats. In de top tien voor zakelijke reizen neemt Hong Kong de eerste plaats in beslag, gevolgd door Singapore, Kuala Lumpur, Seoul en Bangkok.

Bij de luchtvaartmaatschappijen zakt Thai Airways van de derde naar de vierde plaats. Singapore Airlines (SIA) is in de ogen van de lezers de beste  airline ter wereld, gevolgd door Cathay Pacific en Emirates. Singapore Airlines krijgt ook de prijs voor de beste service, met Thai Airways en Cathay Pacific op een gedeelde tweede plaats. Ook bij de business class is SIA de beste. Thai zakt van de derde naar de vierde plaats. Bij de budget airlines gaat Nok Air van de vijfde naar de zevende plek. AirAsia is wederom de beste in deze categorie. Changi in Singapore is de beste luchthaven ter wereld, gevolgd door Hong Kong en Suvarnabhumi.

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Phuket, Bangkok en Samui in top tien vakantiebestemmingen”

  1. peter de roos zegt op

    ik zoek adressen voor een appartemeten in hua-hin,heeft iemand die voor mij het zal voor een maand zijn. bij voorbaat dank Peter

  2. niek jansen zegt op

    Er zijn zoveel lijstjes van ‘beste dit’ en van ‘beste dat’, maar dat Suvanabumi de tweede beste luchthaven zou zijn is klnkklare onzin.Kuala Lumpur, Seoul ,Hongkong o.a. scoren stukken beter in andere lijsten, waar Suvanabumi zelfs niet voorkomt bij de beste 10.
    Ik heb ook een lijst gelezen van een Internatioaal Toeristenblad dat Bangkok en daarna Chiangmai de twee mooiste steden in de wereld zouden zijn. Nog grotere onzin! Ik vermoed dat de TAT daar ook iets mee te maken heeft. Ik zou hun bestedingen wel eens willen inzien.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website